Заедно да си върнем базите!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Заедно да си върнем базите!

Мнениеот Кашчей » 05 сеп 2014 21:54

vaskonti написа:Аз да ти дам ЕИК на някой?
Не мисля. Просто опитай следващия път, когато решиш да говориш по въпроса, да се подготвиш по-добре със съответните примери. В противен случай подобни мнения, лишени от обективен контекст ще ги считам за провокация и...ще ги трия. А и аз не питам конкретно за Левски, питам за който и да е клуб.

Обективен контекст?!? Искаш обективен смисъл на написаното ли?
Аз ти вадя инфо от ГФО на ЦСКА за платените наеми през 2012-а. Какво общо имат наемите на Пирин ГД или Левски Егълница, в тема за " Да си върнем базите" (които никога не са ни принадлежали)? И го извадих, защото ти за пореден път пускаш градската легенда, че плащате наем, а всъщност нищо не плащате, но така е по-удобно да се манипулира масата от фенове!
По концесионен договор имате задължение да влагате по 1.5 милиона годишно в базата.. Колко вложихте миналата година, а тази година? Някой ще ви отнеме ли концесията..ако и тя изобщо съществува?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 05 сеп 2014 22:00

Кашчей написа: А призивът в заглавието е уникален! Все едно аз да искам да си върна жилището, в което съм живял, но без да е моя собственост!
Да си върнели базите- О, Боже!

Кашчей , моите уважения , но тук става дума за спортни обекти и концесия върху тях , не за подаръци , а за ползване на тези бази с определена цел и за определен срок , след което тези ново построени бази си остават отново държавни . Но за този период тези концесии ще са допринесли за здравето на хиляди малчугани и тяхното израстване в обществото . Не за наеми на панелки ... Това е общо държавна кауза за всички български отбори . Нещата са много различни и са от национално значение . Тук говорим за помощ на държавата за спорта , а не за социално слаби наематели , които са плащали известно време наеми на някоя гарсониера . Това са домовете на спортните клубове , на децата , които искат да растат здрави , спортувайки . Едното няма нищо общо с житието и битието на някой наемател ... И да , тези бази трябва да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване на спортните клубове , за да има къде да се развиват бъдещите таланти . А не онзи ден Любо да ми говори , че трябвало българчета да играят във футболните отбори , иначе нямало в скоро време да има национален отбор . А къде да се изграждат тези българчета за професионален футбол ? На някое теренче посипано със сгурия може би . Не знам защо си против идеята , ама разни хора , разни идеали . Основата на пирамидата тръгва от връщането за безвъзмездно ползване на базите , от там и развитие и дострояване на пирамидата отдолу нагоре , а не обратното .
Последна промяна от viroglav на 05 сеп 2014 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 сеп 2014 22:16

viroglav написа:
Кашчей написа: А призивът в заглавието е уникален! Все едно аз да искам да си върна жилището, в което съм живял, но без да е моя собственост!
Да си върнели базите- О, Боже!

Кашчей , моите уважения , но тук става дума за спортни обекти и концесия върху тях , не за подаръци , а за ползване на тези бази с определена цел и за определен срок , след което тези ново построени бази си остават отново държавни . Но за този период тези концесии ще са допринесли за здравето на хиляди малчугани и тяхното израстване в обществото . Не за наеми на панелки ... Това е общо държавна кауза за всички български отбори . Нещата са много различни и са от национално значение . Тук говорим за помощ на държавата за спорта , а не за социално слаби наематели , които са плащали известно време наеми на някоя гарсониера . Това са домовете на спортните клубове , на децата , които искат да растат здрави , спортувайки . Едното няма нищо общо с житието и битието на някой наемател ... И да , тези бази трябва да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване на спортните клубове , за да има къде да се развиват бъдещите таланти . А не онзи ден Любо да ми говори , че трябвало българчета да играят във футболните отбори , иначе нямало в скоро време да има национален отбор . А къде да се изграждат тези българчета за професионален футбол ? На някое теренче посипано със згурия може би . Не знам защо си против идеята , ама разни хора , разни идеали . Основата на пирамидата тръгва от връщането за безвъзмездно ползване на базите , от там и развитие и дострояване на пирамидата отдолу нагоре , а не обратното .

