Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот smoothc » 10 сеп 2014 11:50

Такива като него в отбора много.. ама то рано или късно ще му писне на ЛВГ и ще ги махне всички дървета,защото т'ва си истинско мъчение.

Ако всички в отбора играеха с хъса и работната етика на Антонио Валенсия,...щеше да бъде доста хубаво за Манчестър Юнайтед и нас феновете!
Да,спортно-техническите качества са много важни,но когато липсва адекватната мотивация...какво се получава?
Нани и Кагава притежаваха страхотни елементи,които ги превръщаха и в специфични футболисти за Юнайтед,но на какво ниво(в повечето случаи) беше тяхната мотивация? Кое всъщност им "изяде главите"? Точно тази апатия и инертност в последните 1-2 години!
Един Ашли Йънг и Андерсон са доста под качествата на Нани и Кагава,но както се вижда те останаха в Манчестър Юнайтед,докато другите двама си заминаха.
Но по-важното е,защо се случи всичко това?
Със сигурност една от многото причини е,че Вангелис е видял в тях по-висока мотивация и стремеж да покажат нещо,защото без да си кривим душата,но Андерсон за разлика от много други,винаги е влизал в игра с нужният хъс(да,доста често желанието при него е по-голямо отколкото възможностите).
Ашли Йънг показа страхотни неща на Турнето,буквано беше най-добрият ни играч и това явно се е харесало на треньорския щаб,въпреки че ние си го знаем отлично,но когато му се отдала възможност да се докаже,той го е направил по най-добрият начин,какво да се направи!
Защо 99% от феновете на Юнайтед ще изберат Фил Джоунс пред Крис Смолинг или Джони Евънс? Защото пичът играе винаги на макс и прави неща,които заслужават своите адмирации.Не,че на Джони Евнъс му липсва хъс и мотивация,но на този етап Фил Джоунс е просто най-ценният играч в дефанзивен план.
При Крис Смолинг също има известен напредък,но при него по-скоро се наблюдава т.нар "бърза мисъл",отколкото някаква кой знае колко висока мотивация.
Най-хубавата новина тук обаче е,че в лицето на Рафаел,Рохо,Люк Шоу,Блекет,Дали Блинд-това дефанзивно звено освен всичко друго,се отличава и с доста високи нива на мотивация,себераздаване и хъс.
Сигурно го казвам за 10-ти път,но с тази нова формация,изградена почти изцяло от млади и надъхани момчета,аз лично съм доста спокоен за бъдещето и представянето ни в дефанзивен план.
На теория,че и на практика:С това дефанзивно ядро,Манчестър Юнайтед спокойно може да бъде в Топ 4 на най-добрите защити в Премиършип.
Но...с нашият Вартоломей на вратата,това очевидно ще е доста трудна задача!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 сеп 2014 12:17

soad написа:Карик е доста над Флечър, Андерсон и Йънг. На 33 е, но това не пречи да помогне на клуба в тази преходна година.

Да,помогне ОК,но не и за сметка на Ерера,Блинд и Фелайни!
Каква преходна година,пич? След сър Алекс,все на преходни години ли ще си играем?

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 10 сеп 2014 13:45

smoothc написа:Каква преходна година,пич? След сър Алекс,все на преходни години ли ще си играем?

Много бързаш! На всички ни е ясно, че сър Алекс не остави класно поколение, добре сработен екип от играчи, с които новият треньор да работи.
А и годината с Мойс не е преходна, а е загубена. Нищо не беше надградено, за да кажеш, че е била преходна.
Преходна ще е тази, само ако се види надграждане и отбор, който върви целеустремено напред, без значение с малки или големи крачки.
На края на сезона ако не сме надградили пак, това ще означава, че и тази година е загубена.

Само да подчертая, че за мен новите попълнения не са надграждане по принцип. Надграждане за мен е перманентно подобряване на представянето на текущите футболисти, които да са те.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 сеп 2014 15:53

Jackxxx написа:
smoothc написа:Каква преходна година,пич? След сър Алекс,все на преходни години ли ще си играем?

Много бързаш! На всички ни е ясно, че сър Алекс не остави класно поколение, добре сработен екип от играчи, с които новият треньор да работи.
А и годината с Мойс не е преходна, а е загубена. Нищо не беше надградено, за да кажеш, че е била преходна.
Преходна ще е тази, само ако се види надграждане и отбор, който върви целеустремено напред, без значение с малки или големи крачки.
На края на сезона ако не сме надградили пак, това ще означава, че и тази година е загубена.

Само да подчертая, че за мен новите попълнения не са надграждане по принцип. Надграждане за мен е перманентно подобряване на представянето на текущите футболисти, които да са те.

Искаш да кажеш,че резултатите и ситуцията от сезон 2013-2014,са били един вид максимума на отбора и Дейвид Мойс,така ли?
Дейвид Мойс може да е всякакъв,но за някой неща беше абсолютен реалист и прав в своята преценка!
Да,той също има съществена вина за някои от последствията,но защо толкова бързо се забравят и положителните неща?
Моделът на поведение и изобщо игрова концепция/дисциплина/мотивация,срещу Байерн Мюнхен и цялостното представяне в Шампионската лига,спокойно можеше да ни изведе най-малкото до 4-то място във Висшата лига.
А това,че бяхме в топ 3 на най-добрите гости,беше много повече от индикатор,че проблемите далеч не са само и единствено при Дейвид Мойс и неговия щаб,а в избирателното поведение на една немалка част от играчите,някои от които(за моя радост) са вече далеч от Манчестър Юнайтед.
Колкото до текущия отбор на Манчестър Юнайтед и Луис ван Гаал-каквото трябваше да се прави,като цяло беше свършено почти перфектно до момента.
Нали именно лошият спомен от сезон 2013-2014,трябва да бъде движещата мотивационна сила,за да прогресира отбора?
Този отбор и Вангелис,не могат да имат абсолютно никакви извиняния,ако не успеят да станат шампиони!
Казвал съм го и по-рано,че ще го възприема като лична обида(като фен),ако май месец Манчестър Юнайтед не е шампион за 21-ви път.
Ливърпул с Брендън Роджърс и сравнително в пъти по-ниско качество(като индивидуалности),избухна буквално от нищото и беше на косъм да спечели титлата,та какво остава сега за нас?
Какво не е наред в отбора,че да кажеш:Не! Няма как да стане,определено!
Ти спомена,че новите попълнения не били надграждане...Как е възможно изобщо да го мислиш!?
На практика Юнайтед надгради във всяка една полева зона-защитата,халфовата линия и нападението,още повече и с играчи от най-висока класа(Ди Мария и Фалкао).
Всички останали са национали на своите страни,които участваха на Световното първенство и като цяло се представиха-визирам най-вече Рохо и Блинд,на едно доста високо ниво.Т.е в случая имаме страхотен микс от класни и перспективни футболисти,чрез които реално ние надграждаме и правим иновация в отбора.Отделно,че успоредно с това разкарахме и част от т-нар "мъртвата гора",което в крайна сметка обуславя и балансираността в целия този процес на модификации в отбора!
За трите години от своя договор,Вангелис със сигурност трябва да спечели:1.Минимум 2 пъти Премиършип 2.Шампионската лига.3.ФА къп поне веднъж.
За себе си,Шампионската лига я пиша по-скоро като бонус,но на фона на шибаните провали от 2009 и 2011(вследствие най-вече заради глупостите на сър Алекс),просто до 2017 Манчестър Юнайтед трябва да спечели този трофей,независимо от всичко!
Бива ли да сме буквално най-постоянният и в топ 5 на най-класните отбори в този турнир,и да имаме само два трофея?
Толкова много изпуснати възможности и то само и единствено заради екпериментите и глупостите на сър Алекс.
Просто се вбесявам като си припомням колко абсурдизми сътвори той,но така е...като се захласваш по Барселона и Реал Мадрид,ти го набиват здраво.Истината е,че сър Алекс подценяваше класата и възможностите на Манчестър Юнайтед и същевременно надценяваше влиянието на отбори като Реал,Байерн,Барселона и Милан в този турнир.
Именно поради тази причина,ние нито веднъж не успяхме да отстраним или спечелим адекватно срещу някой от тях.
Колкото пъти играем с Реал Мадрид,толкова пъти ни елиминираха,финалите с Барселона са за без коментар,с Байерн Мюнхен от 1999 насам,просто изиграме един единствен силен двубой,но за наш късмет отпаднахме.За Милан до 2007 дори не искам и да коментирам.Татко Карло с лекота ни елеминираше както си поиска.След това като напусна,ние на 2-3 пъти им извадихме нож,ама за какъв чеп? Лесно е на умряло куче да се вади нож,нали?
И ето тук идва тънкият момент,че просто за Шампионската лига трябва много повече тактическа гъвкавост и хитрост,която сър Алекс губеше нейде по трасето или по-скоро не притежаваше в нужните степени,за да се утвърдим като най-добрият отбор в ерата на Шампионската лига.
Още ме държи факта,че бяхме толкова близко да се превърнем в единственият отбор дублирал трофея,но...с халфова линия изградена от Карик-Андерсон-Гигс-Парк...а креативни играчи като Скоулс,Бербатов и Тевес да търкат пейката,как да стане номера?
През 2011 същата работа и логично упражнението се повтори,просто като детска игра и то на английска земя...Пък вече гаврата с Бербатов,тя пък просто беше гвоздея на цялата простотия.
Тук има и още един важен акцент,а именно:Срещу млади и находчиви мениджъри(Моуриньо,Гуардиола,Анчелоти и пр.) сър Алекс разчиташе по-скоро на своето реноме и статус,отколкото да използва целият си професионален опит и мениджърски нюх.
Но така е,аз винаги съм го казвал...След 2003 година сър Алекс се промени доста(най-вече откъм ярост,хитрост и гъвкавост),въпреки успехите в периода 2007-2013.Той стана много повече мениджър,с основен приоритет към бизнеса,отколкото треньор на Манчестър Юнайтед..така както беше в средата на 90-те и началото на 21-век.
Случайно или не,но този своеобразен регрес,съвпадна точно и с изгонването на Рой Кийн и продажбата на Дейвид Бекъм-играчите,които най-много се раздаваха за Манчестър Юнайтед,те просто умираха за Манчестър Юнайтед!

