RedeviL написа:Red_Neck написа:Какви загуби в туризма ..... ти не ходи ли вече до морето да ги видиш блядовете как правят по половин дузина патрончета дневно
Ееееееееех времена .... сега поркат Смирноф, а едно време се ковяха с Тройной ... великите потомци на Майка Русия
Така е, затова казах "за в бъдеще".. В момента сезонът е в разгара си и като цяло няма да има поражения за туризма ни. Принципно съм съгласен с Томи, че при нужда можем да се ориентираме към други пазари, но това отнема време и най-вече пари. Ако руснаците решат да се преориентират към други дестинации, това ще нанесе щети на и без това отслабената ни икономика.. Имотният пазар по Черноморието, където руснаците отново са основни купувачи, също е под заплаха.
Аз лично не мисля така .... Плъзнали са като хлебарки. Изкупиха вече цели квартали (включително на вторичния пазар от великобританци пишман-инвеститори
Много от тях живеят тук по 3-4 и повече месеца. Чувстват се добре, почти нямат проблем с езикова бариера, а и им се вижда евтинко.
По наблюдения на мой приятел с бизнес на моерето, тази година харчат повечко от предишни - основно за алкохол, храна и дрехи. Не пръскат много по кръчми, но пък си позволяват и странични харчове ( екскурзии до вътрешността).
Аз лично не мисля, че икономическите санкции ще ескалират. По-скоро е въпрос на "показване на мускули".