Betchualeng Arnaikem написа:v.r.s. написа:На повечето от вас мисля, че въобще не ви пука, тъй като за вас религията е опиум за народите и коментарите ви относно нея са предимно за да оплюете и осмеете духовниците, вярващите, въбще Християнството и Църквата. Така, че не виждам какво ви боли дали в ислямските страни се разрушават черкви и дали в Ангола ще бутат джамии, тъй като за повечето пишещи във форума е най-добре да ги няма и двете.
Като гледам какво са донесли на хората тези религии.. може и наистина да трябва да липсват.
Колкото до събитията в Ангола.. аз по принцип съм противник на ограниченията на религиозната свобода (макар че религиозен не съм), но с радикалнитеислямисти, подчертавам: радикалните така трябва да се действа.
макар че.. според мен е по-добре радикалите да ги няма, па тогава джамията няма да ми пречи хохо
И какво са донесли религиите и по точно Християнството на хората? Християнството ли е виновно, че хората не спазват учението му, а поради гордост и егоизъм се поставят над него, това се отнася за Западната Църква и Папите пледи и след разделението на Църквата през 1054 година? Или е виновно и светските власти, които гледат политическите и икономически интереси, които водят до ожесточени войни. Да обвиниш Християнството и религиите въобще за войните и преследванията през вековете, е все едно да обвиниш природните ресурси и икономиките в отделните страни заради войните между държавите. Или пък да обвиниш закона за пътищата, че при ограничение на скоростта си карал много над нея и при завой си излезнал от пътя и си катастрофирал, както и самият път и този който го е проектирал така, че на това място да има завой. Както се казва-"Не оръжието убива човека, а човек убива човека" и не религията е виновна за това, че сме далече от нея и вървим по нашите си помисли и страсти. Религията ли доведе до двете световни войни и продължаващите и след тях войни или алчността за власт, влияние и ресурси? Един вярващ човек или държавник ще е много по-въздържан и ще търси мирно решение на даден проблем, отколкото един безкрупулен безбожник, за когото човешкият живот няма никаква стойност. Пример за това е безбожният Комунизъм и неговите водачи, които унищожиха милиони животи за кратко време.
[/center]