Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот NOMER14 » 24 май 2014 14:07

Е, щом не е във Вранча, спокооойно!
Иначе, имало е две земетресения в една минута на 150 км едно от друго.http://ndc.niggg.bas.bg/

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 24 май 2014 14:11

Groucho написа:
Red Warrior написа:Усетихте ли земетресението? Бая люлееше в София.

Тц.

Изображение

Снощи май е имало голям земетръс от наздравици :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 24 май 2014 14:14

Red_Girl написа:Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.

Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал? :mrgreen:

На линия
Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 май 2014 14:21

Нищо не усетих във Варна

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 май 2014 14:46

Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=489295

Мисля, че това обяснява причината, поради която на някои места в страната днешното земетресение е било усетено по-силно от това в Перник преди 2 години.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 24 май 2014 14:56

Интересно е че преди две години беше пак през месец май само ,че на 22ри и пак беше необичайно студено на Балканите цяла пролет както и сега.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 15:01

RedeviL написа:
Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.

Мисля, че това обяснява причината, поради която на някои места в страната днешното земетресение е било усетено по-силно от това в Перник преди 2 години.

Поне в София миналото земетресение се усети доста по-силно от днешното. Не много, но осезаемо по-силно. Нормално след като сме по-близо до Радомир отколкото до Тасос.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 24 май 2014 15:10

Red Warrior написа:
RedeviL написа:

Поне в София миналото земетресение се усети доста по-силно от днешното. Не много, но осезаемо по-силно. Нормално след като сме по-близо до Радомир отколкото до Тасос.

Което поне мен ме прави много тъжен :| :lol:
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 24 май 2014 15:17

Mitko-Levskar написа:Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал? :mrgreen:

Най-хубаво е да млъкнеш. Баси тъпанарите.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
Коба
Контакти:

Мнениеот Коба » 24 май 2014 15:21

Red_Girl написа:
Mitko-Levskar написа:Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал? :mrgreen:

Най-хубаво е да млъкнеш. Баси тъпанарите.

Не се ли възбуждаш като ти говорят мръсотии?

Върни се в “Свободна зона”