СП 2014 | 1/4 финал | Франция - Германия - 0:1 FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: СП 2014 | 1/4 финал | Франция - Германия | 04.07 | 19:00
Спукани 20 топки и 0-0 в 120-те минути. После е ясно.
- Red thunderstorm
Captain Stottlemeyer написа:Red thunderstorm написа:...То не бяха "немската машина", "немското масло", немско това, немско онова, рекорди разни, кой от кой да е по-счупен и то от Мирослав Клозе, Миро Клозе, а бе от Клозе да е! Този не знам дали има гол от повече от 5м. разстояние, да не говорим, че повечето му са от 1,5м. -2м., без значение с крак или с глава! Сори, но такива "голмайстори" не ги признавам, просто не виждам нищо майсторско да отклониш топката, която лети или се търкаля на метър пред голлинията...
Искаш да кажеш, че и един Петър Жеков (когото безкрайно уважавам и съм гледал на живо, докато ти само си чувал за него) не е бил никакъв голмайстор!?...Синко, не те знам на колко годинки си, и колко мачове (конкретно на Клозе) си изгледал през живота си, но трябва още много сол да изядеш, за да почнеш малко по малко да го разбираш това животинче - футболчето (както би се изразил един форумен трол).
Майсторството е да бъдеш на точното място в точния момент, а това не го може всеки нападател (някои не се научават цял живот), но както казах ...има още много сол да изядеш, за да вденеш...
Ясно де, просто изказвам мнение, че не харесвам подобен тип голмайстори и толкова. Предпочитам гол отбелязан от 22, а не от 2 метра. Ти като си харесваш Клозе и подобните му - ок, не ми пречиш! Мачове съм изгледал достатъчно много на брой /не само на Клозе/, включително и 9 съзнателни световни първенства и съм добил представа и разбиране за играта, както и за "солта й" - головете. Ти явно имаш склонност да подценяваш и омаловажаваш възрастта, житието и битието на останалите, които имат мнение по въпроса, но това не е мой проблем!

veni__85 написа:Франция дори и срещу марсианци да играе пак ще бъда против тях. От както се помня винаги са ми били антипатични. (Може би защото когато бях на 8 , първото френско име свързано с футбола беше Жоел Киньо.)
И аз, и аз. Не свързано с Киньо, но ги мразя и в червата. Още от времето, когато ги отупахме ведно с Платини, абе, откакто се помня като запалянко...
Харесвам и подкрепям футболна Германия. Дано им видят сметката на французите (тъй де, на играещите в националния отбор на Франция

На това световно първенство, според мен, предимство имат оборите, добре покриващи в средата на терена и бързо ускоряващи в атака. В този смисъл Германия има известно предимство пред Франция, но поначало при високото качество на играчите на двата отбора относителната му стойност не е голяма и мачът очаквам да е оспорван до края. Според мен има голямо значение ще играе ли Хумелс или не. Франция, допълнително, има известен проблем с бековете във фаза защита (Евра и Дебюши), които с активност в атака се опитват да компенсират. Германия, според мен, ще продължи след труден мач.
-
- Контакти:
Май на всички ни се иска повторение на "Драмата от Севиля" от 1982г (дали пак ще има французин с комоцио?) Спомням си също и срещата им от Мексико 86. Тогава французите бяха фаворити, преди това бяха отстранили Италия (действащ Световен Шампион) и Бразилия ( със Сократес, Зико, Фалкао, Карека). Немците пък се бяха мъчили по 120 минути срещу Мароко и Мексико и всички ги бяха отписали. Доколкото си спомням немците в началото поведоха от пряк свободен и грешка на вратаря на французите, след това се игра на 1 врата /тази на ФРГ/ и в 90- тата немците след контра мушнаха още 1 гол.
Абе май , където Французин (доколкото тези са французи) срещне германец (доколкото тези са немци) веднага сваля гащите.
Абе май , където Французин (доколкото тези са французи) срещне германец (доколкото тези са немци) веднага сваля гащите.
BORN TO RUN
Французите винаги са били "бразилците" на Европа.Отборът от 1982 играеше с невероятна фантазия и лекота.От тогава съм им фен.Когато са постигали големи успехи са имали фантастична халфова линия.Със един гениален плеймейкър Мишел Платини а след това Зинедин Зидан като Платини бе подпомаган от отще двама гениални полузащитника Жирес и Тигана.В момента голямата звезда е Бенезема но той е нападател.Като ,че ли Валбуена израстна много притежава тежък удар невероятно пъргав и борбен е.Компенсира ниския си ръст с много голямо движение.Крайно време е за победа на петлите 2 на 0 Валбуена и Гризман .Германия е страхотен отбор но като че ли непримиримият немски дух от времето на Манфред Калтц и Ули Щилике е останал далеч назад във времето .Нойер,Лам и Мюлер са едни от последните носители на тоя дух.
Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета 

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- frente atleti
- Контакти:
Soulen написа:Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета
Не ,че искам да развалям темата кога дойчовци са ни помагали

[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas
frente atleti написа:Soulen написа:Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета
Не ,че искам да развалям темата кога дойчовци са ни помагалиПреди или след двете национални катастрофи
![]()
[offtopic]Нацистката дипломация ни връща Южна Добруджа от Румъния, така губим войната, а печелим територии

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- frente atleti
- Контакти:
Soulen написа:frente atleti написа:Soulen написа:Аз винаги съм бил за Германия, освен това както каза един колега единствената европейска страна, която винаги ни е помагала и ни е била съюзник и единствените с добро мнение за България и българите като цяло, а и мачка противните англичани и франсета
Не ,че искам да развалям темата кога дойчовци са ни помагалиПреди или след двете национални катастрофи
![]()
[offtopic]Нацистката дипломация ни връща Южна Добруджа от Румъния, така губим войната, а печелим територии[/offtopic]
[offtopic]Южна Добруджа остава при нас защото се включваме във войната срещу тях

[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas