Какво дерби, какви пет лева?!?!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

gong
Контакти:

Re: Какво дерби, какви пет лева?!?!

Мнениеот gong » 02 ное 2008 22:01

vlado_vdv написа:Преди може да е било едно,в Англия може да е дуго

Владо, проблемът е, че в Англия ВИНАГИ е било така, а тук БЕШЕ така...
Няма лошо, че си се забавлявал - щом такъв мач ти е достатъчен, жив и здрав да си!
Виж сега... Аз също предпочитам ЦСКА, но това никога не ми е пречело да ги псувам, когато правят пропуски като този на Данчо Тодоров... Предполагам и левскарите така са се ядосвали на Йовов.
Затова бих искал тази тема, не знам вече коя по ред, посветена на дербито, да бъде малко по-безпристрастна... Щото, независимо кой от двата отбора подкрепяш, няма начин да си безразличен към все по-затъващото в блатото на посредствеността "гранд-дерби".
Когато си прост, то е завинаги!

pawlin75
Контакти:

Мнениеот pawlin75 » 02 ное 2008 22:49

gong, не знам дали си от екипа на Гонг или не/искрено се надявам да си/, но те поздравявам за коментара.
Отдавна не бях чел или слушал по-смислени неща, както за "вечното дерби", така и за футболното ни първенство като цяло.
Дано има повече хора като теб, за да гледат толкова реално на пародията, която ние всички наричаме българско футболно първенство. Може би с повече критики от нас зрителите би се подобрило качеството на родния ни футбол!!??? Кои знае!!!?? Няма смисъл да казвам каквото и да било за "вечното дерби", ти беше достатъчно изчерпателен. Още веднъж поздрави и наистина се надявам поне повече журналисти да има като теб, за да може да четем и слушаме по смислени коментари!

trooper
Контакти:

Мнениеот trooper » 02 ное 2008 23:45

За радост неможах да гледам "дербито" на България, но слушах отзивите след мача.Освен че българският футбол спортно технически имам в предвид е на много ниско ниво има и още нещо, а това са пупулярните герой т.н. президенти, деятели,спонсори и до голяма степен поне според мен, и журналисти.Какво значение има дали има или няма дузпа, какво значение има дали съдята е сгрешил два тъча или не/е дал фал за един от двата отбора,мачовете от българското първенство си остават пълна ама пълна трагедия и за това не са виновни ,каубоя,ристосков тодоров и т.н.Виновни са тези които преследвате след всеки мач, за да Ви кажат как съдята е мижитурка, боклук, лайно как другия клуб бил незаконен не си плащал и т.н.И Вие да градите предавания и статии.И днес на мача Литекс-Мездра , Касабов казва "страничния е неадекватен".Дълбоко уважавам това че търпите селският ни футбол и търсите начин да стане интересно на зрителя и да не превключва на другия канал,но това не е начина да се плюят съдиите и да издигате на пиадестал хора които не заслужават това.Как така 20годишен лигльо ще ръкомаха от скамейката и ще псува съдята и после ще го нарича "мишок" пред цяла България.Ако съм на мястото на Момиров , ще го накажа поне за 6месеца.

gong
Контакти:

Мнениеот gong » 03 ное 2008 00:27

pawlin75 написа:gong, не знам дали си от екипа на Гонг или не/искрено се надявам да си/, но те поздравявам за коментара

Не съм от екипа на Гонг, просто имам дар слово... Опитвам се да... как да го кажа... да укротя малко страстите, че понякога доста горещо става в този форум. Особено преди и след някакви "дербита". :)
Е, от време на време пиша разни неща тук-там. Иначе се занимавам със съвсем друго.
Но благодаря за оценката на коментара ми! ;)

Потребителски аватар
Deliba6
Контакти:

Мнениеот Deliba6 » 03 ное 2008 00:59

Gong точен си! И аз съм на същото мнение, ама какво от това?! Добре, че вече има мачове по други телевизии. На наще боклуци ще кажем майната им и ще ги оставим на такива като vlado_vdv да им се кефят. За всеки влак си има пътници...
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!

gong
Контакти:

Мнениеот gong » 03 ное 2008 02:10

И ти си прав, за всеки влак си има пътници. Аз, въпреки всичко, подължавам да гледам мачове от нашия шампионат... Все с някаква надежда, че аха, аха от догодина вече нещата няма да са същите, треньорите ще си гледат тяхната работа, ще се обличат с костюми по време на мачовете и няма да ръкомахат като идиоти и да скачат като ужилени при всеки съдийски сигнал, че след мачовете (независимо от резултата) ще дават интелигентни и адекватни интервюта и пресконференции и няма да се държат с журналистите като с умствено изостанали деца; че футболистите ще започнат да предпочитат все пак футбола пред чалгатеките и денонощните запои, че няма да ритат съперниците си като коне с цел да им строшат краката, че няма да спорят със съдиите, както правят в нормалните страни, че няма да ги псуват и да ги блъскат, а ония, разтреперани от страх, да не предприемат нищо; че президентите на клубове най-после ще започнат да се държат като човеци, че няма да наричат известни журналисти минетчии и педерасти в ефир, та хууубаво да ги чуе цяла България какви са дебили, че Лупи ще изчезне завинаги от футбола, че Батков повече няма да гъгне под мустак и нищо да не му се разбира, че същите тези президенти ще милеят за клубовете си, ще инвестират повече пари за спортни бази, че ще купуват по-малко, но за сметка на това, по-качествени чужденци; че всеки професионален клуб ще си има хубав стадион, а не картофена нива, на която да играе футбол; че няма да има черно тото и продадени мачове... И все си оставам с чакането.
Не знам...
Може би някой ден...

Потребителски аватар
vlado_vdv
Контакти:

Мнениеот vlado_vdv » 03 ное 2008 04:46

Deliba6 написа:Gong точен си! И аз съм на същото мнение, ама какво от това?! Добре, че вече има мачове по други телевизии. На наще боклуци ще кажем майната им и ще ги оставим на такива като vlado_vdv да им се кефят. За всеки влак си има пътници...

Тук мога да въскликна: българска работа.
Боклуци били? Когато се провалят са боклуци,когато играят слабо са боклуци,а като влязохте в ШЛ сигурно си се радвал като малко дете. Това се отнася и за червените фенове с пълна сила.
Как да се получават хубави мачове,когато най-доброто и дори малко по доброто веднага заминава да играе в чужбина? Как да се получават хубави мачове,когато собствениците на отборите са нещастници? Как да се получават хубави мачове и да не се одървят пред гола,когато футболистите не са оставени на спокоиствие от нас феновете и знаят,че ако загубят ще бъдат смазани? Това,че не играят Торес,Масчерано,Рууни и Бербатов в ЦСКА и леФски значи ли,че не трябва да ходим по стадионите и да подкрепяме отборите си? Нали сме ги избрали и в добро и в лошо. Примерът с Нотингам е много добър. Колко фенове имаха те на стадиона. Дали ако феновете им бяха толкова "интелигентни" като Българите и не ходеха на мачове,защото си мислят за миналото и за това че са били ЕвроГранд,а сега играят в едикоя си лига,щеше да се получи някакво дерби и дали въобще щяха да съществуват като клуб до сега?
Аз вярвам в едно. Вярвам,че истинските фенове си личат в трудни моменти... Сега си личат. Дали аз нямам безброй критики за мача вчера...? Имам,но в труден за клуба момент,предпочитам да виждам и малкото хубаво...да гледам да се забавлявам и да викам колкото мога за него...защото обичам този клуб...и това си личи в такива моменти,любовта към клуба...
Спирам защото се ядосах и главата не ми го побира!!!
Българска работа......жалко....... :|
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/4E/D6/6e0c1dc501344ed6.jpg[/wrapimg] [wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/FF/FC/64e86229cbd8fffc.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
plamen etov
Контакти:

Мнениеот plamen etov » 03 ное 2008 08:19

И ТУКМОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ АМИН ,ВЕЧНА МУ ПАМЕТ НА ДЕРБИТО :twisted: :twisted: ДАНО ПОСКОРО ДА ВАЗКРЪСНЕ И ТОГАВА НАЦИОНАЛНИЯТ СТАДИЬОН ПАК ЩЕ СЕ ПРЪСКА ПО ШЕВОВЕТЕ ,КАТО ЕДНО ВРЕМЕ КОГАТО ИГРАЧИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА АКО ТРЯБВАШЕ И ТРЕВАТА ИЗЯЖДАХА ЗА ДА ПОБЕДЯТ!! :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :cry: :oops: :cry: :mrgreen: :oops:
ЛОКО Е В МОЕТО СЪРЦЕ КОТКОВ И НАЧКО ВОДЯТ КЪМ ПОБЕДИ САМО ЛОКО!!!:drunk: :bg:
модератор Локо Сф.

gong
Контакти:

Мнениеот gong » 03 ное 2008 10:41

vlado_vdv написа:
Deliba6 написа:Gong точен си! И аз съм на същото мнение, ама какво от това?! Добре, че вече има мачове по други телевизии. На наще боклуци ще кажем майната им и ще ги оставим на такива като vlado_vdv да им се кефят. За всеки влак си има пътници...