Потребителски аватар
t0bl3ro_bg

Мнениеот t0bl3ro_bg » 10 сеп 2014 16:48

Става ми много лошо :cry:

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 10 сеп 2014 16:53

t0bl3ro_bg написа:Става ми много лошо :cry:

:lol: :lol:
Лошо ми е
[center][wrapimg=]https://thenypost.files.wordpress.com/2019/03/james-harden.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO8_lGo8nA8_IcLIXLWf5EmOZJm1Aswij5Lxnwz3sLgZHlc3r-[/wrapimg][/center]
[offtopic][wrapimg=]https://pre00.deviantart.net/a68c/th/pre/f/2017/035/5/1/the_king___leo_messi__lockscreen_wallpaper__by_jazzyjaber-daxtpdo.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 10 сеп 2014 17:00

Manchester United have announced record annual revenue of £433.2m for the year 2013/14.

Кво за ШЛ? :oops:
[offtopic][center][wrapimg=]http://i.imgur.com/VZjqcZD.png[/wrapimg][/center][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DEOQhrUXgAI61xY.jpg:large[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
t0bl3ro_bg

Мнениеот t0bl3ro_bg » 10 сеп 2014 17:27

Middlesbrough написа:

:lol: :lol:
Лошо ми е

И по-лошо ще ти става :mrgreen:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 сеп 2014 19:02

