Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Германското разузнаване: Русия иска България да фалира!

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2014 09:58

sin4ec написа:
vaskonti написа:Я пак, не разбрах как цената от 407 долара е една от най-ниските в Европа, където средната цена е 380 долара? И как така държавата, която е най-далеч от Русия - Великобритания, се радва на най-ниска цена? Какво - и с тях ли има проучвания за милиарди? Човек би си помислил, че всъщност лошите западняци и добрите руснаци си работят заедно и че са двете страни на една монета...

Получили сме това, което сме заслужили! Толкова бълвоч по Русия даже и СШП не изливат, колкото нашите блюдолизци и еветчии русофоби. Като не ви харесва руския газ-грейте се на дърва и въглища или си продупчете Добруджа за шистов газ

Кой по-точно е бълвал срещу Русия, и кога ?

С изключение на 1-2 непремерени изказвания от наши политици, аз не се сещам в последните 25 години ( преди това е ясно ) ... Някой от политическата ни каста масово да е плюл по Русия ? :roll:
Или можеби от Кремъл четат българските форуми, и там си формират мнението за нас ? :?
А в руските, знаеш ли какво пише за нас ?
По-добре не поглеждай, ще ти запищят ушите.

Мен лично, не ме интересува дали сме им дали повод.
Нямат право да обиждат Страната ми, народа ( респективно - мен самия ) ... Както историята и културата ни.
Може и да имат повод, но аз заставам зад народа си, колкото и плява да има сред него.
Мой си е !
Така че, Русия - под ножа, и т'ва е.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 авг 2014 10:02

anihilator написа:КГБ е най - големият душманин на държавата :!:

Tцъ.. Според доклада на одиторите става ясно, че банката е била с прекрасна капиталова адекватност (10.54%). В деня на затварянето й е изпитала ликвидна криза, заради изтеглени в рамките на 6 дни над 1 милиард лева. Стана ясно и че няма липсващи досиета, както и изнасяни пари с чували, а тези 206 милиона, които се твърди, че уж липсвали са били оформени като заем към Бромакс, които са основен акционер. И тук идва въпросът - кой е този, който иска да открадне пари от собствената си банка, но ще оставя следи под формата на заем?
Крайно време е да престанете с внушенията и да започнете да говорите срещу истинските виновници, които извършиха този снецарий с удрянето на КТБ! Защо никой не задава въпроса, че атаката срещу КТБ тръгна от един сигнал на "борещите се" за справедливост от т.нар. протестна мрежа, както и представлението с убийството на Делян Пеевски. От там следва и въпросът - защо държавни институции като БНБ и Прокуратура бяха безучастни зрители на случващото се? Та нали и така нашумялата актуализация на бюджета е пряко свързана с кризата в КТБ, давана като основен мотив за тегленето на този голям заем, предложен ни, ах колко интересно - от ДПС и ГЕРБ, внезапно подкрепени от РБ.. Сега предстои да ни се натяква, колко зле е държавата, като че ли преди това се плащаха изрядно всички пари на строители, ЗК не беше бездънна яма и от нея не се присвояваха милиарди левове, не закъсняваше и връщането на ДДС, а фискалният резерв не беше под 4 милиарда!? А само преди една година същият този президент не наложи вето върху близо 4 пъти по-малка актуализация, при ясно разчетени точки за нейното разходване...
Сега ще ни се натяква, колко недържавнически ще е поведението на депутатите, ако не влезнат да гласуват тази актуализация, като че ли преди това някои не влизаха и излизаха, когато си поискат!?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 авг 2014 10:13

THE G.A.M.E написа:Кой по-точно е бълвал срещу Русия, и кога ?

С изключение на 1-2 непремерени изказвания от наши политици, аз не се сещам в последните 25 години ( преди това е ясно ) ... Някой от политическата ни каста масово да е плюл по Русия ? :roll:
Или можеби от Кремъл четат българските форуми, и там си формират мнението за нас ? :?
А в руските, знаеш ли какво пише за нас ?
По-добре не поглеждай, ще ти запищят ушите.

Мен лично, не ме интересува дали сме им дали повод.
Нямат право да обиждат Страната ми, народа ( респективно - мен самия ) ... Както историята и културата ни.
Може и да имат повод, но аз заставам зад народа си, колкото и плява да има сред него.
Мой си е !
Така че, Русия - под ножа, и т'ва е.

Странно ми е как ги съчетаваш тези двете неща?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - България

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2014 10:45

Кашчей написа:Странно ми е как ги съчетаваш тези двете неща?

Що питаш мен ?
Питай тях, бре.

Аз не съм тръгнал да обиждам "руската" култура и история.
Критикувам ги за това, което са сега.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 авг 2014 12:20

http://www.svobodnoslovo.eu/2014/08/01/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81/
То бива дебелоочие и наглост, ама това минава всякакви граници! :evil:
Вместо тоя да се скрие в миша дупка, да се пратят в клоаката на историята всички от досегашното ръководство, да се избере нов млад човек, който да се извини на избирателите си за предателството спрямо тях през последната година, този тиквеник ще ми разправя, че бил против санкции срещу Русия. Ами през последната година като бяхте на власт какво правихте бе?!! :evil: Лизахте да не казвам кое на еврогейците и американогейците без извинение, вместо да им покажете пръста, който заслужава тая пасмина. Защо стопирахте Южен поток, защо няма Белене, какви бяха тия простотии с Козлодуй, защо всеки ден слушаме за нови и нови пакети санкции, при положение че тези решения трябва да се вземат единодушно от държавите-членки? Защо трябва отново да ви имаме доверие, тиквеници?!! :evil: :evil: :evil:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 авг 2014 12:24

RedeviL написа:
anihilator написа:КГБ е най - големият душманин на държавата :!:

Tцъ.. Според доклада на одиторите става ясно, че банката е била с прекрасна капиталова адекватност (10.54%). В деня на затварянето й е изпитала ликвидна криза, заради изтеглени в рамките на 6 дни над 1 милиард лева. Стана ясно и че няма липсващи досиета, както и изнасяни пари с чували, а тези 206 милиона, които се твърди, че уж липсвали са били оформени като заем към Бромакс, които са основен акционер. И тук идва въпросът - кой е този, който иска да открадне пари от собствената си банка, но ще оставя следи под формата на заем?
Крайно време е да престанете с внушенията и да започнете да говорите срещу истинските виновници, които извършиха този снецарий с удрянето на КТБ! Защо никой не задава въпроса, че атаката срещу КТБ тръгна от един сигнал на "борещите се" за справедливост от т.нар. протестна мрежа, както и представлението с убийството на Делян Пеевски. От там следва и въпросът - защо държавни институции като БНБ и Прокуратура бяха безучастни зрители на случващото се? Та нали и така нашумялата актуализация на бюджета е пряко свързана с кризата в КТБ, давана като основен мотив за тегленето на този голям заем, предложен ни, ах колко интересно - от ДПС и ГЕРБ, внезапно подкрепени от РБ.. Сега предстои да ни се натяква, колко зле е държавата, като че ли преди това се плащаха изрядно всички пари на строители, ЗК не беше бездънна яма и от нея не се присвояваха милиарди левове, не закъсняваше и връщането на ДДС, а фискалният резерв не беше под 4 милиарда!? А само преди една година същият този президент не наложи вето върху близо 4 пъти по-малка актуализация, при ясно разчетени точки за нейното разходване...
Сега ще ни се натяква, колко недържавнически ще е поведението на депутатите, ако не влезнат да гласуват тази актуализация, като че ли преди това някои не влизаха и излизаха, когато си поискат!?

