"Помощта" на Западна Европа за Освобождението ни.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: "Помощта" на Западна Европа за Освобождението ни.

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 00:08

W84me написа:
dunavfc написа:Интересно ми е на кой средно интелигентен човек , би "набил" подобно нещо... Тия "нещастници" трябва да вярват, че Русия винаги е била на страната на България, а Западът точно обратното ? Или пък, трябва да вярват, че Русия няма интереси към България и балканите, а само любов и признание ?

Учи малко история, исторически извори прочети, стига с тая промивка...

Ти ми приличаш малко на тия от Алфа ТВ, които постоянно говорят за манипулации, внушения, конспирации и т.н. а те самите правят абсолютното същото !
Аз съм промит, така да бъде, отговори ми на въпросите, след като си успял да се измъкнеш от западните внушения ?

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 02 сеп 2014 00:09

dunavfc написа:
W84me написа:
dunavfc написа:Интересно ми е на кой средно интелигентен човек , би "набил" подобно нещо... Тия "нещастници" трябва да вярват, че Русия винаги е била на страната на България, а Западът точно обратното ? Или пък, трябва да вярват, че Русия няма интереси към България и балканите, а само любов и признание ?

Учи малко история, исторически извори прочети, стига с тая промивка...

Ти ми приличаш малко на тия от Алфа ТВ, които постоянно говорят за манипулации, внушения, конспирации и т.н. а те самите правят абсолютното същото !
Аз съм промит, така да бъде, отговори ми на въпросите, след като си успял да се измъкнеш от западните внушения ?

Русия ни е освободила, това са фактите! Русия и никой друг!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 00:15

Много елементарно се опитваш да водиш дискусията, имаш потенциала за повече ( или поне се надявам да имаш ) .
Русия ни е освободила, защото ни обича, край ! Няма причина, няма мотив, няма нищо друго, което да ни осъмни. Ще доживея ли, някой русофил , някой ден да ми обясни, как логически се свързват следните неща : Русия освобождава България, защото много я обича и иска да бъде свободна и независима страна, защо тогава в следващите десетилетия това се опровергава 100 пъти ? И за цялостта на българските земи, за нашето съединение, нашата независимост и т.н. Полуофициалното ни завладяване от СССР и превръщането ни в 16-та република и т.н. Все неща, които никак не виждам, как се свързват с Българският интерес...
Питал съм също много хора, включително и историци, защо обичта и симпатии на Руската Империя към България се е забавила някакви си 500 год ? Някой ще успее ли да ме убеди, че могъщата Руска Империя не е имала възможността да освободи България , когато си поиска ? Някой ще ме убеди ли ,че Османската империя е била по-силна от Руската и затова сме били под чуждо господство 500 год. ? Русия, която е готова сега да се изправи във война с целият свят, не е била способна да ни освободи от някакви турски племена ?

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 02 сеп 2014 00:24

dunavfc написа:Много елементарно се опитваш да водиш дискусията, имаш потенциала за повече ( или поне се надявам да имаш ) .
Русия ни е освободила, защото ни обича, край ! Няма причина, няма мотив, няма нищо друго, което да ни осъмни. Ще доживея ли, някой русофил , някой ден да ми обясни, как логически се свързват следните неща : Русия освобождава България, защото много я обича и иска да бъде свободна и независима страна, защо тогава в следващите десетилетия това се опровергава 100 пъти ? И за цялостта на българските земи, за нашето съединение, нашата независимост и т.н. Полуофициалното ни завладяване от СССР и превръщането ни в 16-та република и т.н. Все неща, които никак не виждам, как се свързват с Българският интерес...
Питал съм също много хора, включително и историци, защо обичта и симпатии на Руската Империя към България се е забавила някакви си 500 год ? Някой ще успее ли да ме убеди, че могъщата Руска Империя не е имала възможността да освободи България , когато си поиска ? Някой ще ме убеди ли ,че Османската империя е била по-силна от Руската и затова сме били под чуждо господство 500 год. ? Русия, която е готова сега да се изправи във война с целият свят, не е била способна да ни освободи от някакви турски племена ?

Защо се хабиш?"Русия и никой друг"С хора които мислят толкова ограничено трудно ще водиш смислен диалог.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 00:30

Колегата по-горе, както виждаш загуби аргументите си и започна да се оправдава като първокласник , това малко удоволствие ли е ?
Последна промяна от dunavfc на 02 сеп 2014 00:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 02 сеп 2014 00:32

Бе, мен кво ме интересува дали са ни обичали, или не? Важното е, че благодарение на Русия сега се казваш както се казваш, а не Ерджан, Хасан, Аднан и т.н.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 02 сеп 2014 00:36

Дунав промили са ти мозъка и така като гледам няма никакъв шанс да прогледнеш.
Хората ти казват запада е направил всичко възможно да останем под турско робство и единствено общественото мнение там им е попречило да пратат флотата си и сухопътни войски в помощ на султана ти пак твойто си знае и задаваш тъпия си и ограничен въпрос ' ама защо Русия ни е освободила :!: :!: :!: :?: " Еми кефнало им е дошли са и са ни освободили. Благодарение на този техен кеф днес не сме анадола на балканите и през седмица не минават 2-3 хеликоптера да ръснат 2-3 бомби та да си знем мястото. Ако не вярваш на мен питай някой кюрд за какво става въпрос, хем те са мюсолмани и пак турците много много не ги жалят.