Дишай дълбоко :)
Така е...Истината в повечето случаи е болезнена,но какво да се направи?
И на мен ми става лошо като се сетя за Леверкузен 2002,Порто 2004,Милан 2005,Бенфика 2006,Милан 2007,Барселона 2009,Байерн 2010,Барселона 2011,Базел 2012,Реал Мадрид 2013 и всичките тези провали,някои от които достойни буквално за "Златна Малинка".
Пък за полуфиналите от 2002 и 2007 направо сърцето ми се къса,като си припомня колко близко бяхме до Глазгоу и Атина.Сър Алекс да спечели в Шотландия срещу Реал Мадрид...просто умопомрачително! Требълът от 1999,буквално щеше бледнее пред това постижение в неговата лична класация,гаранция!
А и знаете ли,...ако трябва да бъдем обективни и честни,жребия за Манчестър Юнайтед(и в груповата фаза,и в елиминациите) в 70-80% от случаите винаги е бил повече от благоприятен.
Ето как стоят нещата след 1999 във фазата на елиминациите:
1.Сезон 1999-2000:Реал Мадрид(2-3)
2.Сезон 2000-2001:Байерн Мюнхен(1-3)
3.Сезон 2001-2002:Депортиво(5-2),Леверкузен(3-3)
4.Сезон 2002-2003:Реал Мадрид(5-6)
5.Сезон 2003-2004:Порто(2-3)
6.Сезон 2004-2005:Милан(0-2)
7.2005-2006:Групова фаза
8.2006-2007:Лил(2-0),Рома(8-3),Милан(3-5)
9.2007-2008:Лион(2-1),Рома(3-0),Барселона(1-0) Спечелен финал
10.2008-2009:Интер(2-0),Порто(3-2),Арсенал(4-1) Загубен финал
11.2009-2010:Милан(7-2),Байерн(4-4)
12.2010-2011:Марсилия(2-1),Челси(3-1),Шалке(6-1) Загубен финал
13.2011-2012:Групова фаза
14.2012-2013:Реал Мадрид(2-3)
Спечелени сблъсъци срещу топ отборите:3
Загубени сблъсъци срещу топ отборите:7
Най-силен период:2007-2011
И тук идва основния акцент! Защо спечелихме само един трофей?
Всъщност,във футбола няма "ако" и пр.,но...какво трябваше да се случи,за да се получи необходимия баланс и утвърденост?
На практика,ние спокойно можехме да играем 5-поредни финала,..Да,абсолютно нищо не ни пречеше!Представете си...Бихме Милан с 3-2 и просто трябваше да вкараме гол в Милано,но за сметка на това получихме 3 в нашата врата..Срещу Байерн Мюнхен-Загубихме доста случайно в 93 минута в Мюнхен и ясно показахме,че на този етап сме доста по-подготвеният и добър отбор...На реванша:Най-доброто начало за Юнайтед,което аз съм виждал някога...по едно време се запитах:"Възможно ли е да отнесем Байерн Мюнхен,с резултат подобен на онзи срещу Рома от 2006-2007"? Да,ако сър Алекс не беше подценил някои детайли и най-вече хитростта на Вангелис! Да поведеш 3-0 срещу Байерн Мюнхен и да отпаднеш толкова безславно....След това пристигаха Лион,които са ни абонати и Hola Madrid! Вече дали щяхме да спечелим срещу Интер...е в сферата на предположенията,но след фиаското в Рим и победата срещу тях от 2009,си мисля че по-скоро щяхме да спечелим или най-малкото да играем дузпи,отколкото Интер да ни победи в редовното време(както го стори срещу Байерн).
За този период все си мисля,че максимумът на Юнайтед,определено не беше за 1 трофей(2008).Два трофея със сигурност трябваше да спечелим,а трети вече щеше да бъде наистина страхотен бонус.
В интерес на истината,може и да прозвучи странно,но Манчестър Юнайтед от 2013-2014 направи доста повече(като тактическо представяне и емоции) в турнира,отколкото през сезони 2011-2012 и 2012-2013.
Това,което постигна Дейвид Мойс(и то като дебютант в турнира),още повече и с този амортизирал състав...за мен лично беше едно постижение,заслужавашо само адмирации! В крайна сметка кое се отличи като основна черта,като катализатор за доброто представяне? Неговата тактическа гъвкавост!
Срещу Байерн Мюнхен-Бившият вече шампион и Пеп Гуардиола,въпреки че загуби войната,той в нито един момент не изглеждаше нелепо,така както сър Алекс срещу Барселона и Гуардиола през 2009 и 2011.Знаете ли,аз лично до този момент,никога не бях виждал Пеп Гуардиола толкова притеснен и буквално блокирал.
Да,Дейвид Мойс тактически надхитри Пеп Гуардиола,нещо което доста малко мениджъри са го правили в последните години и особено в Шампионската лига!

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 10 сеп 2014 20:00

smoothc написа:
soad написа:Карик е доста над Флечър, Андерсон и Йънг. На 33 е, но това не пречи да помогне на клуба в тази преходна година.

Да,помогне ОК,но не и за сметка на Ерера,Блинд и Фелайни!
Каква преходна година,пич? След сър Алекс,все на преходни години ли ще си играем?

При 6 нови, от които най-вероятно най-малко 5 ще са титуляри, няма как годината да не е преходна. Ще е нужно известно време за сработване. Цели разбира се, че има и ще се гонят - влизане в топ 4. Нека оставим ЛВГ на спокойствие. Взехме доста добри имена. Още един CB и CM и работата ще заспи.

Върни се в “Манчестър Ю”