Player написа:ВНе мисля че Мурсия е по-слаб треньор от Велев, да не изброявам и други.
Бе защо така подценявате толкова много хора Велев. Мурсия е шампион с...? Като футболист колко титли има? Качвал ли е лично той отбор до евроместа? Еми, айде стига вече. Да, това не е гаранция. Просто Велев има нещо, което нито Илиев, нито Мурсия, нито Йока явно, да не говорим за Вили, Ясен или Костов имаха. Велев има на първо място топки и след това дух на победител. И като играч, и като треньор, той знае какво е да се бориш за челото. Не да се бориш за оставане в групата (като Костов) или да водиш средняк в смешната А група (Илиев, Ясен, Вили) и от теб единствено да се иска да не падаш в долен ешелон. Не, не е закон, че трябва да си ставал шампион, за да направиш шампиони, но това за духа е вярно. Задължително. Пената и неговото поколение така и не успяха да стигнат върха на световно първенство. Той обаче винаги е бил с дух на победител и '94 го е предал на Ицо и компания. Сравнете поколението на Пената с това от '94. Могат ли тези младоци с нещо да се равнят с тях? Ето и за това казах, че ни трябва такъв треньор. Дали ще е Пената, Вуцов-старши, Майстора... няма значение. Някоя гърмяна пушка с дух на победител. Успех на Пепе, но не го виждам след като гледах мачовете ни с Берое, Локо и ЦСКА.
А това със стратегия, дългосрочни планове и ала-бала са глупости, Гонзо. Излез от филма, Батман. Не знам кой ти ги е подшушнал тея приказки, ама ако си искрен си наивник, ако ли не...
Най-малкото, защото трябва да имаш сигурен гръб. В случая Батков е всичко друго, но не и някой, на който може да разчиташ. Другото... ами другото е, че дела трябват, не думи! Аз не съм чул Лудогорец при промоцията си от Б в А да са афиширали трайна доминация в челото и постоянно участие в Европа. А и щеше да е голям смях.
Ей Богу! Като играчи в устата им само "играем мач за мач". Като станат треньори, директори "градим стратегия"....