Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - България
Не, но ако продължават да си играят по същият начин, някой ден, може да го поемат много голЕм.
sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Те имат огромна ликвидност, тоест достатъчно активи, които бързо могат да превърнат в пари и да покрият този дълг, но наистина прекаляват и това ще им изиграе лоша шега рано или късно.

diplomat написа:sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Те имат огромна ликвидност, тоест достатъчно активи, които бързо могат да превърнат в пари и да покрият този дълг, но наистина прекаляват и това ще им изиграе лоша шега рано или късно.
Абсолютно не си прав

Леевски, оле

-
Фалит-фалит, ама средната им заплата над 3 000 долара, при цени на основните продукти, около тези, и по-ниски в ЕС.
САЩ са фалирвали фиктивно на няколко пъти, това почти не се е отразявало на стандарта на населението им.

САЩ са фалирвали фиктивно на няколко пъти, това почти не се е отразявало на стандарта на населението им.
THE G.A.M.E написа:Фалит-фалит, ама средната им заплата над 3 000 долара, при цени на основните продукти, около тези, и по-ниски в ЕС.![]()
К*ра ми Янко

Леевски, оле

sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Защо се правиш на тъп? АКо ще и 1000 трилиона дълг да имат, щом имат възможност го изплащат не са фалирали.
Tommi написа:pomiqr196 написа:Tommi написа:doktora25 написа:pomiqr196 написа:Да де, то не се усеща до един момент, когато не притежаваш 1.3 млрд. долара да си покриеш вноската. И аз мога да живея три месеца като Чарли Шийн, но после кой ще ми плаща заема?
Имало е някои безумици и крайности при цените, ама никой не може да ме убеди, че нещо междинно не може да се измисли без да фалират държави и т.н.
Това междинно нещо е измислено и понякога се прилага. Някои финансисти го наричат оптимално ниво на фалит. Това е момент, в който кредиторът има изгода да предотврати фалита на своя длъжник и опрощава част от дълга, за да може да си получи останалата.
Съгласен си да работиш 2 пъти повече и да изкарваш 2 пъти повече от мен и да ми дадеш половината, защото аз съм мързелив, но искам през лятото да ходя на море? Нали се сещаш, че банката получава парите си от хора, които работят и плащат кредите към тях и от други отворили си сметка към нея и за да ти опростят дълга ще бръкнат от сметката на някой друг. По-добра институция от банката не е измислена все още като посредник.
По принцип говорехме за държавен външен дълг и фалит на държави.Но ако трябва да го преведа чрез твоя пример, това означава, че може да настъпи момент, когато за мен ще е по-изгодно да ми дадеш част от задължението, което ми дължиш, вместо да не ми дадеш нищо.
А банките не бъркат в чужди сметки, за да опрощават дългове на неизрядните платци.
Говорихме за тоталитарна държава устроена на принципа на планова икономика, която е работила на принципа: работя, за да си почивам и да живея на вересия, не за капиталистическа.
pomiqr198 написа:sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Защо се правиш на тъп? АКо ще и 1000 трилиона дълг да имат, щом имат възможност го изплащат не са фалирали.
Те нямат възможност да ги плащат, имат възможност да ги печатат

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
pomiqr198 написа:sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Кое изплащат? Растящия си външен дълг?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:pomiqr198 написа:sin4ec написа:Само да питам-18 трилиона дълг на СШП означават ли, че тази държава е фалирала?
Кое изплащат? Растящия си външен дълг?
Интересно дали тия, които им дават заеми са толкова прости, че "рискуват" да не си върнат парите? А и не съм чул някой да се е оплакал от САЩ, че не си обслужва дълга. Що ли примерно Китай не си поиска парите?
Не, че това е за тая тема, ама айде...
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
I'm your revelation, I'm a walking miracle...