Вироглав, аз нямам нищо против това, но ми идва в повече скандирането "само ЦСКА плаща наем".. "Базите са наши-да си ги върнем". За 7-8 години се начетох на какви ли не щуротии относно вашите бази. Мисля, че донякъде и някое, или някои от посткомунистическите ръководства на ЦСКА има дял за това МО да не прехвърли базите към клуба. Това е мое мнение.
Преди 2.5 години, май беше май 2012-а, тогавашните собственици гордо размахваха договор за концесия-25+10 години. Две години след това размахване, някои ваши фенове продължават да твърдят, че няма такова нещо, че няма концесия, че ЦСКА плаща непосилен наем и т.н. Надали някой от тях би могъл да даде нормално обяснение, ако клубът няма някакви права, как някой, който не е сключвал договор със собственика, прави ремонти и изгражда обекти на тази територия. Никой не може и да обясни, какъв е наемът и защо досега не е излязъл на бял свят договорът за наем, при положение, че излязоха какви ли не договори-дали е възможно изобщо да не съществува такъв?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 05 сеп 2014 22:38

Кашчей написа:Вироглав, аз нямам нищо против това, но ми идва в повече скандирането "само ЦСКА плаща наем".. "Базите са наши-да си ги върнем". За 7-8 години се начетох на какви ли не щуротии относно вашите бази. Мисля, че донякъде и някое, или някои от посткомунистическите ръководства на ЦСКА има дял за това МО да не прехвърли базите към клуба. Това е мое мнение.
Преди 2.5 години, май беше май 2012-а, тогавашните собственици гордо размахваха договор за концесия-25+10 години. Две години след това размахване, някои ваши фенове продължават да твърдят, че няма такова нещо, че няма концесия, че ЦСКА плаща непосилен наем и т.н. Надали някой от тях би могъл да даде нормално обяснение, ако клубът няма някакви права, как някой, който не е сключвал договор със собственика, прави ремонти и изгражда обекти на тази територия. Никой не може и да обясни, какъв е наемът и защо досега не е излязъл на бял свят договорът за наем, при положение, че излязоха какви ли не договори-дали е възможно изобщо да не съществува такъв?!

Тук медиите играят огромна роля в зомбирането . Имаше една приказка , мисля че беше на баба Ванга - няма минало , няма бъдеще , а има само настояще ... перефразирам . Та мисълта ми е , че медиите основно налагат това как един фен да мисли подсъзнателно . Че врага е този и този , а другите са света вода ненапита . От там идва разделението ... има и факти разбира се , но общоприетото мнение се определя според това , на кой какво му изнася от факторите на деня да се мисли . Всичко под знаменателя разделяй и владей . Дойде време когато , ако държавата не си даде сметка , че трябва да спре с тези глупости ще изпуснем и последния влак ... За миналите мутренски времена всичко вече е ясно и необратимо . Тях държавата си ги лансираше и те съвсем не са на загуба от нито един клуб , дори напротив , натрупаха огромни печалби . Дойде време схемата да се смени заради самите хора , заради малките , заради тяхното израстване и самочувствие , ако искаш дори . Не стане ли сега , няма да стане никога . Кой плащал наеми , кой не плащал , кой трябвало да плаща ... все тая . Въпроса е от тук насетне как ще се направят промените за добро . Другото е минало , с което нито един читав българин няма да се гордее и след 1 000 години дори . Просто трябва да стъпим на здрава почва и да започнем с всеобщи усилия да построим най - накрая тази пирамида по правилния начин , за да ни има на картата .

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 сеп 2014 22:45

Кашчей написа:
1982 написа:[offtopic]Васконти, защо продължаваш да го търпиш този трол ??

Нищо смислено не умее да напише, само влиза тук, за да се заяжда и да предизвиква тъпи спорове ..... същото го прави и в подфорума на Левски, не съм влизал и в другите, но се досещам, че поне още в един го прави.[/offtopic]

Ти какво смислено пишеш?
Можеш ли да обориш поне една дума от поста ми?
Чакам с нетърпение!

Няма какво да оборвам дребнавите ти заяждания.

Накрая Армията ще се срути от тоталната безстопанственост и нехайство на мислещите като теб управници, които иначе много знаят, ама не са свършили нещо.

За тия 25 години, макар и стадионът да не е на клуба, всички подобрения по него бяха платени от ЦСКА и други частни лица - и поставянето на седалки, и ремонтите на фасадата, на съблекалните, на баскетболната зала и т.н. Държавата нищо не е пипнала. Ама иска иска наем и неще да го даде на една дългосрочна концесия, за да бъде стегнат както трябва.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 сеп 2014 22:53

1982 написа:
Кашчей написа:
1982 написа:[offtopic]Васконти, защо продължаваш да го търпиш този трол ??

Нищо смислено не умее да напише, само влиза тук, за да се заяжда и да предизвиква тъпи спорове ..... същото го прави и в подфорума на Левски, не съм влизал и в другите, но се досещам, че поне още в един го прави.[/offtopic]

Ти какво смислено пишеш?
Можеш ли да обориш поне една дума от поста ми?
Чакам с нетърпение!

