Лудогорец изпревари Юнайтед и Сити в престижна класация

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Лудогорец изпревари Юнайтед и Сити в престижна класация

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 май 2014 10:39

Е тази класация как се оформя :O
По някакви показатели за даден период от време ли, що ли? Примерно спечелени точки (абсолютна стойност, без оглед на класата и формата на шампионата) или като как?

В такъв случай не е немислимо примерно Лудогорец или друг отбор от България да речем да спечели много точки и проформа да заема нелоша позиция. Което не прави класацията реална спрямо класата на шампионатите, в които се трупат точките де.
Последна промяна от Betchualeng Arnaikem на 07 май 2014 10:48, променено общо 2 пъти.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 май 2014 10:42

Reckless написа:Абе някой няма ли да отбележи, че Домусчиев я прави тази класация, както и че купува съдиите в Европа, че да може лудите да ги побийват !?

Отбелязвам :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 07 май 2014 10:43

Спечелени точки, временно класиране и победи в преки елиминации :) Предполагам че ако вземем оставащите 3 мача до края + финала, ще се изскачим до към 11-12 място :)

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 07 май 2014 10:45

Betchualeng Arnaikem написа:Е тази класация как се оформя :O
По някакви показатели за даден период от време ли, що ли? Примерно спечелени точки (абсолютна стойност, без оглед на класата и формата на шампионата) или като как?

В такъв случай не е немислимо примерно Лудогорец или друг отбор от България да речем да спечели много точки и проформа да заема нелоша позиция. Което не прави класацията реална спрямо класата на шампионатите, в които се трупат точките де.

Точно затова съм постнал темата - защото ми беше интересно как се оформят такива класации и защо изобщо се изготвят такива! Истинската класация е на терена - излизат Реал и шампиона на Зимбабве - който е по-добър и победи, той е по-силният отбор :mrgreen:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 май 2014 10:48

kev1n написа:Спечелени точки, временно класиране и победи в преки елиминации :) Предполагам че ако вземем оставащите 3 мача до края + финала, ще се изскачим до към 11-12 място :)

Да, видях.. като цяло класацията е хахава и нереална. Представяш ли си примерно шампионата на Андора на цикъл сряда-събота, току виж местния гранд за месец събере повече точки и от Байерн поради нивото на шампионата и формата, позволяващ изиграването на повече мачове месечно и повече възможни точки (това е просто идея..) ?

Не подценявам Лудогорец ама тая класация е престижна колкото Данон е кисело мляко. Демек.. нещо такова, ама не баш...
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 май 2014 10:49

CSKA69 написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Е тази класация как се оформя :O

Точно затова съм постнал темата - защото ми беше интересно как се оформят такива класации и защо изобщо се изготвят такива! Истинската класация е на терена - излизат Реал и шампиона на Зимбабве - който е по-добър и победи, той е по-силният отбор :mrgreen:

То го имало отговора в темата, ама аз не я бях изчел докрай. А и Кевин също го обясни.
Защо се изготвя такава.. питай ФИФА. Отдела по статистика към ФИФА сигурно скучае, пък и трябва да "заработи" надниците предполагам :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 07 май 2014 10:51

Да, затова има коефициенти вече! Дори и на "златната топка" за вкараните голове е 2:1 спрямо България, РОмъния и т.н. ;) И това е нормално с оглед на схемите които бяха станали при РОмите :)

Но както се подразбира от името на института правещ извадката - те гледат сухата статистика без значение от първенство, формат и т.н.

Тей тей.. ами ако го смятат като процентна успявяемост ? :) Което е по-вероятно, понеже във всяко първенство играят по различна схема, с различна гъстота на мачовете и т.н. ;) Виж сега.. това е институт.. умни хора има вътре.. със сигурност щом говорят за статистика, няма човек сигурно в България (то поне в този форум) който да оспори знанията им! Това са фактите!

И мен ми е странно.. но все пак браво.. това може да не показва класа и т.н.. но поне показва постоянство! А не като преди, да играем по 1 полусезон! Това също е добър сигнал и за новия формат на първенството :)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 07 май 2014 10:56

kev1n написа:Виж сега.. това е институт.. умни хора има вътре.. със сигурност щом говорят за статистика, няма човек сигурно в България (то поне в този форум) който да оспори знанията им! Това са фактите!

Ако визираш сбора спечелени точки (примерно) не съм и седнал да го оспорвам.
Колкото до знанията на хората по институтите.. да разполагаш с данни не значи да знаеш, да знаеш или да разполагаш с данни или да имаш службица не значи, че си умен и т.н. И това са факти :P

Как да е, отдалечаваме се от темата а ти със сигурност разбра мисълта ми.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

kev1n
Контакти:

Мнениеот kev1n » 07 май 2014 11:13

Betchualeng Arnaikem написа:
kev1n написа:Виж сега.. това е институт.. умни хора има вътре.. със сигурност щом говорят за статистика, няма човек сигурно в България (то поне в този форум) който да оспори знанията им! Това са фактите!

Ако визираш сбора спечелени точки (примерно) не съм и седнал да го оспорвам.
Колкото до знанията на хората по институтите.. да разполагаш с данни не значи да знаеш, да знаеш или да разполагаш с данни или да имаш службица не значи, че си умен и т.н. И това са факти :P

Как да е, отдалечаваме се от темата а ти със сигурност разбра мисълта ми.

(y) Напълно :)

Но не можем да отречем, че малко или много това повдига авторитета на Българскя футбол.

От същия този институт бяха пуснали преди време статистика, но тя се отнасяше за спечелени купи - тогава ЦСКА бяха на едно от челните места :) Тогава беше голям спора колко тежели тея купи и видиш ли, не се броели. Купата си е купа, постижението си е постижение. Винаги типично по Български се търси омаловажаване на резултатите, когато не те удовлетворяват или преекспониране, когато са в твоя полза. В действителност, истината е някаде посредата.

entwickler
Контакти:

Мнениеот entwickler » 07 май 2014 12:29

Браво на Лц! Хейтърите да гледат своите отбори!

Върни се в “Лудогорец”