vaskonti написа:za nas e toj religiq написа:Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Tommi написа:Държавата има достъп, не БНБ. Уточни какво си чул и какво имаш предвид, защото аз не мога да гадая.

ОК погрешно съм разбрал

Не била БНБ , а държавата и кво , румънците ли ще ги връщат

Казвам ти, че съм пропуснал този момент или не съм обърнал внимание и не знам за какво става въпрос. А и никъде по медиите не съм видял такова нещо. Така че може да споделиш, ако го пише някъде.
Не съм го чел , гледах го на живо по БНТ ! Казаха че за да гарантират влоговете на хората трябва да се изтегли нов заем , защото фонда имал на разположение малко над милиард ! А разликата до 3,5 няма от къде да се вземе !
Според мен или не си чул всичко казано или наистина не е било казано. Проблемът с тези 3.5 милиарда е това, че не е ясно дали обезпеченията са достатъчни за да покрият тази сума, ако се стигне до там. Липсват документи точно в тази връзка, иначе се знае кой е взел тези кредити. Дори и обезпеченията да не покрият сумата, със сигурност ще покрият огромна част от нея. Освен това, аз съм сигурен за себе си на 100%, че голяма част от теглилите тези кредити имат свои сметки в КТБ, а тези сметки са блокирани. При това положение накрая като се тегли чертата има шанс нещата да се закрепят, така че едва ли ще се стигне до теглене на заем или емитиране на книжа.
Слушах доста внимателно , каза се почти всичко (което е изгодно) , на някои неудобни въпроси пък въобще не се отговори

Като например как БНБ е позволила да се изтеглят тези 100м евра , след като тя е единствената структура която може да осигури такива копюри в такова количество ! И как става това с една разписка

Разиска се и въпроса за тези 3,5 милиарда , от БНБ случайно заявиха че това са "лоши" кредити и след като ги попитаха , как така в банковата система има "добри" и "лоши" кредити , почнаха да мънкат че те не биле "лоши"

Просто липсвала пълна информация за тях , е как се обявяват 3,5 милиарда за "лоши" кредити тогава , това си е абсолютна манипулация на общественото мнение

Ами ако се окаже че от тия 3,5м има точно 2 % които са не обслужвани , кво правим тогава ??? От кога липсата на информация прави нещо лошо или добро ???? И защо институция която трябва да укрепва банковото доверие прави точно обратното

Защо се манипулират хората с подобни общи приказки , угодни за едната страна в казуса