samobotev написа:Дунав промили са ти мозъка и така като гледам няма никакъв шанс да прогледнеш.
Хората ти казват запада е направил всичко възможно да останем под турско робство и единствено общественото мнение там им е попречило да пратат флотата си и сухопътни войски в помощ на султана ти пак твойто си знае и задаваш тъпия си и ограничен въпрос ' ама защо Русия ни е освободила

" Еми кефнало им е дошли са и са ни освободили. Благодарение на този техен кеф днес не сме анадола на балканите и през седмица не минават 2-3 хеликоптера да ръснат 2-3 бомби та да си знем мястото. Ако не вярваш на мен питай някой кюрд за какво става въпрос, хем те са мюсолмани и пак турците много много не ги жалят.
И ако наистина си чел историята на България ще знаеш защо и кога почват проблемите между България и Русия. И за накрая искам да кажа следното единствената разлика между нас и руснаците е че те си гледат интересите, докато ние гледаме само интереса на нашите уж съюзници. Дали този съюзник е Германия, Русия или някакъв там запад за нашите политици това никога не е било от значение. Важното е че са ни там някакви съюзници и трябва винаги да сме съгласни с тях.
Не влагаш никаква дълбочина на въпроса, а това те ограничава да ме разбереш

Това, което оспорвам е не освобождението, което е ФАКТ, а това, че според тази статия/мнение или каквото и да е, Западните страни са били против Българският интерес, а Руснаците имали интерес само да ни освободят и нищо повече. Освобождаването на България е било сигурно 10-то по важност действие на Руската държава , когато е започнала нова война с Османската империя.
Въпросът ми - Защо Русия ни е освободила не е тъп и ограничен, а логичен и е хубаво, човек, който не би искал да е промит ( каквито претенции имаш, че не си ) да си отговори на него.
Повтарям за последен път , който иска да ме разбере, който не иска, да продължава да живее в наивен , розов свят... И Западът и Русия има едни и същи многовековни интересни, състоящи се в придобиването на нови територии и държави, потисничество на народите си , пари , интереси и т.н. В това и двата субекта си приличат, разликата е , че единият субект ни е освободил, когато е преценил, че му е необходимо. При други обстоятелства, това щеше да стори Западът, това са просто интересите, не става въпрос за нищо друго...
Не знам, аз дали , трябва да чета някакви учебници, но ти задължително, трябва да се научиш на обективност и приемане на действителността, щом ми заявяваш, едва ли не, че Русия няма никаква вина към България, а причината била в някакво си единствено събитие. Руското влияние в България започват моменталически след Освобождението ни и единствената цел е прокарване на Руските интереси в страната ни и при възможност завладяването на страната ни от Русия, всичко друго е дръж ми шапката..