Red_Girl написа:За мен религията е най-големият инструмент за манипулиране на хората, което продължава и до днес.
И докато има религиозни институции, които да се бъркат в живота на хората и да ги учат какво трябва да прави вярващия така ще е.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Red_Girl написа:За мен религията е най-големият инструмент за манипулиране на хората, което продължава и до днес.
sin4ec написа:Религията е въпрос на личен избор и убеждение. Ако за някого е безсмислица-ами такъв е неговият избор, стига да не налага това си мнение на другите.
[/center]Robbery написа:Религията е безсмислица - вярата не е
metodito написа:Вярата в обусловеността на случайно случващи се събития, които нямат логическо-следствена връзка помежду си се нарича фатализъм.
Вярата в гущери, които управляват света се нарича глупащина.
Вярата в някакъв висш разум се нарича религия.
(Вярата в) Бог ще си остане за вярващите аксиома, за невяярващите, които обичат да си налагат мнението Бог няма да съществува никога, ако ще и да ги срещне на улицата посред бял ден. И на вярващи и на невярващи уважавам мненията, но когато станат нагли и агресивни...
Betchualeng Arnaikem написа:metodito написа:Вярата в обусловеността на случайно случващи се събития, които нямат логическо-следствена връзка помежду си се нарича фатализъм.
(Вярата в) Бог ще си остане за вярващите аксиома, за невяярващите, които обичат да си налагат мнението Бог няма да съществува никога, ако ще и да ги срещне на улицата посред бял ден. И на вярващи и на невярващи уважавам мненията, но когато станат нагли и агресивни...
А вярата в себе си как се нарича? Аз например първо вярвам в тоя, дето сутрин ми се пули в огледалото, пък после в каквото и да е. Та... ?
metodito написа:Betchualeng Arnaikem написа:metodito написа:Вярата в обусловеността на случайно случващи се събития, които нямат логическо-следствена връзка помежду си се нарича фатализъм.
А вярата в себе си как се нарича? Аз например първо вярвам в тоя, дето сутрин ми се пули в огледалото, пък после в каквото и да е. Та... ?
Не знам. И аз съм така. Знам и мога да докажа, че на 99% от всичко, което ми се е случило в моя живот (и се случва в момента) е следствие на моите действия... Не знам как се нарича... Знам и че няма кой да ми помогне и ако не пусна тото, няма начин да спечеля джакпота. Не че ако пусна е гаранция, но определено обратното е, че няма да го спечеля.
Betchualeng Arnaikem написа:А не, в живота често стават неща, които не зависят от нас. Аз обаче ако са негативни за да ги преодолея се уповавам на себе си и своите сили, не чакам Господ, Кармата и така нататък. И съответно не ги обвинявам при неуспех.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта