DFB BUNDESLIGA 09/10

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Re: DFB BUNDESLIGA 09/10

Мнениеот unist_gp » 27 ное 2009 15:17

DeyanFCK написа:Има ли други "заблудени" привърженици на германския футбол, които гледат срещите от Втора Бундеслига? Лично аз го правя, макар и с неудоволствие, защото любимия ми Кайзерслаутерн играе там. Намирам, че качеството на футбола във втора лига не е много по-лошо от това в Първа Бундеслига, а някои срещи са доста интересни. Все пак българският коментар по Евроспорт 2 е на слабо ниво, защото си личи, че журналистът не познава материята. В понеделник говореше кой футболист е имал татуировка на Чикаго Уайт Сокс, колко изолиран от железопътната мрежа на Германия е Кайзерслаутерн и колко гола са влезли от статични положения през сезона между 75 и 90 минута. :) Да не говорим, че Джордж Мандиек се "превърна" в Жорж Манджек по време на срещата, както и други подобни метаморфози.

има има, аз ги следя заради Унион. гледай репортажите по ДеЕсЕф за 2ра бундеслига, там ги знаят добре..... Иначе Кайзерслаутерн трябва да намерят сериозен тренер, като Реххагел едно време, ако искат пак да се качат в Бундеслигата. Миналата година пак водиха дълго време,а накрая отстъпиха на слабаците Нюрнберг. Като цяло и Майнц бяха по слаби миналата година от дяволите. Иначе тази година също няма да е лесно. Котбус и Билефелд са с традиции да се качват веднага след отпадане. вечните кандидати за промоция - Фюрт. Дюселдорф и евентуално Дуисбуг (ако си сменят веднага тренера) могат също да играят важна роля. Успех на Лаутерн, гледах ги в понеделник срещу Унион и са ок, имат добър отбор, но нищо не се знае.....

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 27 ное 2009 15:35

unist_gp написа:
DeyanFCK написа:Има ли други "заблудени" привърженици на германския футбол, които гледат срещите от Втора Бундеслига? Лично аз го правя, макар и с неудоволствие, защото любимия ми Кайзерслаутерн играе там. Намирам, че качеството на футбола във втора лига не е много по-лошо от това в Първа Бундеслига, а някои срещи са доста интересни. Все пак българският коментар по Евроспорт 2 е на слабо ниво, защото си личи, че журналистът не познава материята. В понеделник говореше кой футболист е имал татуировка на Чикаго Уайт Сокс, колко изолиран от железопътната мрежа на Германия е Кайзерслаутерн и колко гола са влезли от статични положения през сезона между 75 и 90 минута. :) Да не говорим, че Джордж Мандиек се "превърна" в Жорж Манджек по време на срещата, както и други подобни метаморфози.

има има, аз ги следя заради Унион. гледай репортажите по ДеЕсЕф за 2ра бундеслига, там ги знаят добре..... Иначе Кайзерслаутерн трябва да намерят сериозен тренер, като Реххагел едно време, ако искат пак да се качат в Бундеслигата. Миналата година пак водиха дълго време,а накрая отстъпиха на слабаците Нюрнберг. Като цяло и Майнц бяха по слаби миналата година от дяволите. Иначе тази година също няма да е лесно. Котбус и Билефелд са с традиции да се качват веднага след отпадане. вечните кандидати за промоция - Фюрт. Дюселдорф и евентуално Дуисбуг (ако си сменят веднага тренера) могат също да играят важна роля. Успех на Лаутерн, гледах ги в понеделник срещу Унион и са ок, имат добър отбор, но нищо не се знае.....

Хехе, да не си ударил и ти една лопата на "Алте Фьорстерай"? ;) Добре започнаха Унион, но напоследък издишат, надявам се да откраднат нещо от Милернтор тая седмица.
Иначе, вярвам, че няма фен на Лаутерите, който да не е доволен от треньора Марко Курц. Изключително силна игра, просто противникът се мачка. Това е колосална разлика в игрово отношение от миналата година при Шашич, когато все едно гледах отбор без халфове. Такова изсипване на топката, че просто нямам думи. Убеден съм, че тая година ще сме в тройката с Курц.
Иначе Дуисбург вече махнаха Петер и назначиха Шашич ;) Фюрт са основни кандидати за...петото място, както винаги.
Бях на стадиона в Дюселдорф като се класираха през май, а и редовно ги следя, но смятам, че нямат потенциал за класиране.
Фаворитите ми за промоция са Лаутерн, Билефелд и за третото място - Дуисбург.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 27 ное 2009 16:58

