Ислямът е извън закона в Ангола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Ислямът е извън закона в Ангола

Мнениеот v.r.s. » 05 юли 2014 15:29

Betchualeng Arnaikem написа:
v.r.s. написа:На повечето от вас мисля, че въобще не ви пука, тъй като за вас религията е опиум за народите и коментарите ви относно нея са предимно за да оплюете и осмеете духовниците, вярващите, въбще Християнството и Църквата. Така, че не виждам какво ви боли дали в ислямските страни се разрушават черкви и дали в Ангола ще бутат джамии, тъй като за повечето пишещи във форума е най-добре да ги няма и двете.

Като гледам какво са донесли на хората тези религии.. може и наистина да трябва да липсват.
Колкото до събитията в Ангола.. аз по принцип съм противник на ограниченията на религиозната свобода (макар че религиозен не съм), но с радикалнитеислямисти, подчертавам: радикалните така трябва да се действа.

макар че.. според мен е по-добре радикалите да ги няма, па тогава джамията няма да ми пречи хохо

И какво са донесли религиите и по точно Християнството на хората? Християнството ли е виновно, че хората не спазват учението му, а поради гордост и егоизъм се поставят над него, това се отнася за Западната Църква и Папите пледи и след разделението на Църквата през 1054 година? Или е виновно и светските власти, които гледат политическите и икономически интереси, които водят до ожесточени войни. Да обвиниш Християнството и религиите въобще за войните и преследванията през вековете, е все едно да обвиниш природните ресурси и икономиките в отделните страни заради войните между държавите. Или пък да обвиниш закона за пътищата, че при ограничение на скоростта си карал много над нея и при завой си излезнал от пътя и си катастрофирал, както и самият път и този който го е проектирал така, че на това място да има завой. Както се казва-"Не оръжието убива човека, а човек убива човека" и не религията е виновна за това, че сме далече от нея и вървим по нашите си помисли и страсти. Религията ли доведе до двете световни войни и продължаващите и след тях войни или алчността за власт, влияние и ресурси? Един вярващ човек или държавник ще е много по-въздържан и ще търси мирно решение на даден проблем, отколкото един безкрупулен безбожник, за когото човешкият живот няма никаква стойност. Пример за това е безбожният Комунизъм и неговите водачи, които унищожиха милиони животи за кратко време.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 05 юли 2014 23:13

Нико, прочети малко за кръстоносните походи и тогава питай отново, имало ли не нещо подобно като Джихад...

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 06 юли 2014 09:18

dunavfc написа:Нико, прочети малко за кръстоносните походи и тогава питай отново, имало ли не нещо подобно като Джихад...

Знам достатъчно и за кръстоносните походи и за джихад. Няма нищо общо между двете неща ! Ти явно си мюсулманин , но разбираш ситуацията в МОМЕНТА , неудобно ти е , защото не си съгласен с зверските убийства на толкова много хора и се опитваш да оправдаеш по някакъв странен начин религията си. Никъде в християнската религия няма обещана награда и призив за убийството на "неверниците" за разлика от исляма... Който сее ветрове ще пожъне бури. Просто тези примитивни подчовеци ислямисти в момента са удобни на кукловодите и веднага след като им станат безполезни за реализирането на целите ще бъдат незабавно заличени и пратени да прави всеки един от тях компания на 72 девици...Това с девиците не го разбирам много като награда! По скоро ми прилича на наказание. :lol:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 06 юли 2014 11:56

Чел си за Кръстоносните походи, колкото аз съм чел Библията....Не говори,че знаеш достатъчно за нещо при положение,че изглеждаш като пълен лаик !
Човек, който знае достатъчно за Кръстоносните походи, няма да зададе малоумният пример - "На джихадистите е позволено да убиват, когото си искат, да вземат, каквото си искат" , защото същото се отнася за тези, които са тръгнали и към светите земи...

И не всеки, който не е съгласен с малоумните ти глупости е мюсюлманин, притежаваш тесногръдието на муха !

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 юли 2014 12:31

v.r.s. написа:
Betchualeng Arnaikem написа:
v.r.s. написа:На повечето от вас мисля, че въобще не ви пука, тъй като за вас религията е опиум за народите и коментарите ви относно нея са предимно за да оплюете и осмеете духовниците, вярващите, въбще Християнството и Църквата. Така, че не виждам какво ви боли дали в ислямските страни се разрушават черкви и дали в Ангола ще бутат джамии, тъй като за повечето пишещи във форума е най-добре да ги няма и двете.

