Потресаващо. Майка с 9 деца обвинява държавата и обществвото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Doktorut
Контакти:

Re: Потресаващо. Майка с 9 деца обвинява държавата и обществвото

Мнениеот Doktorut » 15 сеп 2014 18:02

galin56 написа:
cska-632 написа:
ivan56 написа:Аз не мога да разбера на автора на темата какъв му е проблема, че българка има 9 деца или че мангалите ходят голи , боси и сополиви.
Щом една такава жена според него трябва да се кастрира какво правим с мангалите?
Реве се постоянно ,че не се раждат деца,сега ми тя имал 9 деца.Еми жива и здрава да е,ще си ги изгледа.
Предпочитам държавата да помага на такива майки отколкото на сополивите циганки с ненам си колко циганета.

Проблем са ми всички подобни хора :!:

Абе не се коси и толкова. Аз примерно предпочитам да съм от страната където плаща данъци, отколкото да се редя за социални(които стигали уж до 1100лв :lol: ). Такива нито ги съжалявам, нито ще им помагам, но нямам и против да взимат помощи, колкото държавата прецени -толкова, все ми е тая. Аз предпочитам заплатата да ми е висока и да съм от страната на тия дето плащат данъци. Много повече ме дразни примерно здравеопазването, отколкото социалната осигуровка. Защото ако ме съкратят ще си взимам пари от борсата. Но за тия 150 лв здравна осигуровка, които плащам всеки месец получавам едно голямо НИЩО.

Човече, не се изхвърляй толкова. При максимален осигурителен праг 2400лв., колко процента ти е здравната осигуровка, че да плащаш 150лв. 150лв плащате ЗАЕДНО с работодателят ти ако си на макс.праг. И това, че ти не ги ползваш, не означава , че твоите по-възрастни и болни роднини, близки и познати не ги ползват. Системата е на солидарен принцип, внасят всички получават тези които имат нужда. Извинявам се за оффтопика, но ме дразнят хора дето се изкарват, че носят държавата на гърба си!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 сеп 2014 18:11

На солидарен принцип е, ама някой друг път ;) На солидарен принцип може да е само за мангалите, щото те нищо не плащат, а ползват безплатни здравни услуги ;) Ти си плащаш осигуровки и те карат да си купиш бинтове, конци и всякакви амбулантни материали, за да може да има за циганина ;) Пък ти ми говориш за солидарност ;)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 15 сеп 2014 18:26

Трябва първо таван на парите които може да се взимат за едно дете без значение от всичките вратички които има. Например до 100лв, независимо дали има 10 болести за които може да се получи допълнително. Стигнеш ли до определената сума и край на влаченето на още пари. Другото е че трябва да се дават пари за две или нааай-много за три деца. Които иска повече да си плаща сам. Аз като частица от държавата нямам намерение да храня деца на едни или други, защото раждат без да могат да мислят и да ги издържат. Обаче няма политици и хора с топки които да го предложат и приложат това.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 19:23

luxorus написа:Абе и мангалите плащат данъци.

Някоиот тях плащат...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 19:31

Doktorut написа:Човече, не се изхвърляй толкова. При максимален осигурителен праг 2400лв., колко процента ти е здравната осигуровка, че да плащаш 150лв. 150лв плащате ЗАЕДНО с работодателят ти ако си на макс.праг. И това, че ти не ги ползваш, не означава , че твоите по-възрастни и болни роднини, близки и познати не ги ползват. Системата е на солидарен принцип, внасят всички получават тези които имат нужда. Извинявам се за оффтопика, но ме дразнят хора дето се изкарват, че носят държавата на гърба си!

В моето семейство единствения, видял файда от плащаните осигуровки е бащата. Не че останалите не са имали нужда, не че не са и внасяли осигуровки. Приемане в болница - само въздуха дето не искаха да се плаща. Преглед? Казват: намери си направление. Направления - я има я няма. И да има после се чудиш кой ще те приеме с това направление да речем. Качество на обслужването - 0 (най-често). Дори и рецептите са олеле мале най-често.
Спешната помощ.. бррр нека говорим за нещо по-приятно, например умрели гълъби.

Затова аз осигуровки не плащам и никога не съм плащал. Знам, че така за мен евтино няма, безплатно още по-малко.
И съм решил, че ще е така, защото се оказа, че качествено обслужване получавам само ако съм 1 вид частен пациент.
Излиза по-скъпо, но поне някой ще ми обърне сериозно внимание.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

vetsark
Контакти:

Мнениеот vetsark » 15 сеп 2014 20:12

А, аз бих въвел отново ергенския данък.
Данъка ще е 20-25% от заплатата на хората, които са неомъжени или неженени над примерно 28 годишна възраст. Събраните чрез него пари да се дават на децата, чийто родители са работещи и се осигуряват. Все пак един ден повечето от ЕГОИСТИТЕ, които не искат да отглеждат деца, ще трябва да получават пенсии.

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 15 сеп 2014 20:32

vetsark написа:А, аз бих въвел отново ергенския данък.
Данъка ще е 20-25% от заплатата на хората, които са неомъжени или неженени над примерно 28 годишна възраст. Събраните чрез него пари да се дават на децата, чийто родители са работещи и се осигуряват. Все пак един ден повечето от ЕГОИСТИТЕ, които не искат да отглеждат деца, ще трябва да получават пенсии.

