КироВарна написа:peliforewer написа:КироВарна написа:Че живеем минимум 25 години след цивилизованият свят,не е ново откритие.Не ми е ясно как може в държава брояща се за европейска,в двадесет и първи век,да се дават 2 мача от пъвенството по футбол!!!Пак нищо ново под родното небе....след като много на място беше припомнено по горе,че сме гледали и по един мач на седмица.И то,не всяка седмица!!!Тогава беше комунистическа диктатура и бяхме длъжни да гледаме комунистическите футболни изроди!Отборите на армията и на милицията!!!Оказва се,че пак нищо ново под слънцето не се е появило.След като в първи кръг гледахме ЦСКА-Литекс,във втори кръг гледахме ЦСКА-Левски,галените мазни чорбарчета искат и в трети кръг да си гледат розовото отборче по телевизията.При положение,че играят два отбора от един и същи град!!!И не им се ходи до стадиона.Е това ако не е комунизъм,здраве му кажи.А колкото до милионите фенове,видяхме ги на преброяването,което сашетата спретнаха с цел финансовото възраждане на колоса.Появиха се колосалните 5000 фена.Това дава отговор на въпроса,защо в България телевизионните права,в сравнение с цивилизованият свят се оценяват за стотинки!
В Испания също Барселона и Реал се отразяват най-много независимо на кое място са в класирането,как си представяш там да има кръг в който да не дават мач на един от двата отбора,така че за България ЦСКА и Левски си остават факторите, Въпросът не е заради ЦСКА и Левски да се лишават феновете на другите отбори от това да си гледат любимците,а опира до това че сега когато гледаме по 5-6мача на кръг от Испания,Англия,Италия,имаме възможността да гледаме най-интересните мачове от Южна Америка,се явява някой и ти казва че ще гледаш само два мача от България и то които аз ти кажа и вместо да се излежаваш пред телевизора,заминавай на стадиона.Като има проблем с телевизията която излъчва българските мачове,временно да се разреши на интернет сайтовете да излъчват срещите на живо,веднага поне2-3 сайта ще се отзоват и въпреки че качеството на излъчване няма да бъде перфектно все пак ще може да имаме визуална картина за тези които не можем да сме на стадиона.За това колко са феновете на ЦСКА аз ще те накарам да направиш една проста сметка,когато играят ЦСКА-Ч.море в София,колко е агитката на Варна и колко е агитката на ЦСКА когато отборът им играе във Варна и тогава си отговори защо ЦСКА не е онези 5000хил. които можехме да си позволим да си купим акции.
В Испания не само аз,никой не може да си представи кръг в който да не дават мач,не на един от двата отбора,както пишеш,а и на двата отбора.Но освен Реал и Барса,там феновете гледат по телевизията всички мачове от първия и втория ешелон на испанския шампионат!Всеки гледа това,което го интересува.А Реал и Барселона ги гледа цял свят.ЗАЩОТО ТЕ СА ИСТИНСКИ ГРАНДОВЕ!Тях не ги е създал ЦК на Испанската Ком Партия!Те реализират приходи от порядъка на милиард годишно!!!Голяма част е от билети,карти и фен-артикули.Защото феновете им не са 5000.Та да си дойдем на думата.КОИ СТЕ ВИЕ?На мачовете с ЦСКА във Варна се вижда плакат ФЕН КЛУБ ДЪЛГОПОЛ.От много години.Да са живи и здрави!!!Но аз сега общувам с теб.И те питам:Ти в Дългопол ходил ли си?Даже всичките 300 мангали,които живеят там,да са ви фенове....какво ви носи това?Те са избрали някога за свой,отбора който е бил на първо място.И си пъчат мургавите шкембета,ние сме от ЦСКА.Ако ми следиш внимателно мисълта,ще забележиш,че ключовата дума е "избрали".ОТБОР НЕ СЕ ИЗБИРА!!!Раждаш се и си предопределен от съдбата,от кой отбор си!!!Аз съм трето поколение привърженик на ЧЕРНО МОРЕ.Приспиван съм с истории за този отбор и съм събуждан рано сутрин с думите:"Ставай,днес е важен ден,довечера нашите играят!" Така,че да ми даваш пример с измислени привърженици не е е много уместно.Истинските ви фенове са тези 5000,които си купиха акции....и тези същите 5000,които ходят на стадиона.Те със нищо не са по-заслужили от феновете на ЧЕРНО МОРЕ,БОТЕВ,БЕРОЕ или ХАКОВО и МАРЕК.Навсякъде в милата ни татковина живеят хора!!!И всички имат право да гледат отборите си,когато гостуват.Защото истинският фен не се интересува от телевизионно предаване,когато мачът е в неговият град.А между другото пак да те попитам:"Кои сте вие...и как не ви е срам да се сравнявате с отбори,които показват на зрителите Меси,Неймар,Роналдо и Бейл?"Само неродена мома,създадена от висша сила,може да е толкова нагла.Ама вашата висша сила понякога вече е в опозиция.Няма го онова време,няма го и онова бекапе!!!А като си спомня за сравнението с Реал и Барса,ме напушва смях!ГОЛЯМ СМЯХ!!!
Ние с теб искаме едно и също всеки да има достъп да си гледа отбора,прочети какво съм писал до сега и ако някъде съм казал че заради ЦСКА другите фенове трябва да са ощетени ще ти се извиня.Що се отнася до това дали отборът се избира или се раждаш и си предопределен от съдбата от кой отбор си малко не съм съгласен ,звучи ми много недемократично.Аз например съм второ поколение цесекар,сина ми е трето,внук ми на 2,5г. има пълен комплект екипи на ЦСКА,но нито на сина си,нито на внук ми съм "нареждал"че трябва да са от ЦСКА,когато им дойде времето да си решат сами,все пак това е само игра и е по важно като човек какъв си,а не фен на кой отбор си,знаеш ли колко приятели имам от Левски които са ми помагали в трудни моменти,както и аз на тях.И за тези дето на няколко пъти се "притесниха" че съм бил комунист ще им кажа че дядо ми е лежал в Белене защото е отказал да влезе в ТКЗС,аз през 70-80-те години слушах всички забранени от комунистите радиостанции на един ВЕФ,даже там съм слушал и мача Байерн-ЦСКА 0-4,защото никое българско радио и телевизия не го излъчи,нищо че доста хора по форумите пишат че комунистите били наши хора,никога не съм бил партиен член и никога не съм гласувал за БСП след 1989г.Така че няма от какво да се срамувам,ЦСКА не е създал Неймар,Меси,Роналдо и Бейл,но е създал носителя на Златна топка и голмайстор на Мондиал 94 идола на Барселона,Хр.Стоичков,капитана на Валенсия и голмайстор на Атлетико Мадрид в годината когато станаха шампиони на Испания Л.Пенев,игралия в Порто и Байерн Емо Костадинов,идола на Селтик и капитан на Астън Вила Ст.Петров,игралия в Атлетико Мадрид и Манчестър Сити М.Петров и човекът който може да прави с топката каквото си иска Д.Бербатов,това друг клуб в България досега не го е правил,ако мислите че тези велики български футболисти са създадени не от ЦСКА,а от комунистите,то още утре ще стана член на БКП.