И аз искам Кайзерслаутерн да се върне там където му е мястото-1-ва Бундеслига,а за другите две места предполагам,че ще се преборят Дуисбург и Фюрт :mrgreen: Време им е :)

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 27 ное 2009 22:50

Боже мой, защо българският коментатор на мача Бохум-Кьолн по Евроспорт 2 нарича Фукс Шулц, Дабровски Думбровски, Прокоф Прокопф, Ялчън Ялчин и РевирпауърщАдион РурщадиОн?? Как не се намери един нормален коментатор, който да не изнервя зрителите?? Вярно, че е на светлинни години напред спрямо Владо Григоров и Стойчо Генов, които твърдяха, че еднаквите фамилии на Хамит и Халил Алтънтоп са чисто съвпадение, но това не е извинение! :mrgreen:
Ужас...
Изображение

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 27 ное 2009 23:58

защото е асен спиридонов - той коментира снукър, футбол, ски скокове, бадминтон, кърлинг, бокс и тенис....иначе и мача си беше скучен, козлите направо си ги изпуснаха....мисля, че бохум ще изпадне тази година :)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 28 ное 2009 12:20

Бижутера написа:защото е асен спиридонов - той коментира снукър, футбол, ски скокове, бадминтон, кърлинг, бокс и тенис....иначе и мача си беше скучен, козлите направо си ги изпуснаха....мисля, че бохум ще изпадне тази година :)

Направо кажи какво Асен Спиридонов НЕ коментира :) , сигурно в скоро време и парламентарния контрол ще поеме.
Тази година тройката ще е Шалке 04, Вердер Бремен и Леверкузен, а последните три ще са Бохум, Нюрнберг и Фрайбург (мое лично мнение). Искам да се обърна към модераторите с молба за оформяне на раздел за ГЕРМАНСКИ ФУТБОЛ, английски футбол, испански и т.н. Има раздел за Байерн, но просто този отбор не олицетворява целия футбол на страната. Пък и не ме вълнува дали "Тони ще играе ли или няма" и "ще минем ли групата или не". ;)
Поздрави!
Изображение

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 28 ное 2009 13:57

DeyanFCK написа:
Бижутера написа:защото е асен спиридонов - той коментира снукър, футбол, ски скокове, бадминтон, кърлинг, бокс и тенис....иначе и мача си беше скучен, козлите направо си ги изпуснаха....мисля, че бохум ще изпадне тази година :)

Искам да се обърна към модераторите с молба за оформяне на раздел за ГЕРМАНСКИ ФУТБОЛ, английски футбол, испански и т.н. Има раздел за Байерн, но просто този отбор не олицетворява целия футбол на страната. Пък и не ме вълнува дали "Тони ще играе ли или няма" и "ще минем ли групата или не". ;)
Поздрави!
Подкрепям Деян,не може всеки път,когато искаш да пуснеш тема или да коментираш нещо,например за Вердер,да пускаш постоянно теми във "Футбол свят",просто става такава каша,а така с този раздел ще е друго.Пък и не само за Германия,защо не и за другите топ първенства,като Англия,Испания :)

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 28 ное 2009 22:58

Хофе пак се издъниха у дома...направо съм бесен - почти винаги получават ранен гол, а иначе днес ибишевич май изигра най-слабия си мач от както носи синята фланелка...
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 29 ное 2009 22:43

Ето ги и резултатите от прогнозите преди 14. кръг на Първа Бундеслига:
1. място - безапелационно unist_gp с 6 познати знака;
2. място - niki87 и моя милост с по 3 познати знака;
3. място - _RoKi_ с 2 познати знака;
4. място - Бижутера с 1 познат знак :P

Все пак успях да се реванширам частично на unist_gp във втора лига, където имам 3 познати, за сметка на негови 2. :mrgreen:

Можем преди всеки кръг да правим игра с прогнози и морална награда. ;) Няма ли някой да анализира кръга?
Изображение

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 29 ное 2009 23:03

байерн и леверкузен поотупаха съперниците си здраво днес 8-) особено аспирините - по-жалък щутгарт не съм виждал от както гледам бундеслигата :x :x :x
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!

1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Архив”