И ако наистина си чел историята на България ще знаеш защо и кога почват проблемите между България и Русия. И за накрая искам да кажа следното единствената разлика между нас и руснаците е че те си гледат интересите, докато ние гледаме само интереса на нашите уж съюзници. Дали този съюзник е Германия, Русия или някакъв там запад за нашите политици това никога не е било от значение. Важното е че са ни там някакви съюзници и трябва винаги да сме съгласни с тях.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 00:37

Тони написа:

Бе, мен кво ме интересува дали са ни обичали, или не? Важното е, че благодарение на Русия сега се казваш както се казваш, а не Ерджан, Хасан, Аднан и т.н.

Русия ни е освободила, това не търпи противоречие, за други не става става въпрос в задача ;)

ПП: Примера с имена ти е невероятно малоумно клише, наложено в България от някой доста ограничен и глупав човек. Аз, защо си мисля, че дори и в най-тежките години на потисничество от страна на Турците, българските имена са съществували ? Да не би всички българи , живели по времето на Османското робство да са били с турски имена ?
И кой по дяволите , може да бъде сигурен в това, че ако не е била Русия, няма кой друг да ни Освободи от робство ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 сеп 2014 00:43

samobotev написа:Дунав промили са ти мозъка и така като гледам няма никакъв шанс да прогледнеш.
Хората ти казват запада е направил всичко възможно да останем под турско робство и единствено общественото мнение там им е попречило да пратат флотата си и сухопътни войски в помощ на султана ти пак твойто си знае и задаваш тъпия си и ограничен въпрос ' ама защо Русия ни е освободила :!: :!: :!: :?: " Еми кефнало им е дошли са и са ни освободили. Благодарение на този техен кеф днес не сме анадола на балканите и през седмица не минават 2-3 хеликоптера да ръснат 2-3 бомби та да си знем мястото. Ако не вярваш на мен питай някой кюрд за какво става въпрос, хем те са мюсолмани и пак турците много много не ги жалят.

И ако наистина си чел историята на България ще знаеш защо и кога почват проблемите между България и Русия. И за накрая искам да кажа следното единствената разлика между нас и руснаците е че те си гледат интересите, докато ние гледаме само интереса на нашите уж съюзници. Дали този съюзник е Германия, Русия или някакъв там запад за нашите политици това никога не е било от значение. Важното е че са ни там някакви съюзници и трябва винаги да сме съгласни с тях.

Не влагаш никаква дълбочина на въпроса, а това те ограничава да ме разбереш ;) Това, което оспорвам е не освобождението, което е ФАКТ, а това, че според тази статия/мнение или каквото и да е, Западните страни са били против Българският интерес, а Руснаците имали интерес само да ни освободят и нищо повече. Освобождаването на България е било сигурно 10-то по важност действие на Руската държава , когато е започнала нова война с Османската империя.
Въпросът ми - Защо Русия ни е освободила не е тъп и ограничен, а логичен и е хубаво, човек, който не би искал да е промит ( каквито претенции имаш, че не си ) да си отговори на него.

Повтарям за последен път , който иска да ме разбере, който не иска, да продължава да живее в наивен , розов свят... И Западът и Русия има едни и същи многовековни интересни, състоящи се в придобиването на нови територии и държави, потисничество на народите си , пари , интереси и т.н. В това и двата субекта си приличат, разликата е , че единият субект ни е освободил, когато е преценил, че му е необходимо. При други обстоятелства, това щеше да стори Западът, това са просто интересите, не става въпрос за нищо друго...

Не знам, аз дали , трябва да чета някакви учебници, но ти задължително, трябва да се научиш на обективност и приемане на действителността, щом ми заявяваш, едва ли не, че Русия няма никаква вина към България, а причината била в някакво си единствено събитие. Руското влияние в България започват моменталически след Освобождението ни и единствената цел е прокарване на Руските интереси в страната ни и при възможност завладяването на страната ни от Русия, всичко друго е дръж ми шапката..

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 02 сеп 2014 00:49

Между другото тук излъга и то много нагло. Бил питал някакви историци защо не ни биле освободили по рано ами чак след 500 години. Ако наистина ги беше питал хората щяха да ти кажат. Защото така и така руснаците идват веднъж запада ги заплашва с война и че ще прати целия си флот на балканите. Идват още веднъж ама умника Наполеон този велик гений на мисълта вместо да удари и той Турция и напълно да я изгонят от Европа и да освободят Константинопол решава вместо това да влезе в Москва. После тия прости руснаци идват пак , бре да му се невиди големи инати излезнаха, та се налага добричкия запад грижеш се по онова време за нашето благоденствие, пак да ги заплашва със фолтата си и армиите си. Ама от цялата работа намазват разни там сърби и гърци плюс минус още 1-2 дивашки племена обитаващи балканите.

И накрая вече тия нагли руснаци пак идват с цялата си върхован наглост , че чак имат наглоста да искат възтановяването на тази дивашка държава България в някакви граници отпреди има няма 500-600 години. Аре да си гледат работата, никаква македония, никава беломорска тракия. всичко си остава за султана и ще дадем малко от тази там тракия на Гърция та да може и те да почнат да колят тия български диваци и без това много са се навъдили.

Върни се в “Свободна зона”