Другите Асеневци

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Re: Другите Асеневци

Мнениеот Ki Cho » 16 ное 2009 23:09

Siegfried написа:Някой да е чувал за Хабсбургската династия :?: Фердинанд Сакскобургготски е представител на тази династия - а - Симеон Втори е негов внук :!:

СаксКобургГота не произхожда от Хабсбургите. Никой няма да позволи Хабсбург да заеме трона на Англия. За сведение родън Уиндзор е новото име на английския клон на СаксКобургГота. Затова е нашият човек и Елизабет Втора са братовчеди.
Родът е стар. Много стар. Датира от края на 9-ти век, като графове на Тюрингия. В последствие стават управители на немските области населени със зорби /славянско малцинство в Германия. Още съществуват/. Та поради тази причина :idea: предполагам, българските дворцови "историци" от преди девети септември "откриват" връзка с рода Дуло. :o
На знам само защо ме емнахте така. Да съм казал някъде, че не са български царе? Напротив дори! Твърдя, че възстановяването на българската държава от Асеневци е събитие от световно историческо значение.
Казвам само, че какъв е родът им не е важно, щом те се самоопределят като български царе.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 16 ное 2009 23:12

pomiqrat написа:
ni_ki87 написа:Лично за мен Иван Асен Втори(заедно със Симеон) е най-великия български владетел!!!

Симеон е най-слабия владетел баце

Ако визираш бившия ни примиер, бих добавил и най-големия позор из между всички български монарси....

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 16 ное 2009 23:17

САМО_ДУНАВ-РУСЕ написа:
pomiqrat написа:
ni_ki87 написа:Лично за мен Иван Асен Втори(заедно със Симеон) е най-великия български владетел!!!

Симеон е най-слабия владетел баце

Ако визираш бившия ни примиер, бих добавил и най-големия позор из между всички български монарси....

;) E ама с него се прочухме !!! За пръв път в историята, поне европейската, Цар става премиер !!!
Иначе едва ли някой е толкоз луд да визира Симеон Втори като най-велик владетел.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 ное 2009 00:05

САМО_ДУНАВ-РУСЕ написа:Мисля, че произхода на Асеневци изобщо не трябва да поставя под съмнение че са български царе.В европейската история честа практика са били династичните бракове между различните корони (както ги прилага успешно Йоан Асен ІІ).като в резултат на това във вените им е имало доста "разнородна кръв", но никой не поставял въпрос за принадлежноста на даден монарх.така че за всички е ясно че Асеневци са едни от най-великите български монарси не само в българската но и в европейската история.известно е че Йоан Асен ІІ отблъсква голямо татарско нашествие някъде в края на своето царуване, като по този начин осуетява те да проникнат в Европа.жалко че не сме имали владетел от такъв ранг по време на османските нашествия.тогава може би историята ни щеше да бъде друга.но какво е могло да се случи няма значение историята ни е такава със своите възходи и падения и трябва да се учим от нея.А, колкото до това че румънските историци се опитват да "коронясат" Асеневци за румански царе, то това буди само насмешка :) няма да коментирам...

Интересно е наистина.....и е факт, българите са разгромили непобедимите татари, по времето на Иван Асен втори. Но още по интересното е, че не Иван Асен води въпросната битка........а брат му - севастократор Александър, който е бил владетел на Средецката област.
Татарите са разбити, само от средецки полкове, на брой 30 000 човека....битката се състои на белградското поле......като разбитата орда татари е наброявала 20-25 хил. и е била ударното звено на Ногай Хан !
..................................................................................................................
Що се отнася до това, какви са били по произход асеневци......те са чиста проба българи ! Калоян доказва нагледано това, като изпраща документ на папата във Ватикана ( и днес този документ може да се види ) ....че е в пряка роднинска връзка с рода на Комитопулите ( Самуил е от този род ) !
Иначе власта на рода Дуло, прекъсва много рано......още около 732 г. като последният владетел от Дуло е, Севар.
Следващият владетел е от рода Угаин......и след това никой род няма два последователни Кхана !
В това последното не съм сигурен....паметта ми може да ми е изневерила....но ще проверя, и ако съм в грешка, ще го поправя.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Архив”