Като гледам какво са донесли на хората тези религии.. може и наистина да трябва да липсват.
Колкото до събитията в Ангола.. аз по принцип съм противник на ограниченията на религиозната свобода (макар че религиозен не съм), но с радикалнитеислямисти, подчертавам: радикалните така трябва да се действа.

макар че.. според мен е по-добре радикалите да ги няма, па тогава джамията няма да ми пречи хохо

И какво са донесли религиите и по точно Християнството на хората? Християнството ли е виновно, че хората не спазват учението му, а поради гордост и егоизъм се поставят над него, това се отнася за Западната Църква и Папите пледи и след разделението на Църквата през 1054 година? Или е виновно и светските власти, които гледат политическите и икономически интереси, които водят до ожесточени войни. Да обвиниш Християнството и религиите въобще за войните и преследванията през вековете, е все едно да обвиниш природните ресурси и икономиките в отделните страни заради войните между държавите. Или пък да обвиниш закона за пътищата, че при ограничение на скоростта си карал много над нея и при завой си излезнал от пътя и си катастрофирал, както и самият път и този който го е проектирал така, че на това място да има завой. Както се казва-"Не оръжието убива човека, а човек убива човека" и не религията е виновна за това, че сме далече от нея и вървим по нашите си помисли и страсти. Религията ли доведе до двете световни войни и продължаващите и след тях войни или алчността за власт, влияние и ресурси? Един вярващ човек или държавник ще е много по-въздържан и ще търси мирно решение на даден проблем, отколкото един безкрупулен безбожник, за когото човешкият живот няма никаква стойност. Пример за това е безбожният Комунизъм и неговите водачи, които унищожиха милиони животи за кратко време.

Религията в края на краищата е това, в което хората я превърнат. Тя е създадена от тях, те я оформят, променят и т.н.
Ако хората я използват просто като повод за убийства, разчистване на сметки, поводи за война, печалба и добиване на власт.. според теб какво остава от нея? Какво остава от всичко, което примерно една мирна религия проповядва? Нещо повече: инициатори на всичко това са ръководните лица на институцията, представляваща тази религия пред света и адски много вярващи сякаш не намират нищо нередно в това. С което на практиак се съгласяват, че именно това е тяхната религия, такава трябва да бъде и така да се действа в нейно име.

Аз не съм против това хората да вярват в Аллаха, Исус и т.н; всеки си има нещо, което го крепи все пак, но категорично съм против около съответното учение да се заформя доктрина, съдържаща изброените от мен и теб "достойнства". Работа на вярващите е... с дела да докажат, че тяхната религия е друго, а не това, което са поднесли предшествениците им на света под благовидния предлог "религиозни дела".
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 06 юли 2014 14:23

dunavfc написа:Чел си за Кръстоносните походи, колкото аз съм чел Библията....Не говори,че знаеш достатъчно за нещо при положение,че изглеждаш като пълен лаик !
Човек, който знае достатъчно за Кръстоносните походи, няма да зададе малоумният пример - "На джихадистите е позволено да убиват, когото си искат, да вземат, каквото си искат" , защото същото се отнася за тези, които са тръгнали и към светите земи...

И не всеки, който не е съгласен с малоумните ти глупости е мюсюлманин, притежаваш тесногръдието на муха !

Сладурано, след като не си чел Библията защо се напъваш на тема християнство?!! Само с корана няма как да се оправиш на тема религии и християнството. Явно наистина хич не си добре с главата , защото този пример ,който цитираш, не съм го писал аз! И последно вземи да се опиташ да разбереш , че аз говоря за положението в настоящият момент! Да християнството , основно католиците с тяхната света инквизиция ,индулгенции и прочие дивотии, е имало своето тъмно минало , но то е минало , за разлика от настоящата реална диващина на ислямистите. Гледай си там постите сега и не се занимавай с тесногърди глупаци като мен. ;)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 юли 2014 14:27

Нико написа:
dunavfc написа:Чел си за Кръстоносните походи, колкото аз съм чел Библията....Не говори,че знаеш достатъчно за нещо при положение,че изглеждаш като пълен лаик !