Добре, както кажеш. Ама къде е КГБ, къде е КТБ? :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2014 13:11

doktora25 написа:Защо стопирахте Южен поток

Защото при условията, които бяха, полза ( прилична, сравнително бързо, и изключително голяма, за в бъдеще ) ... Щеше да има само Русия.

А за нас през първите 15-20 години не само, че не се предвиждаше печалба, а трябваше да връщаме и заема за строежа на нашата територия, който щеше да бъде отпуснат от Русия.

Тоест, при онези условия, "Потока" е изключително неизгоден за нас, и изключително изгоден за Русия.
Ти българин ли си, или руснак ?
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 авг 2014 13:25

THE G.A.M.E написа:

Защото при условията, които бяха, полза ( прилична, сравнително бързо, и изключително голяма, за в бъдеще ) ... Щеше да има само Русия.

А за нас през първите 15-20 години не само, че не се предвиждаше печалба, а трябваше да връщаме и заема за строежа на нашата територия, който щеше да бъде отпуснат от Русия.

Тоест, при онези условия, "Потока" е изключително неизгоден за нас, и изключително изгоден за Русия.

Ако това на 100% е така, тогава добре. Все си мисля, че до нас не достига цялата информация и не разполагаме с всички договорни клаузи (които между другото са подписани от ГЕРБ), а до нас до стига само филтрирана от медийната мафия информация. Как условията 2 години бяха изгодни и изведнъж американците ни подшушнаха, че не са? И това че не отговарят на някои европейски правила и директиви (от които добро не сме видели и които задушават родния бизнес в името на свободната конкуренция) значи ли че не са изгодни за нас? Пак казвам ако си прав-добре, но лично аз имам повече от едно наум.
Реализацията на Южен поток е важна и значима за България и ако се стигне до провал на проекта или той ни заобиколи, това е равносилно на национално предателство и от това ще пострадаме най-вече ние, поради неминуемото увеличение на цената на газта и зависимостта на доставките от отношенията между Русия и Украйна.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 02 авг 2014 14:52

vaskonti написа:
Der Führer написа:
vaskonti написа:
Der Führer написа:
vaskonti написа:Като абсолютна стойност да, но като съотношение количество/цена? В крайна сметка тока от ТЕЦ-овете не е скъп защото собствениците са американци, а просто защото такава е технологията. Интересното е, че въпреки, че уж изнасяме евтин ток, а потребляваме скъп, себестойността му в България е най-ниска в сравнение с цяла Европа. Как става тоя номер - хем изнасяме евтино и ползваме скъпо, хем се оказва, че всъщност при нас е най-тънко? В същото време Газпром ни продава газта на най-висока цена в сравнение с цяла Европа!

Ами да вземеш да си обновиш малко информацията :
До 1.04.2012 България плаща 520 долара за 1000 куб. м.
От 1.04.2012 до 31.12.2012 когато текат преговорите между Газпром и България за новия договор , по добра воля на Газпром ( в смисъл че по договор цената е друга ) , цената е 472 долара .
От 1.01.2013 на база сключения нов договор , цената е 404,17 долара за 1000 куб. м
За справка - Германия плаща с 50 долара по-малко , но всяка година участва с милиарди евро в разработване на газови находища в Русия съвместно с Газпром .
Проблема не е в цената на американския ток ( която е по-висока и от тази на другите ТЕЦ-ве ) . Проблема е , че всички ние сме длъжни да плащаме цялата мощност на въпросните ТЕЦ-ове , без значение колко изразходваме .

Я пак, не разбрах как цената от 407 долара е една от най-ниските в Европа, където средната цена е 380 долара? И как така държавата, която е най-далеч от Русия - Великобритания, се радва на най-ниска цена? Какво - и с тях ли има проучвания за милиарди? Човек би си помислил, че всъщност лошите западняци и добрите руснаци си работят заедно и че са двете страни на една монета...