Няма какво да оборвам дребнавите ти заяждания.

Накрая Армията ще се срути от тоталната безстопанственост и нехайство на мислещите като теб управници, които иначе много знаят, ама не са свършили нещо.

За тия 25 години, макар и стадионът да не е на клуба и други частни лица, всички подобрения по него бяха платени от ЦСКА - и поставянето на седалки, и ремонтите на фасадата, на съблекалните, на баскетболната зала и т.н. Държавата нищо не е пипнала. Ама иска иска наем и неще да го даде на една дългосрочна концесия, за да бъде стегнат както трябва.

Докажи, че държавата ви иска наем! Това го прехвърляте като дъвка, в устата на американец, но никой не може да го докаже!
Ако ми докажеш с факти, че ЦСКА плаща и един лев наем за двата имота, които ползва, ще се извиня публично и няма да ви пиша в темите повече!

Между другото, само за твое инфо-БА е прехвърлен към МФВС през 2005-а. От 1990-а до 2005-а стадионът е на МО, та и на него ли сте плащали наем?
Платили били!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 06 сеп 2014 11:50

Кашчей, по-горе не цитираш ли самият ти някаква сума за наем, която е платил ЦСКА? Хем го цитираш, хем искаш някой да докаже, че цитата ти е верен, докато ти твърдиш, че не е? Нещо...май...а?

И да - наемите на дори един друг клуб имат много общо точно с обективния контекст - когато искаш от ЦСКА да плаща или да си купи терен и да строи от нулата, редно е да кажеш "...както го направи този, този и този клуб". Само че очевАдно теб изобщо не те интересува как стои въпроса с базите на всички останали, ти си се вторачил в това как трябва да е при ЦСКА.
И да - заглавието на темата си е точно - връщането на базите не значи задължително връщане на собствеността, а означава връщане на правото на равнопоставеност при ползването им.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 сеп 2014 12:33

vaskonti написа:Кашчей, по-горе не цитираш ли самият ти някаква сума за наем, която е платил ЦСКА? Хем го цитираш, хем искаш някой да докаже, че цитата ти е верен, докато ти твърдиш, че не е? Нещо...май...а?

И да - наемите на дори един друг клуб имат много общо точно с обективния контекст - когато искаш от ЦСКА да плаща или да си купи терен и да строи от нулата, редно е да кажеш "...както го направи този, този и този клуб". Само че очевАдно теб изобщо не те интересува как стои въпроса с базите на всички останали, ти си се вторачил в това как трябва да е при ЦСКА.
И да - заглавието на темата си е точно - връщането на базите не значи задължително връщане на собствеността, а означава връщане на правото на равнопоставеност при ползването им.

Равнопоставеност казваш.
Защо не искахте равнопоставеност, когато бяхте отбор на МНО и се възползвахте от това? Тогава беше гот, нали-всичко за спорта, всичко за ЦСКА!?

ПП-Когато играеш на чужд стадион, като домакин, дали плащаш наем?
"Наемът за стадион "Васил Левски" е 30 хиляди на мач. Тази сума е без ДДС и в момента ви цитирам изказване на Антон Попов.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=223236
Материалът е от 2010-а година. През 2012 вие имате 3 мача на "Васил Левски". Сам можеш да си сметнеш сумата. В ГФО никъде не е казано за какви наеми са сумите, платени от ЦСКА. А, да , имате и един мач в "Царско село", но там Стойнето май го раздава ларж и не ви прибира пари. Децата ви май тренират и играят на ст."Академик", който сигурно също е безплатен :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 сеп 2014 12:38

Поведението на държавата,в лицето на министри и депутати,спрямо стадионите и прилежащите спортни бази е безобразно,безотговорно.Действат като кучето и сеното-хем то не го яде,хем на другите не го дава.В частност,спрямо
ЦСКА е направо садистично.Дали от злоба,дали от други интереси,но по всякакъв начин се пречи.Не,че ние като клуб
сме толкова изрядни,но се пречи непрекъснато.А всякакви приказки като доброволен труд,бригади при изграждането
на стадионите са пълна глупост.Всичко изградено при предишната власт е плод на държавата.Както са я подкарали
до няколко години всичко ще се разруши.

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 06 сеп 2014 13:39

В единият пост пише, че плащаме едиколко си наем а в следващият някой да му докажел, че сме плащали !?!?!?!!!?!? ....... Са пък, че сме плащали наем ама не се знаело за кво точно ...... Ми да извади един отбор, който плаща нещо - 5 лева примерно и след това да ни търси сметка ....

Напред армейски лъвове

Върни се в “ЦСКА”