Челси - Арсенал : АВЛ : 05.10.14 : 16:05

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Кой ще спечели мача:

Анкетата завърши на 06 окт 2014 01:05

Челси
25
78%
Равен
1
3%
Арсенал
6
19%

Общо гласове: 32

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Челси - Арсенал : АВЛ : 05.10.14 : 16:05

Мнениеот smoothc » 04 окт 2014 20:42

Отделно съм останал с впечатлението,че преди всеки мач на Челси повече акцентираш върху слабостите на отбора отколкото върху силните страни и правиш обратното за противника.

Не мога да отрека подобно нещо,но пък и не съм съгласен,че трябва да се класифицира като някаква тенденция!
Колкото до съпоставката между силните и слабите страни,мисля че е редно да отворя една разграничителна скоба,която от гледна точка на ранкинга е най-малкото целесъобразна,по простата причина че в 90% от случаите Челси и изобщо топ отборите са фаворити,което от своя страна поставя нещо като бариера,особено в преценките и очакванията към т.нар аутсайдер.
Та в този ред на мисли,извеждането или акцентирането върху слабите страни на фаворита и респект.силните страни на аутсайдера,образно казано играят ролята на "стабилизатор",който вече от своя страна спомага и за по-внимателното анализиране на ситуацията/очакванията...
Защото нали се сещате,че е най-лесно да кажем:Силните са силни,слабите са слаби...Но какво печелим от всичко това? :)

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 04 окт 2014 21:35

Какво печелим? По-малко глупости и липсата на подобни безсмислени постове.

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 04 окт 2014 21:47

smoothc написа:
Отделно съм останал с впечатлението,че преди всеки мач на Челси повече акцентираш върху слабостите на отбора отколкото върху силните страни и правиш обратното за противника.

Не мога да отрека подобно нещо,но пък и не съм съгласен,че трябва да се класифицира като някаква тенденция!
Колкото до съпоставката между силните и слабите страни,мисля че е редно да отворя една разграничителна скоба,която от гледна точка на ранкинга е най-малкото целесъобразна,по простата причина че в 90% от случаите Челси и изобщо топ отборите са фаворити,което от своя страна поставя нещо като бариера,особено в преценките и очакванията към т.нар аутсайдер.
Та в този ред на мисли,извеждането или акцентирането върху слабите страни на фаворита и респект.силните страни на аутсайдера,образно казано играят ролята на "стабилизатор",който вече от своя страна спомага и за по-внимателното анализиране на ситуацията/очакванията...
Защото нали се сещате,че е най-лесно да кажем:Силните са силни,слабите са слаби...Но какво печелим от всичко това? :)

Ето значи правилно съм преценил,но погледнато от тази гледна точка:(Та в този ред на мисли,извеждането или акцентирането върху слабите страни на фаворита и респект.силните страни на аутсайдера,образно казано играят ролята на "стабилизатор",който вече от своя страна спомага и за по-внимателното анализиране на ситуацията/очакванията) наистина променя нещата и поне на мен ми дава отговор на въпроса защо толкова усилено акцентираш върху слабите страни на фаворита и силните на аутсайдера,не се бях замислял и ще се радвам да не е чисто и просто доза злобеене!
Oбаче специално за утрешния мач не мисля,че ние сме чак такъв фаворит или пък Арсенал са чак такъв аутсайдер,още повече че нямат загуба от началото на сезона.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 04 окт 2014 21:57

1:1/1:2.. За мен Арсенал има по-голям потенциал, който все още не е разгърнат. Съвсем скоро ще се разбере какво имам в предвид.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 окт 2014 22:02

Жалко, че няма да гледам мача. Иначе, доста интересни анализи 8-) Сардукара беше анализирал интересно и е горе-долу прав, разбира се, без частта дето падаме :lol: Дано стане хубав мач, пък другото ... Още е прекалено рано да се нервираме на резултати ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 04 окт 2014 22:07

Като човек и фен,който обожава футболната игра...е просто невъзможно да съм настроен отрицателно към нещо чистофутболно!
Когато анализирам неща свързани с футбола,още повече косвено засягащи и Манчестър Юнайтед(става въпрос за Висшата лига и конкуренцията),винаги се стремя да бъда максимално обективен и директен в своите разсъждения.

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 04 окт 2014 22:10

Статистическите данни не могат да покажат напълно реалността от една среща.Ето например има статистика за удари,но в повечето срещи ударите на съперниците на Челси са в голям процент извън наказателното поле.Чуждите фенове обаче гледат уж създадените положения(в които влиза това количество удари отдалеч) и си вадят грешни изводи.В мачовете с Шалке,Болтън и Спортинг Челси създаде голям брой ЧИСТИ положения за гол,но не реализира много голяма част от тях(докато Спортинг имаха поне 5-6,ако не и повече,удара извън нак. поле). Тъй че играта на Челси в атака не е пострадала толкова,колкото завършващите удари са по-неточни.
Що се отнася до мачовете - мачът с Вила беше перфектен,най-добрият ни през сезона.
А да сравняваш нашият мач с Евертън с този на Арсенал...не върви,ама хич.При 2:0 до 5-тата минута другият отбор е този,който се впуска да обръща.А артилеристите трябваше да обръщат такъв пасив.В нито един момент от мачас карамелите не сме допускали повече от няколко минути,в които разликата да е само 1 гол.Докато Арсенал през първото полувреме в защита бяха плачевни,в атака безидейни.Нормално е през второто полувреме да вдигнат нивото.Срещу Лестър можеха и спокойно да загубят,като цяло показват,че са безидейни през настоящия сезон.Челси досега (надявам се и занапред) показа,че не страда от липса на идеи,а има проблем в последната част от атаките.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 04 окт 2014 22:49

0007,между другото..знаеш ли кога Евертън за последно(преди Арсенал) допуснаха негативен резултат,след като са повели с 2+ гола разлика като домакини?
Отговор:
28/04/07 PRL Everton 2 - 4 Manchester United

Бърнли-Челси:11/3
Челси-Лестър:27/2
Евертън-Челси:12/6
Челси-Суонси:30/4
Сити-Челси:6/1
Челси-Астън Вила:17/3
Общо:103/19(18,45%*)

Арсенал-Кристъл Палас:14/2
Евертън-Арсенал:13/2
Лестър-Арсенал:24/1
Арсенал-Сити:15/2
Астън Вила-Арсенал:9/3
Арсенал-Тотнъм:16/1
Общо:91/11(12.08%*)

Потребителски аватар
sslevski
Контакти:

Мнениеот sslevski » 05 окт 2014 10:41

Добро утро.Мисля,че ни чака по-труден мач отколкото със Сити поради две причини.Първата причина е че има някакво подценяване на Арсенал,защото лежим на последните седем години,че нищо не са направили и виждате ли с Диего,Азар и компания едва ли не ще ги бием с лекота.Това наистина много ме дразни.Втората пък причина е пълна противоположност на първата.Аз виждам един наистина много силен Арсенал,който не съм виждал в последните години.Така,че мисля че ни очаква един наистина много труден мач в който се надявам на победа и красива игра.Мача ще бъде повече от интересен.Остават 5 и 20 минути.

Върни се в “Челси”