Сладурано, след като не си чел Библията защо се напъваш на тема християнство?!! Само с корана няма как да се оправиш на тема религии и християнството. Явно наистина хич не си добре с главата , защото този пример ,който цитираш, не съм го писал аз! И последно вземи да се опиташ да разбереш , че аз говоря за положението в настоящият момент! Да християнството , основно католиците с тяхната света инквизиция ,индулгенции и прочие дивотии, е имало своето тъмно минало , но то е минало , за разлика от настоящата реална диващина на ислямистите. Гледай си там постите сега и не се занимавай с тесногърди глупаци като мен. ;)

Викаш факта, че е минало прави цялата история на християнството мека, приятна и направо мечтана?
Очевидно не си схванал какво ти бяха писали по-назад за сходството между двете религии, но това е нормално.
С това не оправдавам исляма, нито отричам, че точно от него идват най-големите проблеми сега с религиозни фанатици. Ама това не променя факта, че той просто повтаря пътя на християнството.
Било 21 век.. ми то винаги по света в едни региони изостават, в други не. Изоставането не важи само за ислямски региони да уточня.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 юли 2014 14:37

Betchualeng Arnaikem написа:Религията в края на краищата е това, в което хората я превърнат. Тя е създадена от тях, те я оформят, променят и т.н.

Не съм съгласен, че религията е създадена от хората.

Няма как от нищо, да стане нещо.
Повече от ясно е, че различните вярвания са наложени на хората.
Нали е популярно твърдението, че религиите са стари, колкото хората.

Само че, човешката раса е поне на 1-5 млн години ( по-последни изследвания... Но със сигурност, много по-стара и от посоченото ) ... Религия могат да създадът, само перспективно мислещи хора, с познание за космоса/вселената.

Много от древните народи са имали такива познания, но пък те пишат, че са ги научили от "звездни хора" ( богове, така ги наричат, но аз умишлено не ги споменавам по-този начин ) ... Така че, за да има вярване в нещо свръх-естествено, то се е случило.
Хората преди 5 хиляди, или 100 хиляди... Или 5 млн. години, не са имали капацитет да измислят и формират религия. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 юли 2014 15:45

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Религията в края на краищата е това, в което хората я превърнат. Тя е създадена от тях, те я оформят, променят и т.н.

Не съм съгласен, че религията е създадена от хората.

Няма как от нищо, да стане нещо.
Повече от ясно е, че различните вярвания са наложени на хората.
Нали е популярно твърдението, че религиите са стари, колкото хората.

Само че, човешката раса е поне на 1-5 млн години ( по-последни изследвания... Но със сигурност, много по-стара и от посоченото ) ... Религия могат да създадът, само перспективно мислещи хора, с познание за космоса/вселената.

Много от древните народи са имали такива познания, но пък те пишат, че са ги научили от "звездни хора" ( богове, така ги наричат, но аз умишлено не ги споменавам по-този начин ) ... Така че, за да има вярване в нещо свръх-естествено, то се е случило.
Хората преди 5 хиляди, или 100 хиляди... Или 5 млн. години, не са имали капацитет да измислят и формират религия. ;)

Първо в случая визирам християнството и примерно исляма, които са така от по-ново време, освен ако няма и там някакви най-нови изследвания...
Време, в което новите религии по-скоро са копирали немалко от старите, в този смисъл са създадени от хората на базата (поне донякъде) на по-стари религии, за чийто произход.. ами кой знае къде и кога идва началото на веригата.

Второ по принцип религията като нищо може да възникне точно в примитивните общества, даже там ще е по-лесно. Така, както сега във времето на науката хората за всичко, което не схващат си измислят я конспирация я извънземни или и двете в едно подобно общество са съчинявали религията... това е бил начина да си обяснят не само необяснимото, но дори за да бъде оправдан обществения строй, разделението/обединението на дадена група хора и какво ли още не.

Да уточня: религиите (първите) едва ли са възниквали като оформени учения с ясна доктрина и канони, по-скоро редица поверия, подкрепени от достатъчно хора или наложени с авторитета на влиятелни личности (с користна цел) с времето се оформят в религия.
Казаното дотук не е идеално формулирано, но мисля, че ще схванеш и идеята и присъствието на логика в нея.

Но тук малко задълбахме, защото ако говорим за наистина древните религии, как са се появили точно и къде е сложено началото (или началните точки ако са повече) - данни липсват и предполагам никога да се намери 100% сигурен отговор на въпроса.

Много от древните народи са имали такива познания, но пък те пишат, че са ги научили от "звездни хора"

Това само потвърждава казаното от мен: звездните хора стават богове (примерно), науката става магия, чудо и т.н... разбираш идеята. Та някога даже гръмотевицата е била според доста народ свръхестествена :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 06 юли 2014 23:39

Нико написа:

Ти си завършен идиот, честито ! Добре, дошъл в форума на ГОНГ 8-)

Върни се в “Свободна зона”