Манчестър Сити - Ливърпул - 25.08.2014 | 3-1 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Milkoy
Контакти:

Re: Манчестър Сити - Ливърпул - 3:1 FT

Мнениеот Milkoy » 26 авг 2014 03:05

mitko9311 написа:Не съм гледал мача и не мога да коментирам точно за него, но според мен атакуващият стил е правилно въведен от БР, но за него трябва ПЕРФЕКТНА ЗАЩИТА :) Такава нямахме миналия сезон този е рано да се говори, защото от 4-мата титуляри 2-ма са нови, а Глен е дръпнал ръчната вече, но за едно сте много прави трябва специален тренъор на защитата ТРЯБВА не става да се допускат леки голове каквито явно и в този мач е имало...... Не обичам защитния футбол, но мачове като този срещу Сити като гости няма смисъл от хвърляне от типа ПОБЕДА ИЛИ НИЩО най-добре е стабилна защита, добри контри и спокойно разиграване когато топката е в нас. Има много какво да учи БР и това е ясно примерно миналата година пак срещу Сити като гости ако имаше малко по-добра тактика и не бяхме наивни както винаги нямаше да ни вкарат за 2;1 в 45 минута, защото все пак не може като гост срещу който и да е отбор ти да нападаш с 9 човека в 45 минута при 1:1. Но не споменавайте Моу този го мраза повече от всеки друг тренер. Изключителен мангал когато пада винаги грешката е в играчите му или съдията или другия отбор е играл много защитно. Пълна мишка е кара играчи като Азар и Уилям да играят като мишки и като бекове само да я чистят силно напред тоя просто не ми го давайте за пример вече не е актуален.Отделно ми държи 10 човека в наказателното поле и се пази като мишка или да бавиш времето от 1-вата минута. Най-добрите примери за мен са Дядо Карло примерно с мача на Реал като гост на Байерн Мюнхен с другия прехвален тактик Гуардиола .... Това беше най-предвидения спад на този отбор с Пеп. Реал ги смаза и то в Германия :) Друг е пример с Клоп, Симеоне и други подобни, но за мен те не играят тотално дефанзивен футбол и мишкарски като Моу и много дървени отбор тип Стоук и Уест Хям. Просто при тях защитата е научена да допуска минимален брой тъпи голове и това я прави с 2 единици по-стабилна от тази на Пул това трябва да стане и в Ливърпул да не се допускат тъпи и леки голове какъвто явно днес е бил 1-вия след грешка на Морено и третия след грешка на Минъоле по думи от форума ако това се поправи Ливърпул може да изглежда перфектно дори и без да се мишкира като ГОСТ, а да играе смел и красив футбол :)

Митко, ако гледаш мача сам ще видиш, но има няколко важни неща, които трябва да бъдат отбелязани. Защото тук е винаги едно и също - като бием сме велики, паднем ли - оставка. Разбира се, това е само мое мнение.

1. До 40 мин контролирахме мача доста добре, без да се хвърляме в излишни рискове, но с подчертано превъзходство.
2. Отборът беше подреден много добре в дефанзивен план като цяло, два от головете бяха след индивидуални грешки, които нямат общо с подреждането на защитата.
3. След гола на Сити нещата станаха по-лесни за тях и тук ни излъга според мен Пелегрини. Комплектова се добре и изчака втория удар.
4. Въпреки трите получено гола, най- слабо се представяхме не в защита, а в последната фаза на атаката. Стърлинг започна добре, но се скри, а Коутиньо беше тотално неутрализиран. Така се изолира Стъридж.
5. Въпреки това, те показа много повече класа пред гола, като се възползваха от нашите грешки, а ние пт техните - не. Най-фрапиращата от тях бе в 83, веднага след като бяхме отбелязали за 3:1, Ламбърт получи подарък зад защитата на Сити, но се поколеба и избра грешното решение. При два гола за две минути след 80, съм убеден, че щяхме да ги натиснем за изравняване.
6. От този момент нататък футбол не се игра - при три извършени смени последователно се контизиха Джонсън, Шкъртел и Морено, като последните двама стиснаха зъби и доиграха мача.
7. Не искам да казавам, че сме заслужавали победата, защото не е така, но нещата не са чак толкова трагични.
8. Глен беше отчайващ.
9. Евала за мнението за Моуриньо 1към1 с моето.

Потребителски аватар
mitko9311
Контакти:

Мнениеот mitko9311 » 26 авг 2014 03:43

Milkoy за началото на мача един приятел ми каза, че добре сме стояли първото, но отново е дошла индивидуална грешка и след това гол подарък.