България има най-ниската цена в Източна Европа . Гърция и Швейцария също плащат повече от нас . Реално само развитите икономики имат по-ниска цена . Което си е нормално , защото цената се определя на база закупен газ . С изключение на Великобритания , където Газпром продава газ на около 314 долара за 1000 куб. м . Но там цената се определя по други начини . А и Газпром има само около 8 % пазарен дял . Средната цена за Европа е около 386 долара , което прави под 20 долара разлика . Щом смяташ че това е НАЙ–ВИСОКАТА ЦЕНА в Европа , значи трябва да преговориш математиката ;)

Ок. От 1 година плащаме средно 5-6 долара по-евтино в сравнение с останалите източноевропейски страни. Това е изключително съществена разлика, която променя коренно смисъла. Въпросът е защо до 2012г. сме плащали с около 30% по-висока цена. А по-интересния въпрос е защо след това цената започва да пада - заради добрата воля на Газпром или заради разсъхването на Набуко, както и заради Южен поток? Ти наистина ли си мислиш, че Газпром просто много ни харесват и на добра воля са направили толкова съществен компромис с цената? А как мислиш, дали от Газпром са били ентусиазирани от идеята Набуко да се осъществи?

от една годиан плащаме средно с около 40-50 долара средно по-малко отколкото дургите страни в Източна Европа . През 2012-а България плаща средна цена от 488 долара , Германия плаща по 450 . Това което е плащано преди това е договорено според сключени договори . НО по онези години и Европа плаща по-високи цени . Ако ми следиш мисълта - цената пада равномерно за всички страни в Европа . С изключение за няколко месеца в началото на 2012-а , България се движи някъде посредата . И има най-ниска цена в сравниение с държави с близко на нашето потребление . Като махнем Великобритания където Газпром продава само на спотовия пазар ( директна доставка и разплащане ) , за всички други клиенти по дългосрочни договори , цената се определя на база потребление - колкото повече газ купуваш , толкова по-ниска е цената . За спрявка Китай ще купува от Газпром на 350 долара .
Набуко никога не е притеснявал Газпром ... по простата причина , че няма газ който да тече по този газопровод . И той става нерентабилен . Евентуално участие на Иран в проекта би напълнило тръбите , но към този момент варианта това да се случи е нулев . Колкото до Южен поток - на БЪлгария са предложени два варианта . Газпром финансира целия проект на наша териотория и цената на газа се запазва . Или България участва във финансирането и получава по-ниска цена . Е ... има и трети вариант . Южен поток заобикаля България и ние не получаваме нищо . И се надяваме майданските орки да си плащат редовно за да имаме и ние газ .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 02 авг 2014 14:57

doktora25 написа:
THE G.A.M.E написа:

Ако това на 100% е така, тогава добре. Все си мисля, че до нас не достига цялата информация и не разполагаме с всички договорни клаузи (които между другото са подписани от ГЕРБ), а до нас до стига само филтрирана от медийната мафия информация. Как условията 2 години бяха изгодни и изведнъж американците ни подшушнаха, че не са? И това че не отговарят на някои европейски правила и директиви (от които добро не сме видели и които задушават родния бизнес в името на свободната конкуренция) значи ли че не са изгодни за нас? Пак казвам ако си прав-добре, но лично аз имам повече от едно наум.
Реализацията на Южен поток е важна и значима за България и ако се стигне до провал на проекта или той ни заобиколи, това е равносилно на национално предателство и от това ще пострадаме най-вече ние, поради неминуемото увеличение на цената на газта и зависимостта на доставките от отношенията между Русия и Украйна.

При всякакви условия България има изгода газопровода да минава през наша територия ... най-малкото защото ще сме първата държава ( след Русия ) по трасето . И няма да зависим от други страни . Защото сега освен от Русия зависим и от Украйна , която е на ръба на финансов колапс . Вече няма пари дори да финансират , как го наричаха - "антитерористичната операция" . Затова взеха да свалят и граждански самолети , само и само да въвлекат и други държави в военните действия .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Свободна зона”