Мнениеот Astarot » 18 фев 2009 17:31
Малдини е не-човек, той е просто явление! Няма нормален човек на този свят, който да не го признава с уважение. Не ми е известен друг случай, в който синът надминава баща си в същата сфера. Едва ли Паоло е бил "сина на Чезаре" повече от 5 години след началото на кариерата си. След това Чезаре стана "бащата на Паоло". Футболните му качества са се доказали през всичките 20 години, през които е играл на най-високите футболни нива и то винаги с изключителна класа. Но това ли е най-важното? Малдини е голям най-вече като човек. Освен, че не изневери на принципите си и любовта към отбора си, във всеки един мач е играл със страст, жар и сърце. Това отличава великите от много добрите спортисти. Винаги ще си спомням един мач, в който по нещастно стечение на обстоятелствата топката рикушира след негов шпагат и се получи авто-гол. От този момент до последния съдийски сигнал, бях едновременно потресен и възхитен от това, което правеше Малдини. Бягайки без минута почивка от аутлиния до аутлиния, се превърна от ляв бек в ляво крило и беше основният мотор на отбора в атака. Направо избесня. Такъв пламък в очите можеш да видиш само в тези на викинг-берсеркер, размахващ брадвата безмилостно насред някоя битка. Дори не помня кой беше мача и как свърши в крайна сметка, но такова нещо не бях виждал никога до тогава.
Изключителна чест прави и на тифозите на Интер за признанието. Защото хората осъзнават, че в конкуренцията се ражда класата и противникът изгражда собствения ти отбор. Кой ли по-добре да го осъзнава от хората преживяващи, може би, най-старото дерби в света. Защото това са сигурно двата най-титулувани отбора, които са от един и същи град. Там футболът е буквално религия и страст, която няма правила. Интересен е случаят във фамилия Барези, където единият брат е заклет Интерист и работи в отбора, а другият е легенда на Милан и националния отбор и също работи в структурите на отбора си.