СП 2014 | 1/4 финал | Франция - Германия - 0:1 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: СП 2014 | 1/4 финал | Франция - Германия | 04.07 | 19:00

Мнениеот drvasko98 » 03 юли 2014 10:40

Спукани 20 топки и 0-0 в 120-те минути. После е ясно.

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 03 юли 2014 10:45

Captain Stottlemeyer написа:
Red thunderstorm написа:...То не бяха "немската машина", "немското масло", немско това, немско онова, рекорди разни, кой от кой да е по-счупен и то от Мирослав Клозе, Миро Клозе, а бе от Клозе да е! Този не знам дали има гол от повече от 5м. разстояние, да не говорим, че повечето му са от 1,5м. -2м., без значение с крак или с глава! Сори, но такива "голмайстори" не ги признавам, просто не виждам нищо майсторско да отклониш топката, която лети или се търкаля на метър пред голлинията...

Искаш да кажеш, че и един Петър Жеков (когото безкрайно уважавам и съм гледал на живо, докато ти само си чувал за него) не е бил никакъв голмайстор!?... :o Синко, не те знам на колко годинки си, и колко мачове (конкретно на Клозе) си изгледал през живота си, но трябва още много сол да изядеш, за да почнеш малко по малко да го разбираш това животинче - футболчето (както би се изразил един форумен трол). :lol: Майсторството е да бъдеш на точното място в точния момент, а това не го може всеки нападател (някои не се научават цял живот), но както казах ...има още много сол да изядеш, за да вденеш... 8-)

Ясно де, просто изказвам мнение, че не харесвам подобен тип голмайстори и толкова. Предпочитам гол отбелязан от 22, а не от 2 метра. Ти като си харесваш Клозе и подобните му - ок, не ми пречиш! Мачове съм изгледал достатъчно много на брой /не само на Клозе/, включително и 9 съзнателни световни първенства и съм добил представа и разбиране за играта, както и за "солта й" - головете. Ти явно имаш склонност да подценяваш и омаловажаваш възрастта, житието и битието на останалите, които имат мнение по въпроса, но това не е мой проблем! ;)

kokon
Контакти:

Мнениеот kokon » 03 юли 2014 10:55

veni__85 написа:Франция дори и срещу марсианци да играе пак ще бъда против тях. От както се помня винаги са ми били антипатични. (Може би защото когато бях на 8 , първото френско име свързано с футбола беше Жоел Киньо.)

И аз, и аз. Не свързано с Киньо, но ги мразя и в червата. Още от времето, когато ги отупахме ведно с Платини, абе, откакто се помня като запалянко...
Харесвам и подкрепям футболна Германия. Дано им видят сметката на французите (тъй де, на играещите в националния отбор на Франция ;) )

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 03 юли 2014 11:29

На това световно първенство, според мен, предимство имат оборите, добре покриващи в средата на терена и бързо ускоряващи в атака. В този смисъл Германия има известно предимство пред Франция, но поначало при високото качество на играчите на двата отбора относителната му стойност не е голяма и мачът очаквам да е оспорван до края. Според мен има голямо значение ще играе ли Хумелс или не. Франция, допълнително, има известен проблем с бековете във фаза защита (Евра и Дебюши), които с активност в атака се опитват да компенсират. Германия, според мен, ще продължи след труден мач.

drizhelev1
Контакти:

Мнениеот drizhelev1 » 03 юли 2014 12:10

Май на всички ни се иска повторение на "Драмата от Севиля" от 1982г (дали пак ще има французин с комоцио?) Спомням си също и срещата им от Мексико 86. Тогава французите бяха фаворити, преди това бяха отстранили Италия (действащ Световен Шампион) и Бразилия ( със Сократес, Зико, Фалкао, Карека). Немците пък се бяха мъчили по 120 минути срещу Мароко и Мексико и всички ги бяха отписали. Доколкото си спомням немците в началото поведоха от пряк свободен и грешка на вратаря на французите, след това се игра на 1 врата /тази на ФРГ/ и в 90- тата немците след контра мушнаха още 1 гол.
Абе май , където Французин (доколкото тези са французи) срещне германец (доколкото тези са немци) веднага сваля гащите.
BORN TO RUN

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 03 юли 2014 12:52

Французите винаги са били "бразилците" на Европа.Отборът от 1982 играеше с невероятна фантазия и лекота.От тогава съм им фен.Когато са постигали големи успехи са имали фантастична халфова линия.Със един гениален плеймейкър Мишел Платини а след това Зинедин Зидан като Платини бе подпомаган от отще двама гениални полузащитника Жирес и Тигана.В момента голямата звезда е Бенезема но той е нападател.Като ,че ли Валбуена израстна много притежава тежък удар невероятно пъргав и борбен е.Компенсира ниския си ръст с много голямо движение.Крайно време е за победа на петлите 2 на 0 Валбуена и Гризман .Германия е страхотен отбор но като че ли непримиримият немски дух от времето на Манфред Калтц и Ули Щилике е останал далеч назад във времето .Нойер,Лам и Мюлер са едни от последните носители на тоя дух.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 юли 2014 14:03

Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета :twisted:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 03 юли 2014 18:28

Soulen написа:Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета :twisted:

Не ,че искам да развалям темата кога дойчовци са ни помагали :?: Преди или след двете национални катастрофи :mrgreen: :?:
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 юли 2014 18:49

frente atleti написа:
Soulen написа:Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета :twisted:

Не ,че искам да развалям темата кога дойчовци са ни помагали :?: Преди или след двете национални катастрофи :mrgreen: :?:

[offtopic]Нацистката дипломация ни връща Южна Добруджа от Румъния, така губим войната, а печелим територии 8-)[/offtopic]
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 03 юли 2014 19:00

Soulen написа:
frente atleti написа:

[offtopic]Нацистката дипломация ни връща Южна Добруджа от Румъния, така губим войната, а печелим територии 8-)[/offtopic]

[offtopic]Южна Добруджа остава при нас защото се включваме във войната срещу тях ;) ! Ако бяхме на тяхна страна СССР щеше да ни е остави ли :?: мислете малко преди да пишете само глупости и стига сме разваляли футболната тема с политика която е видно не разбираш ;)[/offtopic]
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

Върни се в “World Cup 2014”