vlado_vdv написа:Deliba6 написа:Gong точен си! И аз съм на същото мнение, ама какво от това?! Добре, че вече има мачове по други телевизии. На наще боклуци ще кажем майната им и ще ги оставим на такива като vlado_vdv да им се кефят. За всеки влак си има пътници...
Тук мога да въскликна: българска работа.
Боклуци били? Когато се провалят са боклуци,когато играят слабо са боклуци,а като влязохте в ШЛ сигурно си се радвал като малко дете. Това се отнася и за червените фенове с пълна сила.
Как да се получават хубави мачове,когато най-доброто и дори малко по доброто веднага заминава да играе в чужбина? Как да се получават хубави мачове,когато собствениците на отборите са нещастници? Как да се получават хубави мачове и да не се одървят пред гола,когато футболистите не са оставени на спокоиствие от нас феновете и знаят,че ако загубят ще бъдат смазани? Това,че не играят Торес,Масчерано,Рууни и Бербатов в ЦСКА и леФски значи ли,че не трябва да ходим по стадионите и да подкрепяме отборите си? Нали сме ги избрали и в добро и в лошо. Примерът с Нотингам е много добър. Колко фенове имаха те на стадиона. Дали ако феновете им бяха толкова "интелигентни" като Българите и не ходеха на мачове,защото си мислят за миналото и за това че са били ЕвроГранд,а сега играят в едикоя си лига,щеше да се получи някакво дерби и дали въобще щяха да съществуват като клуб до сега?
Аз вярвам в едно. Вярвам,че истинските фенове си личат в трудни моменти... Сега си личат. Дали аз нямам безброй критики за мача вчера...? Имам,но в труден за клуба момент,предпочитам да виждам и малкото хубаво...да гледам да се забавлявам и да викам колкото мога за него...защото обичам този клуб...и това си личи в такива моменти,любовта към клуба...
Спирам защото се ядосах и главата не ми го побира!!!
Българска работа......жалко.......

Владо, недей така, бе приятелю! Вярно е, че българите като цяло сме максималисти и се лутаме от едната крайност в другата, вярно е и това, че сме все големи разбирачи, ама не мислиш ли, че същото се отнася и за ония палячовци, дето им казваме футболисти? Щото не виждам причина те да правят изключение... Казваш, че феновете са виновни за това, че любимците им се одървяли пред гола, щото после щели да ги смажат... Следвайки твоята логика, какво да кажем тогава за футболисти, които струват по не знам си колко милиона и от тях се иска да оправдаят парите си на всяка цена? Какво да кажат Роналдиньо, Торес, Кристиано Роналдо, Бербатов... И Зидан ли се одървяше така пред гола? И Луиш Фиго ли се чудеше какво да прави с топката пред наказателното поле, или пък Руут ван Нистелрой? Нарочно ти давам примери с играчи, които струват много пари и играят в отбори, където феновете и критиката наистина, ама наистина не прощават. Съгласи се, че когато играеш в Ман Юнайтед, например, колкото и да се опитваш да не се набиваш на очи, няма начин да не си в светлината на прожекторите и да не те наблюдават под лупа и медии, и фенове, и мисионери, и рекламодатели и не знам си още кой... Тези играчи защо не се одървят пред гола (като се има предвид и много по-важните мачове, в които играят и където залозите са огромни), а нашите балеринки се разтреперват като циганин пред амбулатория и после си търсят оправдания навсякъде, само не и в себе си. В крайна сметка тези фенове (колкото и малко да са) са дошли да гледат голове, а не разходка на стари дами със слънчобрани в парка. Не мислиш ли, че връзката трябва да е двустранна - даваш, получаваш (футболисти, фенове и обратно) - не само да ги обичаш безрезервно ей така, само защото били ЦСКА, Левски, Локо, Ботев или който и да е друг отбор... Щото и любовта не е вечна - идва момент, в който и двамата партньори трябва да направят нещо, за да не угасне пламъчето. Не знам за теб, но специално за мен, тази безпределна и безрезервна привързаност НА ВСЯКА ЦЕНА, е меко казано глупава... Защото на истинския фен му трябва мъничко, ама съвсем мъничко, за да се върне по трибуните... Истинският фен иска да види взаимност от ония, дето тичат по терена, ама истинска взаимност. Той не иска да гледа разхождащи се инвалиди, които след мача лицемерно да обясняват колко много обичали феновете си и само заради тях се раздавали "на сто процента"... Само истински глупак би се вързал на подобни думи.
Това, което искам да обясня, Владо, е че на истинските запалянковци (говоря за тези, които обичат футбола като цяло) им писна вече толкова години да очакват онези, тичащите по терена, да им предоставят качество... Щото футболът е като всяка една професия - когато си некадърен, просто те уволняват и взимат друг на твое място.