Лично за мен това е най-големия проблем на Ливърпул прекалено многото елементарни голове или голове допуснати след индивидуална грешка това ако най-накрая се пооправи и се намали до минимум отбора ще тръгне още по-силно напре и защитата ще изглежда доста по-добре както и на статистика така и наистина. За мен стила на БР е перфектен, но си има какво да оправи и едно от тях е точно това леките голове който допуска защитата или елементарни индувидуални грешки миналия сезон се нагледах на такива. И да намали наивното нападение в някой моменти пример пак давам мача със Сити като гост миналия сезон 45 минута 9 човека в атака и отбора домакин отнема топката и вкарва на контра бърз гол в такива минути е най-добре да се запази топката и да се изчаква особено при резултат 1:1. Другото което е задължително трябва да се вземе конкуренция на Минъоле да знае, че има кой да го измести за 3-4-5-6 мача и да му вземе титулярното мястото, че да се стегне и да тренира двойно по-мотивирано и да стане още по-концентриран :)
Иначе много добре знам, че при загуба дразнителите идват и доста фенове на Ливърпул почват да искат оставки това е напълно нормално както и обратното при победа всички са доволни и нормално бързо темата спира да бъде актуална :)
За Глен ми е ясно, че е бил зле и без да гледам мача от 1 година не може да си върне старата форма не виждам как за седмица ще се подобри все пак гледах първия мач и го видях какво представлява. Радостен съм за неговата контузия, но не искам да е много дълга нека натрупа малко минути Манкийо и Флано като е готов също го предпочитам пред Глен да види, че това титулярно място трябва да си го върне с пот и силна игра !!!!
За контузията на Шкъртел се надявам да не е сериозно, но пък ще ми е интересно ако пропусне примерно мача с Тотнъм дали БР ще заложи на Ловрен - Сако както всички искаме да изглежда двойката и да разберем става ли или не ????
За Морено най-много ме е яд дано е леко навехване и е готов за игра още за Тотнъм, но предполагам утре ще излезне информация какво е състоянието и на 3-мата :)
[wrapimg=]https://lh3.googleusercontent.com/-8gXe-kXWJU0/UzM7OTjWN_I/AAAAAAAAB8M/dQK3TygTMeU/s0/26-03-2014-GifNumber-238.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 26 авг 2014 07:06

Загубата сама по себе си не е нищо особено, но 2 гола след индивидуални грешки, и то дори поредица от грешки. Морено е окей, но му трябва време да разбере къде се намира. 3-ия гол е просто гаргара с футбола отвсякъде. Защитата седи на центъра все едно нападател не е Агуеро, ами Шакил О'Нийл. Хубаво подаване зад гърба на Ловрен и Шкъртел и Агурео минава между тях..... Морено ходи да бие на тъча при положение, че всички изчакват. Няма синхрон. Дълбоко се надявам да вземем Ромеро. Всеки средностатистически удар няма право да минава и да ни вкарват голове. Искам един път да видя Миньоле да извади мач - да направи 3-4 великолепни спасения и благодарение на него да победим. Вади едно срещу Саутхямптън и после през миглите 2 гола..
Маркович и Ламбърт се включиха много добре. Личи си, че Стърлинг и Стъридж издишат отвсякъде. А няма и как да е иначе - атаката от миналия сезон без Суарез. Сега като влезе Балотели ще даде опции и ще е съвсем друго, а ще имаме и Ламбърт от пейката.
Джерард не е за всеки мач, но за съжаление и тоя сезон трябва да го добута, защото нямаме опитен халф в средата. Ние с него се накендзахме яко вчера, та без него щеше да е...

Една загуба нищо не е, но не ми хареса начина, по който я допуснахме. Нека се сработват по-бързо и да цъкаме футболче. 8-)
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 26 авг 2014 09:42

