Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Red_Neck » 08 авг 2014 13:36

RedeviL написа:
Red_Neck написа:Какви загуби в туризма ..... ти не ходи ли вече до морето да ги видиш блядовете как правят по половин дузина патрончета дневно :)
Ееееееееех времена .... сега поркат Смирноф, а едно време се ковяха с Тройной ... великите потомци на Майка Русия :)

Така е, затова казах "за в бъдеще".. В момента сезонът е в разгара си и като цяло няма да има поражения за туризма ни. Принципно съм съгласен с Томи, че при нужда можем да се ориентираме към други пазари, но това отнема време и най-вече пари. Ако руснаците решат да се преориентират към други дестинации, това ще нанесе щети на и без това отслабената ни икономика.. Имотният пазар по Черноморието, където руснаците отново са основни купувачи, също е под заплаха.

Аз лично не мисля така .... Плъзнали са като хлебарки. Изкупиха вече цели квартали (включително на вторичния пазар от великобританци пишман-инвеститори :)
Много от тях живеят тук по 3-4 и повече месеца. Чувстват се добре, почти нямат проблем с езикова бариера, а и им се вижда евтинко.
По наблюдения на мой приятел с бизнес на моерето, тази година харчат повечко от предишни - основно за алкохол, храна и дрехи. Не пръскат много по кръчми, но пък си позволяват и странични харчове ( екскурзии до вътрешността).
Аз лично не мисля, че икономическите санкции ще ескалират. По-скоро е въпрос на "показване на мускули".
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 авг 2014 13:49

Я, Бразилия веднага форсира хранителния износ за Русия. Май ще излезе, че тези санкции са били предвидени и вариантът е бил обсъждан с леля Дилма по време на Световното.
Ще излезе прав един пич, който твърди, че наблюдава действията на Путин отблизо. Цитирам "Той няма слаб ход". Да видим какво следва.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 08 авг 2014 14:22

http://www.mk.ru/politics/2014/08/07/yu ... iacii.html
Украинците бомбардират своите в котела, за да не се предадат! След като ги пратиха на малоумна акция, няколко седмици не можаха нито да ги деблокират, нито да ги снабдяват с храна и припаси, накрая и това...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2014 14:33

Red_Neck написа:Всички давате пример с Косово, услужливо премълчавайки какво се случваше в екс СФРЮ от няколко години време (преди това).
Аз далеч не подкрепям външната политика на САЩ, но се опитвам да обясня, че ние нямаме алтернатива освен да подкрепяме общата външна политика на ЕС.
7 млн барабар с всички етноси и над 1,5млн пенсионери на социални (реално) пенсии - какво ми се тупате в гърдите, все едно на някой му пука за нас.
Притеснителни са обаче въздишките по Червената армия и майка Русия.
Към днешна дата членствата ни в НАТО и ЕС са реално без алтернатива. Дали ни харесва или не тяхната позиция, няма голямо значение. Факт :)

Ето какво се случваше и се случи в екс СФРЮ 8-) За да не мълчим услужливо и гузно и за да не избягваме "неудобният" за нас въпрос, очаквам коментара ти по събитията в Сърбия, Косово, СФРЮ и както си искаш ги наричай. Дал съм ти филм с факти, гледай го 8-) А сега бегай при господарите си да им врътнеш свирка и "селтак" ще викаш на баща си 8-) Капиш :!:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DNifa1IhulQ[/youtube]
Последна промяна от CTAHKO на 08 авг 2014 14:54, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2014 14:43

sin4ec написа:
RedeviL написа:Аз се опитвам да кажа, че санкциите на ЕС за пореден път доказват, че "когато атовете се ритат, магаретата теглят". Що се отнася до "алтернативата", която сме избрали - няма нито една европейска директива, която да ни задължава да взимаме някаква страна в случая. Още повече, че нито Украйна, нито Русия са част от ЕС..

Обаче хитрите чеда на Израиля пак се уредиха. :) Сега ще си продадат всичкото зеленчук на Русия. Турци, сърби и македонци и те удариха бингото. Гърция ще направи всичко, за да намали щетите, отиде на преки разговори с руснаците. Ето на това му се вика да си пазиш националните интереси. А кой ще лапа бибата-познайте от три пъти!

Аз като по-простичък да попитам, Гърция и Турция не са ли в НАТО :?: А Гърция не са ли и в ЕС :roll:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 08 авг 2014 14:44

CTAHKO написа:.... Аре сега бегай при господарите си да им врътнеш свирка и "селтак" ще викаш на баща си 8-) Капиш :!:

Аз така ли съм ти казал ..... много трябва да си ме ядосал - сори за което ... ама си си трол да знаеш :!: :)

CTAHKO написа:Аз като по-простичък да попитам, Гърция и Турция не са ли в НАТО :?: А Гърция не са ли и в ЕС :roll:

Ти кое точно ще си премериш с Гърция и Турция .... войска, флот, БВП .... я кажи :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2014 14:50

Red_Neck написа:
CTAHKO написа:Аз като по-простичък да попитам, Гърция и Турция не са ли в НАТО :?: А Гърция не са ли и в ЕС :roll:

Ти кое точно ще си премериш с Гърция и Турция .... войска, флот, БВП .... я кажи :)

А с Русия кое можем да си премерим, че не се сещам :roll: :?

П.П. Гледай филма, има какво да се научи 8-)

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 авг 2014 14:57

CTAHKO написа:
Red_Neck написа:

А с Русия кое можем да си премерим, че не се сещам :roll: :?

Филма и аз го гледах веднъж, но само потвърди теориите ми. Все пак ми беше кеф как претрепаха и унизиха гнусната сволоч. С косово вече се оляха, но не ме засяга като цяло.

А ти помисли как, ако не бяхме в ЕС и Нато, това можеше да сме ние. Поне едно хубаво нещо има от това, че сме дупедавци, не ни закачат след това 8-)

Ако си прекалено отворен, ето това те сполетява ;)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2014 14:58

Red_Neck написа:
CTAHKO написа:.... Аре сега бегай при господарите си да им врътнеш свирка и "селтак" ще викаш на баща си 8-) Капиш :!:

Аз така ли съм ти казал ..... много трябва да си ме ядосал - сори за което ... ама си си трол да знаеш :!: :)

Като обиждаш някого, не означава че се аргументираш и взимаш превес в спора 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 08 авг 2014 15:05

Soulen написа:
CTAHKO написа:
Red_Neck написа:
CTAHKO написа:Аз като по-простичък да попитам, Гърция и Турция не са ли в НАТО? А Гърция не са ли и в ЕС ?

Ти кое точно ще си премериш с Гърция и Турция .... войска, флот, БВП .... я кажи.

А с Русия кое можем да си премерим, че не се сещам :?

Филма и аз го гледах веднъж, но само потвърди теориите ми. Все пак ми беше кеф как претрепаха и унизиха гнусната сволоч. С косово вече се оляха, но не ме засяга като цяло.

А ти помисли как, ако не бяхме в ЕС и Нато, това можеше да сме ние. Поне едно хубаво нещо има от това, че сме дупедавци, не ни закачат след това 8-)

Ако си прекалено отворен, ето това те сполетява ;)

Голям кеф, нали ;) Само дето не си правим сметката, че когато мечката играе в двора на комшията, неизменно ще дойде и в нашия 8-) Иначе за какво да ни закачат? Ние сме си с перманентно свалени гащи 8-) А начина ти на мислене не искам да го коментирам 8-) Все пак трябва да поощряваме дупенето на политиците ни, независимо от българските интереси 8-)

Върни се в “Архив”