Тук мога да въскликна: българска работа.
Боклуци били? Когато се провалят са боклуци,когато играят слабо са боклуци,а като влязохте в ШЛ сигурно си се радвал като малко дете. Това се отнася и за червените фенове с пълна сила.
Как да се получават хубави мачове,когато най-доброто и дори малко по доброто веднага заминава да играе в чужбина? Как да се получават хубави мачове,когато собствениците на отборите са нещастници? Как да се получават хубави мачове и да не се одървят пред гола,когато футболистите не са оставени на спокоиствие от нас феновете и знаят,че ако загубят ще бъдат смазани? Това,че не играят Торес,Масчерано,Рууни и Бербатов в ЦСКА и леФски значи ли,че не трябва да ходим по стадионите и да подкрепяме отборите си? Нали сме ги избрали и в добро и в лошо. Примерът с Нотингам е много добър. Колко фенове имаха те на стадиона. Дали ако феновете им бяха толкова "интелигентни" като Българите и не ходеха на мачове,защото си мислят за миналото и за това че са били ЕвроГранд,а сега играят в едикоя си лига,щеше да се получи някакво дерби и дали въобще щяха да съществуват като клуб до сега?
Аз вярвам в едно. Вярвам,че истинските фенове си личат в трудни моменти... Сега си личат. Дали аз нямам безброй критики за мача вчера...? Имам,но в труден за клуба момент,предпочитам да виждам и малкото хубаво...да гледам да се забавлявам и да викам колкото мога за него...защото обичам този клуб...и това си личи в такива моменти,любовта към клуба...
Спирам защото се ядосах и главата не ми го побира!!!
Българска работа......жалко....... :|
Владо, недей така, бе приятелю! Вярно е, че българите като цяло сме максималисти и се лутаме от едната крайност в другата, вярно е и това, че сме все големи разбирачи, ама не мислиш ли, че същото се отнася и за ония палячовци, дето им казваме футболисти? Щото не виждам причина те да правят изключение... Казваш, че феновете са виновни за това, че любимците им се одървяли пред гола, щото после щели да ги смажат... Следвайки твоята логика, какво да кажем тогава за футболисти, които струват по не знам си колко милиона и от тях се иска да оправдаят парите си на всяка цена? Какво да кажат Роналдиньо, Торес, Кристиано Роналдо, Бербатов... И Зидан ли се одървяше така пред гола? И Луиш Фиго ли се чудеше какво да прави с топката пред наказателното поле, или пък Руут ван Нистелрой? Нарочно ти давам примери с играчи, които струват много пари и играят в отбори, където феновете и критиката наистина, ама наистина не прощават. Съгласи се, че когато играеш в Ман Юнайтед, например, колкото и да се опитваш да не се набиваш на очи, няма начин да не си в светлината на прожекторите и да не те наблюдават под лупа и медии, и фенове, и мисионери, и рекламодатели и не знам си още кой... Тези играчи защо не се одървят пред гола (като се има предвид и много по-важните мачове, в които играят и където залозите са огромни), а нашите балеринки се разтреперват като циганин пред амбулатория и после си търсят оправдания навсякъде, само не и в себе си. В крайна сметка тези фенове (колкото и малко да са) са дошли да гледат голове, а не разходка на стари дами със слънчобрани в парка. Не мислиш ли, че връзката трябва да е двустранна - даваш, получаваш (футболисти, фенове и обратно) - не само да ги обичаш безрезервно ей така, само защото били ЦСКА, Левски, Локо, Ботев или който и да е друг отбор... Щото и любовта не е вечна - идва момент, в който и двамата партньори трябва да направят нещо, за да не угасне пламъчето. Не знам за теб, но специално за мен, тази безпределна и безрезервна привързаност НА ВСЯКА ЦЕНА, е меко казано глупава... Защото на истинския фен му трябва мъничко, ама съвсем мъничко, за да се върне по трибуните... Истинският фен иска да види взаимност от ония, дето тичат по терена, ама истинска взаимност. Той не иска да гледа разхождащи се инвалиди, които след мача лицемерно да обясняват колко много обичали феновете си и само заради тях се раздавали "на сто процента"... Само истински глупак би се вързал на подобни думи.
Това, което искам да обясня, Владо, е че на истинските запалянковци (говоря за тези, които обичат футбола като цяло) им писна вече толкова години да очакват онези, тичащите по терена, да им предоставят качество... Щото футболът е като всяка една професия - когато си некадърен, просто те уволняват и взимат друг на твое място.

Потребителски аватар
vlado_vdv
Контакти:

Мнениеот vlado_vdv » 03 ное 2008 11:10

Гонг,само да те питам...ти наистина ли очакваше качество преди мача...?
Ако е било така,си бил голям оптимист.
За да ги оплюваш сега би трябвало наистина да си очаквал нещо подобно.
Единият отбор го направиха за резил,смешни псевдоотборчета а другия не се знаеше в коя дивизия ще започне годината... При такова положение,да очакваш качество е най-меко казано...наивно...
Дай да гледаме реално на нещата и да не искаме невъзможното. Как да има качество,като откъдето и да ги погледнеш те немогат.
Аз лично не съм зрител а Фен. Аз качество не искам,искам резултати. Стига да побеждаваме,няма да ме интересува дали е с един гол и дали тоя гол е влязал като топката е ударила някой нападател по коляното или по носа. Искам 32-ра титла и нищо друго. но първо искам тОМОФ >>> ВЪН !!!
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/4E/D6/6e0c1dc501344ed6.jpg[/wrapimg] [wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/FF/FC/64e86229cbd8fffc.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Футбол - България”