Според мен не играхме толкова зле на фона на многото нови и млади в отбора.Сити заслужено биха заради опита не ни надиграха категорично - 3 грешки 3 гола.Нямаше как да се очаква 20-на годишни футболисти да успеят да се надиграват с опитен и силен отбор като Сити.Определено във втори мач се забелязва че на Стъридж му трябва партньор - всичко по интересно пред вратата на Сити стана след влизането на Ламбърт.Ако Балотели се включи на добро ниво отбора ще върне облика си от миналата година в нападение а мисля че проблемите в защита няма да се решат скоро.Добра защита не се гради за 2 седмици иска се време за добро разбирателство.Този мач бяха 2-ма новите,другия ще са 3 и то срещу отбор който започна силно.Дано Роджърс продължи да дава редовно игрово време на Джан и Маркович а и с връщането на Лалана опциите стават повече особено когато Коутиньо прави слаб мач като този.
В крайна сметка нищо драматично не е станало, Сити е най-силния домакин а през по - голямата част от мача стояхме прилично.Този сезон очаквам да се утвърдим в 4-ката впредвид многото нови,млади и неопитни футболисти и да се опитаме да вземем някоя купа където младите се надявам да имат шанса да се доказват.Мисля че най-реално би било да се борим за 3-4 място с Арсенал а титлата да се реши между Сити и Чесли(да ме прощават феновете на МЮ но имат далеч по сериозни проблеми от нас и то във всички линии- липса на адекватна смяна на Видич и Фърдинант,слаби вътрешни халфове и ялово нападение, даже и да ги стегне Ван Гаал ще иска време и ще е късно)

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 26 авг 2014 09:48

Щом и след тоя мач на някои телевизионни критици (комици) пак Шкъртел им е виновен...

Нищо нямаше да им коства да се постараят Балотели да може да играе тази среща и едва ли щеше да е по-лошо...

В последният час от трансферния прозорец да идва вратаря - световен вицешампион, който няма логика да е резерва на...резерва в белгийския отбор...

Потребителски аватар
Stevie
Контакти:

Мнениеот Stevie » 26 авг 2014 09:49

За мен основният проблем не беше толкова тактиката на Брендо, а безумните индивидуални грешки. Искрено се надявам да се дължат на несработеността на защитата, в която има доста промени, но имайки предвид миналия сезон... Първият гол го допускаме по същия начин като срещу Саутхямптън - пас зад дефанзивния халф (сега беше Джерард, срещу Саутхямптън беше Лукас). Лошото отиграване на Морено беше само последствие на тази грешка и липса на опит.При вторият гол паса беше екстра класа, а при третия Миньоле трябваше да си покрие ъгъла. Като цяло си пролича, че Сити в момента са по-сработения, по-опитния и най-вече отборът с по-голямо самочувствие

Новите попъления:
1. Морено - в атака направи няколко добри пробива, но в защита куцаше доста, но това го отдавам на липсата на синхрон с другите.
2. Маркович - доста раздвижи атаката, много ми хареса като цяло
3. Ламбърт - добре се включи, но трябваше да вкара и второто положение

П.С. Всички ли се надяваме Глен да е много контузен ? :) :) :)

#YNWA

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 26 авг 2014 10:13

Нищо по-различно и фатално не се случи.Загубихме точки на Етихат - както и миналата година.
Има още много точки за печелене и се надявам много малко за губене от Ливърпул.
И сега БР достатъчно време за корекции и всичко да си дойде на мястото.Битка за титлата тепърва предстои.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 26 авг 2014 10:20

Много се изписа за мача и видях мнение за тактиката на Роджърс в "големите мачове". Като цяло нашата тактика не беше лоша, контролирахме мача спокойно без много пространства за Сити, точна така както в мача с Челси, като и 2-та при нормални обстоятелства отиват към нулево реми. НО тук идват индивидуалните грешки, който нито са грешка в тактиката, нито БР има вина за тях. Просто се дължат на несигурност в защитата. Не най-добрият мач, и все пак трябва да кажем очаквана загуба, от далеч по-класен отбор, който ни превъзхожда в всеки един компонент.

Onq

Мнениеот Onq » 26 авг 2014 10:30

Факт е ,че при сгъстена защита не можем да играем.Влизането на Балотели ще помогне много заради ангажирането на двма играчи с него и това ще отвори пространства.За мен схемата е Маркович и Лалана по крилата с двама нападатели и Стърлинг зад тях,а зад него Джерард.Защита испанските бекове и централни Сако и Ловрен.Така просто ще мачкаме а в средата на терена ще има достатъчно място за Рахим и Стиви,а те определно имат нужда от това.Кутиньо да почива.

Lars
Контакти:

Мнениеот Lars » 26 авг 2014 10:43

Добре де, защо обвинявате вратаря за третия гол? Как може да се обвинява вратар, че е пуснал гол, когато нападателя излиза 1 на 1 срещу него. Особено когато това е Агуеро... Все едно да се обвинява вратар, че са му вкарали дузпа. Ако си беше покрил близкия ъгъл, щеше да я вкара в далечния. При такова положение, даже и Торес да беше вкарал, пак няма да обвиня вратаря.

Върни се в “Ливърпул”