Култово интервю на Петър Курдов.
http://topsport.ibox.bg/interview/id_2059134967Нещата са по-зле от миналия сезон. Това не е само мое мнение, а и на колегите, с които коментирам. Слушах интервюто и на другата непокътната мома - Иво Тонев. Да си в клуба и да казваш, че не знаеш какво се случва, е, меко казано, нахалство. В същото време говориш, че когато си бил начело, отборът с повече чужденци е бил по-качествен и едва ли не Левски е загубил от това, че те не са се реализирали, както и че в последния момент е изпуснал шампионската титла и купата. Това изказване идва, за да покаже, че този . човек има да яде много патки, докато се научи да управлява. Преди него мои колеги бяха начело на Левски и се справиха, не търсиха оправдания. Това, че са ти взели хляба от устата на Терена", и то в последните минути, говори, че подходът ти е бил напълно аматъо-рски (визира изпусната победа срещу Славия в края на сезон 2012/2013). В същото време си човек, който строи само и говори за милиони, а отборът не е взимал два месеца заплати. Този модел на управление не се харесва на никого и не води до нищо добро. Не може да има подобно оправдание, когато аз бях, еди-какво си се случваше и с Гонзо сме най-добри приятели, и така нататък. Другият пък чурулика от Бургас, а този на "Герена" (визира Георги Иванов) не знае на кой свят се намира. Как така ще казва Тонев "аз тук съм строител, не ме интересува футболът"?! Когато Левски имаше стогодишен юбилей, напълнихме националния стадион и показахме как се прави. Това трябва да търсим, а не само единия да си измива ръцете с другия. Отделен въпрос е какъв е професионализмът на футболистите ни. Има един испанец в съблекалнята на "Герена", който е 40 килограма с напикан дюшек, и ние чакаме той да има мощ. Какво? Да се правим, че нищо не се случва ли?! Първо, отборът не играе добре, второ, му липсва кондиция. Няма ли да се смени този треньор, отговарящ за физическата подготовка, най-накрая. Тези на игрището аз ли да им местя краката? Нали са доказани и с големи претенции... Сега идват някакви с прически, само като им видиш визията, и ти става ясно колко ще играят. Христо Стоичков им го каза много точно -ако се съди по прически и татуировки, ще сме най-добрите, а иначе никакви ни няма.
....
Това ли му е футболът? Той тук не може да направи един мач като хората, та камо ли зад граница. Вкара гол в 93-ата минута от дузпа срещу Черно море и се радва и показва пръсти все едно голяма работа е свършил. Преди години Гошо Донков и Илия Груев седяха и носеха топките в Левски, а след това играха в Бундеслигата. Но тогава имаше уважение, а сега тези келеши се мислят за най-великите. Сещам се сега за едно друго тъпо парче, което преди няколко месеца каза, че му е все едно дали ще играе в Левски или някъде другаде. Знаете за кой говоря, за един нападател, който ходеше с ръце на кръста и имаше самочувствие без покритие.
За кой говори?
Почне ли някой около Левски да говори за селекция, знайте, че става въпрос за пари и комисиони.
!!!!!
Отново се появи вариант Атанас Курдов да се върне на "Герена". Има ли развитие?
- Срамна е историята с него в Казахстан. Недопустимо е български треньор още в момента на пристигането си да забърше Наско Курдов от състава. Казал му е в прав текст "като знаеш, че те ненавиждам, защо се върна" и че е "катастрофа за футбола". Това нормално ли е? Скоро ще се изправи този тарикат срещу мен и ще си дойде на мястото. Нека Стоилов да не си мисли, че е недосегаем, защото, докато него го нямаше в Астана, Наско бе вкарал 6 гола.
Сипи, сипи им! Ей така трябва да се говори за нещата. Не, хъката мъката, "един човек имало, дето не знам си кво си". Айде холан от френски изпълнения.
Иначе тоя журнал е абсолютен безобразник по отношение на правопис...