mitko9311 написа:Не съм гледал мача и не мога да коментирам точно за него, но според мен атакуващият стил е правилно въведен от БР, но за него трябва ПЕРФЕКТНА ЗАЩИТАТакава нямахме миналия сезон този е рано да се говори, защото от 4-мата титуляри 2-ма са нови, а Глен е дръпнал ръчната вече, но за едно сте много прави трябва специален тренъор на защитата ТРЯБВА не става да се допускат леки голове каквито явно и в този мач е имало...... Не обичам защитния футбол, но мачове като този срещу Сити като гости няма смисъл от хвърляне от типа ПОБЕДА ИЛИ НИЩО най-добре е стабилна защита, добри контри и спокойно разиграване когато топката е в нас. Има много какво да учи БР и това е ясно примерно миналата година пак срещу Сити като гости ако имаше малко по-добра тактика и не бяхме наивни както винаги нямаше да ни вкарат за 2;1 в 45 минута, защото все пак не може като гост срещу който и да е отбор ти да нападаш с 9 човека в 45 минута при 1:1. Но не споменавайте Моу този го мраза повече от всеки друг тренер. Изключителен мангал когато пада винаги грешката е в играчите му или съдията или другия отбор е играл много защитно. Пълна мишка е кара играчи като Азар и Уилям да играят като мишки и като бекове само да я чистят силно напред тоя просто не ми го давайте за пример вече не е актуален.Отделно ми държи 10 човека в наказателното поле и се пази като мишка или да бавиш времето от 1-вата минута. Най-добрите примери за мен са Дядо Карло примерно с мача на Реал като гост на Байерн Мюнхен с другия прехвален тактик Гуардиола .... Това беше най-предвидения спад на този отбор с Пеп. Реал ги смаза и то в Германия
Друг е пример с Клоп, Симеоне и други подобни, но за мен те не играят тотално дефанзивен футбол и мишкарски като Моу и много дървени отбор тип Стоук и Уест Хям. Просто при тях защитата е научена да допуска минимален брой тъпи голове и това я прави с 2 единици по-стабилна от тази на Пул това трябва да стане и в Ливърпул да не се допускат тъпи и леки голове какъвто явно днес е бил 1-вия след грешка на Морено и третия след грешка на Минъоле по думи от форума ако това се поправи Ливърпул може да изглежда перфектно дори и без да се мишкира като ГОСТ, а да играе смел и красив футбол
Митко, ако гледаш мача сам ще видиш, но има няколко важни неща, които трябва да бъдат отбелязани. Защото тук е винаги едно и също - като бием сме велики, паднем ли - оставка. Разбира се, това е само мое мнение.
1. До 40 мин контролирахме мача доста добре, без да се хвърляме в излишни рискове, но с подчертано превъзходство.
2. Отборът беше подреден много добре в дефанзивен план като цяло, два от головете бяха след индивидуални грешки, които нямат общо с подреждането на защитата.
3. След гола на Сити нещата станаха по-лесни за тях и тук ни излъга според мен Пелегрини. Комплектова се добре и изчака втория удар.
4. Въпреки трите получено гола, най- слабо се представяхме не в защита, а в последната фаза на атаката. Стърлинг започна добре, но се скри, а Коутиньо беше тотално неутрализиран. Така се изолира Стъридж.
5. Въпреки това, те показа много повече класа пред гола, като се възползваха от нашите грешки, а ние пт техните - не. Най-фрапиращата от тях бе в 83, веднага след като бяхме отбелязали за 3:1, Ламбърт получи подарък зад защитата на Сити, но се поколеба и избра грешното решение. При два гола за две минути след 80, съм убеден, че щяхме да ги натиснем за изравняване.
6. От този момент нататък футбол не се игра - при три извършени смени последователно се контизиха Джонсън, Шкъртел и Морено, като последните двама стиснаха зъби и доиграха мача.
7. Не искам да казавам, че сме заслужавали победата, защото не е така, но нещата не са чак толкова трагични.
8. Глен беше отчайващ.
9. Евала за мнението за Моуриньо 1към1 с моето.