Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Re: Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Мнениеот soccerav » 31 окт 2014 13:53

Alexx написа:Расизъм спрямо ромите няма как да има, защото колкото и да им е странно на някои, ромите са от нашата европеидна раса(само,че са от ориенталски тип).

!!! Много малко хора го знаят това. Реално който мрази ромите, не би трябвало да се води расист, и е точно така.
wolf написа:
Като са били във 3-4ти век като развитие как по-точно да ги ползват белите? Или африканците не са били страшно назад в развитието си, а днес чия инфраструктура ползват от кого изградена и как не могат да си я поддържат? Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.

Напълно съм съгласен! ;)

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 31 окт 2014 13:55

Точно случая от Розово показва колко НЕТОЛЕРАНТЕН е Българина към различните.Не е нужна масовост, за да видиш истината.Българина никога не е бил толерантния човек за когото ни се повтаря като няква мантра.Митове и легенди са това.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 31 окт 2014 14:01

HekakaB написа:Точно случая от Розово показва колко НЕТОЛЕРАНТЕН е Българина към различните.Не е нужна масовост, за да видиш истината.Българина никога не е бил толерантния човек за когото ни се повтаря като няква мантра.Митове и легенди са това.

Бая толерантен е щом търпи толкова време цигани и турци и не им е устройвал геноциди. Кога сме устройвали геноцид, а? Кога сме гонили чужди религии и т.н. форми на дискриминация да сме вършили? Истината е, че спрямо общото ниво в Европа, ние сме по-толерантни от необходимото.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 окт 2014 14:05

HekakaB написа:Точно случая от Розово показва колко НЕТОЛЕРАНТЕН е Българина към различните.Не е нужна масовост, за да видиш истината.Българина никога не е бил толерантния човек за когото ни се повтаря като няква мантра.Митове и легенди са това.

Това което стана в Розово не е заради омраза,а заради страх от различното. Ти били си пратил детето в ромска махала да пазарува или би ли отишъл на екскурзия в Иран? Не, но няма да го направиш заради омраза и нетолерантност,а от самосъхранение.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 31 окт 2014 14:07

Можеш да провериш в някои страни от Западна Европа и Скандинавия какви закони е имало до преди едни 30 г. примерно и тогава
ми говори колко нетолерантни сме ние българите!

dido1302
Контакти:

Мнениеот dido1302 » 31 окт 2014 14:09

Много е грозно. Няма по-прости и нетолерантни хора от българите. Имах един познат колега в университета от Нигерия.Става въпрос за голям български град, не за някакво село. И по улиците доста от хората го гледаха като полезно изкопаемо. Все едно виждат възкръсналия Исус. Момчето беше много интелигентно и възпитано. Една лоша дума не е казал за някой, но не можеше да разбере, защо го гледат по улицата все едно виждат дявола. Дори една вечер за голямо съжаление като се прибирал от лекции някакви пияни младежи решили да му се нахвърлят да го бият. За щастие не беше сериозно пострадал и успял да им избяга. Не се сърдеше като някой му каже неволно нига. Даже се смееше и го приемаше с усмивка. Очевидно момчето установи, че не е той от бананова държава, а ние сме банановата държава. Явно е разбрал, че по принцип не сме с лоши чувства към него просто досега не сме виждали истински цветнокож. А пък си спомням в един магазин, една майка с малко едно дете бяха до този колега и детето започна да вика - мамо, баткото от шоколад ли е ? Момчето се засмя и не се разсърди на детето или не разбра, но ми стана много грозно. Това означава, че и родителите не са възпитали детето си да не задава подобни въпроси и че не са му обяснили поне, че има и такива хора. Ние българите сме прости хора, не търпим различията или си мислим, че те ни застрашават по някакъв начин.Дано това да се промени, защото и за нас мислят в Европа, че сме мангали и ни гледат враждебно, а ние се сърдим. Както се отнасяме ние с чужденците, така и с нас ще се отнасят в чужбина.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 31 окт 2014 14:13

Само да не забравяме ЮАР преди 25 години някъде какво беше. Да не забравяме геноцида в Югославия преди 15тина, в Косово над сърбите преди... малко. В Руанда. В Германия през ВСВ и кога ли не. В Англия и САЩ над черните, които са били роби.

КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ МОДЕЛЪТ - АЗ СЪМ ЛОШ ЗАЩОТО СЪМ БЯЛ НЕ ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИТЕ. НИЕ СМЕ БИЛИ ДИСКРИМИРАНИ, ПОРОБВАНИ, ИЗБИВАНИ МАСОВО, ИЗСЕЛВАНИ ПРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОДИНИ, КОГАТО РАСИЗМЪТ И ВСЯКАКВА ДРУГА ДИСКРИММИНАЦИЯ СЕ Е ШИРИЛА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. НИЕ СМЕ БИЛИ ЖЕРТВИТЕ И.

А сега се обвиняваме...

Кога сме държали роби? Кога сме горили вещици по клади? Кога сме изселвали африканци по други континенти? Кога сме избивали цели народи?

Знаете ли, че България е една от-първите страни в света, която дава право на жените да гласуват? Айде стига. Ние сме толкова толерантни, че не веднъж сме си патили от това!

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 31 окт 2014 14:16

Все едно да спорим, че едно куче като било еди каква си порода и било калпаво...
Изображение

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 31 окт 2014 14:17

Тръгни на лов за лисици с далматинец. :lol:

Върни се в “Свободна зона”