Теб може да не ти се вярва,но страшно много хора отглеждат деца.И все пак имаме по едно или две,не по девет.Тая е за пребиване по принцип,а факта,че обвинява държавата и най-вече обществото ме навежда на мисълта,че тук нещата не отиват на добре.
Изображение

Doktorut
Контакти:

Мнениеот Doktorut » 15 сеп 2014 20:42

Betchualeng Arnaikem написа:
Doktorut написа:Човече, не се изхвърляй толкова. При максимален осигурителен праг 2400лв., колко процента ти е здравната осигуровка, че да плащаш 150лв. 150лв плащате ЗАЕДНО с работодателят ти ако си на макс.праг. И това, че ти не ги ползваш, не означава , че твоите по-възрастни и болни роднини, близки и познати не ги ползват. Системата е на солидарен принцип, внасят всички получават тези които имат нужда. Извинявам се за оффтопика, но ме дразнят хора дето се изкарват, че носят държавата на гърба си!

В моето семейство единствения, видял файда от плащаните осигуровки е бащата. Не че останалите не са имали нужда, не че не са и внасяли осигуровки. Приемане в болница - само въздуха дето не искаха да се плаща. Преглед? Казват: намери си направление. Направления - я има я няма. И да има после се чудиш кой ще те приеме с това направление да речем. Качество на обслужването - 0 (най-често). Дори и рецептите са олеле мале най-често.

Затова аз осигуровки не плащам и никога не съм плащал. Знам, че така за мен евтино няма, безплатно още по-малко.
И съм решил, че ще е така, защото се оказа, че качествено обслужване получавам само ако съм 1 вид частен пациент.

Виж, аз също няма против да отменят здравната осигуровка и за мен и за всички в системата би било по-добре ( с малки изключения), но смяташ ли че за народа би било по-добре. Всеки ден идват хора дето ги кара линейката, а после няма кой да го върне в дома му защото няма пари дори за билет. На тях кой ще плати или пак държавата ще е виновна. Незнам по какви болници ходите, но аз за 8 години практика не съм видял пациент и една марля да даде от джоба си. Който избира частни болници и подписва декларации, че ще плаща като поп няма право да се оплаква, избора си е негов!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 15 сеп 2014 21:01

Doktorut написа:
Betchualeng Arnaikem написа:

Виж, аз също няма против да отменят здравната осигуровка и за мен и за всички в системата би било по-добре ( с малки изключения), но смяташ ли че за народа би било по-добре. Всеки ден идват хора дето ги кара линейката, а после няма кой да го върне в дома му защото няма пари дори за билет. На тях кой ще плати или пак държавата ще е виновна. Незнам по какви болници ходите, но аз за 8 години практика не съм видял пациент и една марля да даде от джоба си. Който избира частни болници и подписва декларации, че ще плаща като поп няма право да се оплаква, избора си е негов!

Избира болници? Че те пари дърпаха като ненормални дори за спешна помощ: сцепена глава при падане, разрязана ръка, която кърви като заклано прасе, 1 пич беше с надробен крак, буквално... какъв ИЗБОР на болница да те питам аз? Я опитай ако китката ти е почти отсечена да капризничиш къде да идеш (лично преживяване)!?

Де факто през последните 2-3 години ако се наложи да ходим с някой познат някъде само в Пирогов оказваха първа помощ без пари, и то там служителите на моменти се държаха така, че ни идеше да ги избием. Изчезне нанякъде и го видим да си пие кафето, зяе по пациента, оставя го някъде и отива да говори по телефона... Веднъж една баба така виеше в коридора от болки, че ме доядя, че нямам нещо болкоуспокояващо за нея.

И дори там 1 познат, здравно осигурен цял живот след като му правиха нещо по крака беше длъжен да плаща за всяка превръзка. Знам, щото 2 пъти ми иска пари за да плати и пред мен ги даде. Нам си колко седмици на еди колко си дена там.. и плаща. Друг си плащаше после леглото за престой. Язък, че заплатата му беше по договор 1200 лева, колко пари са внасяни от негово име не знам ама си плащаше осигуровки върху тази сума. На трети препоръчаха да мине хирург и да му правят снимка, защото той ги пита за невролог. И да си плати снимката. Нищо, че се знаеше че никакъв хирург не му трябва. Нещо подобно и на мен ми се случи, ама аз просто отидох в ИСУЛ на невролог и понеже и не претендирам за безплатни или евтини услуги се оправих бързо.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

vetsark
Контакти:

Мнениеот vetsark » 15 сеп 2014 22:18

Stahlgewitter написа:
vetsark написа:А, аз бих въвел отново ергенския данък.

Теб може да не ти се вярва,но страшно много хора отглеждат деца.И все пак имаме по едно или две,не по девет.Тая е за пребиване по принцип,а факта,че обвинява държавата и най-вече обществото ме навежда на мисълта,че тук нещата не отиват на добре.

Едно или две деца не са достатъчни, населението на България е застаряващо и както знаеш в скоро време ще сме малцинство.
Трябва да се стимулират всячески хората, които са работещи, осигуряват се и искат да имат деца, а не пиявиците и паразитите - мангали.

Върни се в “Свободна зона”