Е, щом не е във Вранча, спокооойно!
Иначе, имало е две земетресения в една минута на 150 км едно от друго.http://ndc.niggg.bas.bg/
Земетресение!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- modor
- Контакти:
Re: Земетресение!
Groucho написа:Red Warrior написа:Усетихте ли земетресението? Бая люлееше в София.
Тц.
Снощи май е имало голям земетръс от наздравици

"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
- Mitko-Levskar
- Контакти:
Red_Girl написа:Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.
Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал?

Нищо не усетих във Варна
Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.
Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=489295
Мисля, че това обяснява причината, поради която на някои места в страната днешното земетресение е било усетено по-силно от това в Перник преди 2 години.
Интересно е че преди две години беше пак през месец май само ,че на 22ри и пак беше необичайно студено на Балканите цяла пролет както и сега.
- Red Warrior
- Контакти:
RedeviL написа:Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.
Мисля, че това обяснява причината, поради която на някои места в страната днешното земетресение е било усетено по-силно от това в Перник преди 2 години.
Поне в София миналото земетресение се усети доста по-силно от днешното. Не много, но осезаемо по-силно. Нормално след като сме по-близо до Радомир отколкото до Тасос.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Red Warrior написа:RedeviL написа:Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.
Поне в София миналото земетресение се усети доста по-силно от днешното. Не много, но осезаемо по-силно. Нормално след като сме по-близо до Радомир отколкото до Тасос.
Което поне мен ме прави много тъжен

"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"
- Red_Girl
- Контакти:
Mitko-Levskar написа:Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал?
Най-хубаво е да млъкнеш. Баси тъпанарите.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

Red_Girl написа:Mitko-Levskar написа:Значи най хубаво е да те клатят и хоризонтално и вертикално (да се редуват) и колкото ти е по надълбоко толкова по добре -или аз не съм разбрал?
Най-хубаво е да млъкнеш. Баси тъпанарите.
Не се ли възбуждаш като ти говорят мръсотии?