Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот dunavfc » 20 окт 2014 23:40

Не, но ако продължават да си играят по същият начин, някой ден, може да го поемат много голЕм.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 21 окт 2014 00:31

sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?

Те имат огромна ликвидност, тоест достатъчно активи, които бързо могат да превърнат в пари и да покрият този дълг, но наистина прекаляват и това ще им изиграе лоша шега рано или късно. 8-)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 окт 2014 09:46

diplomat написа:
sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?

Те имат огромна ликвидност, тоест достатъчно активи, които бързо могат да превърнат в пари и да покрият този дълг, но наистина прекаляват и това ще им изиграе лоша шега рано или късно. 8-)

Абсолютно не си прав :lol: Че имат ликводност - имат, но 109% от БВП като дълг, при такава огромна икономика, си е практически фалит :roll: Синчец, какво е СШП :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 окт 2014 10:47

Фалит-фалит, ама средната им заплата над 3 000 долара, при цени на основните продукти, около тези, и по-ниски в ЕС. :lol:

САЩ са фалирвали фиктивно на няколко пъти, това почти не се е отразявало на стандарта на населението им.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 21 окт 2014 10:54

THE G.A.M.E написа:Фалит-фалит, ама средната им заплата над 3 000 долара, при цени на основните продукти, около тези, и по-ниски в ЕС. :lol:

САЩ са фалирвали фиктивно на няколко пъти, това почти не се е отразявало на стандарта на населението им.

К*ра ми Янко :lol: :lol: :arrow: http://www.mybudget360.com/how-much-do-americans-earn-what-is-the-average-us-income/ Демек средно около 4000 на домакинство ;) Значи, 2 бона средно, което е горе-долу нормално :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

pomiqr198

Мнениеот pomiqr198 » 21 окт 2014 11:45

Защо се правиш на тъп? АКо ще и 1000 трилиона дълг да имат, щом имат възможност го изплащат не са фалирали.

pomiqr198

Мнениеот pomiqr198 » 21 окт 2014 11:47

Tommi написа:
pomiqr196 написа:
Tommi написа:
doktora25 написа:
pomiqr196 написа:Да де, то не се усеща до един момент, когато не притежаваш 1.3 млрд. долара да си покриеш вноската. И аз мога да живея три месеца като Чарли Шийн, но после кой ще ми плаща заема?

Имало е някои безумици и крайности при цените, ама никой не може да ме убеди, че нещо междинно не може да се измисли без да фалират държави и т.н.

Това междинно нещо е измислено и понякога се прилага. Някои финансисти го наричат оптимално ниво на фалит. Това е момент, в който кредиторът има изгода да предотврати фалита на своя длъжник и опрощава част от дълга, за да може да си получи останалата.

Съгласен си да работиш 2 пъти повече и да изкарваш 2 пъти повече от мен и да ми дадеш половината, защото аз съм мързелив, но искам през лятото да ходя на море? Нали се сещаш, че банката получава парите си от хора, които работят и плащат кредите към тях и от други отворили си сметка към нея и за да ти опростят дълга ще бръкнат от сметката на някой друг. По-добра институция от банката не е измислена все още като посредник.

По принцип говорехме за държавен външен дълг и фалит на държави. :) Но ако трябва да го преведа чрез твоя пример, това означава, че може да настъпи момент, когато за мен ще е по-изгодно да ми дадеш част от задължението, което ми дължиш, вместо да не ми дадеш нищо.
А банките не бъркат в чужди сметки, за да опрощават дългове на неизрядните платци. :)

Говорихме за тоталитарна държава устроена на принципа на планова икономика, която е работила на принципа: работя, за да си почивам и да живея на вересия, не за капиталистическа.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 окт 2014 12:03

pomiqr198 написа:

Защо се правиш на тъп? АКо ще и 1000 трилиона дълг да имат, щом имат възможност го изплащат не са фалирали.

Те нямат възможност да ги плащат, имат възможност да ги печатат 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 окт 2014 12:18

pomiqr198 написа:

Кое изплащат? Растящия си външен дълг?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 окт 2014 15:23

fcb_bg написа:
pomiqr198 написа:

Кое изплащат? Растящия си външен дълг?

Интересно дали тия, които им дават заеми са толкова прости, че "рискуват" да не си върнат парите? А и не съм чул някой да се е оплакал от САЩ, че не си обслужва дълга. Що ли примерно Китай не си поиска парите?
Не, че това е за тая тема, ама айде...
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

Върни се в “Свободна зона”