Ще си позволя малък коментар относно горепосочената информация -
Ако приемем, че посочените цифри наистина не са реални, то следва , че те са завишени.
От преките ми наблюдения върху сайта transfermarkt.de аз лично съм останал с впечатлението , че посочените там моментни оценъчни суми за играчите са (леко ?) завишени.
Можете да се убедите като разгледате сумите, за които са оценени играчите в бг първенството.
От друга страна също така е възможно информацията за Испания, особено за отбор от Примера Дивисион да е значително по-коректна.
Но дори да приемем, че тиражираната в българското публичн пространство трансферна сума за Брайън Ангуло да е преувеличена, не смятам че разминаването с действителната такава е толкова голямо.
Сайтовете transfermarkt.de i transfermarkt.co.uk дават оценъчна стойност на играча от порядъка на 1.3 - 1.5 млн. евро.
Приемаме, че тези суми са завишени. Едва ли обаче някой ще се съгласи , че отбор като Гранада ще си продаде основния ляв бек за сума от порядъка на 500 хил. евро.
В такъв случай мисля, че е резонно да допуснем реалистична трансферна сума от порядъка на 0.7 - 1 млн. евро с допълнителни бонуси за отбора в зависимост от представянето на играча като изиграни мачове и вкарани голове/направени асистенции (и то не толкова в българското първенство, колкото в международните срещи).
По отношение на заплатата на въпросния играч ми е по-трудно да взема отношение, понеже в горепосочените сайтове не водят такава статистика, а и колко меродавна би била тя е отделен въпрос. Аз обаче не мисля, че играчът би бил склонен да дойде в България за по-малка заплата, отколкото е взимал в Гранада, независимо от доста по-високите цели, които преследва Лудогорец в първенството и европейските клубни турнири.
Така че поне за мен настоящата му заплата в Гранада би била ориентир за това колко би прибирал месечно в Разград. За това естествено обаче можем само да гадаем.
Та в сферата на спекулациите би ми било интересно, ако някой би могъл да провери каква заплата е вземал играча в Гранада според всеизвестния фуболен мениджър ФМ 2014. Мисля си , че за първенство като испанското, особено що се отнася за отбор от Примера Дивизион посочената информация би била що-годе в рамките на допустимата вероятност.