Да опровергаем митовете.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: Да опровергаем митовете.

Мнениеот honda » 14 ное 2009 22:53

Old_death написа:Хонда,
[quoteБезпорен фаворит в тая класация е Любомир Ангелов-Старото с цели 76 гола във вратата на Левски,вкарани с екипите на АС23/1930-1944/ и Чавдар/1944-1947/]

В тоя пост буквално съм копирал отговора на един статистик.Бях му пратил молба да ми даде по подробна статистика за головете на Старото,но не получих отговор и едва ли ще получа.Може и да има някаква истина в това,защото става въпрос все пак за 17 годишна състезателна кариера,а съдейки по визитката на Любомир Ангелов (повече от 1 гол на мач) е бил и голям реализатор.Доколкото имам сведения по това време са се играли освен мачове за първенство и много приятелски мачове и такива за различни купи.Но за головете му срещу Левски не успях да намеря никакви достоверни сведения.Няколко пъти ти казвах да не вадиш стари постове,защото са писани по спомени и е напълно възможно да се допусне грешка.Гарантирам ти обаче,че всичко написано от мен по тая тема е плод на ровене в архиви,интернет и стари вестници.Няколко пъти ми натякваш за неточностите,които съм допуснал в един стар пост.Напълно нормално е,ЗАЩОТО ТОГАВА ЦИТИРАХ ПО СПОМЕНИ ОТ ПРОЧЕТЕНОТО В КНИГАТА!След това,в изнесеното по темата за Левески и Литекс се постарах да я намера и да препиша дословно цитата,като коректно написах и страницата,за да може да се провери достоверността на цитата![/quote]
Веднъж вече ти писах,че във футбола се отчитат само официалните мачове и головете вкарани в тях,за официлани се считат тези мачове ,тези мачове организирани от ФИФА или оторизирани от нея организации( регионални или национални федерации). За български клубове такива са мачовете за първенството и националната купа(Царската купа както се е наричала тогава)и ЕКТ. Разни други купи и приятелски мачове просто не се отчитат.Поне така е според ФИФА. И това го знае всеки статистик. А в цялата си история АС-23 има вкарани в шампионатни мачове 40 гола на "Левски",а с мачовете за купата около 50 гола. Как тогава Л.Ангелов е вкарал 76 гола?- След като целия му отбор е вкарал 3- пъти по-малко голове през периода в който,той е играл?
Всеки си носи отговорност за това ,каквото е написал ,независимо дали е по памет или е ползвал источници,както аз заставам зад всичко ,което съм написал и в неща ,които не съм сигурен или няма как да ги докажа,го посочвам изрично-какъвто беше случая с прасетата за Хр.Бонев. Това ,което ти беше написал в поста си не бяха неточности,а измислиции стваше дума за мача "Литекс"-ЦСКА 8:0 игран 1година преди посоченото ОТ ТЕБ ВРЕМЕ НА РАЗГОВОР МЕЖДУ Г.ГАНЧЕВ И Е.БАКЪРДЖИЕВ. И не опитвай да се извиняваш с Д.Златков,не говорим за някакъв простволут разговор между Е.Бакърджиев и Г.Ганчев,( между другото според други источници ,известни с близостта си до Г.Ганчев посочваха ,че въпросния разговор е бил проведен не между Г.Ганчев и Е.Бакърджиев,а между Г.Ганчев и Н.Михайлова,но не това е най-важното още повече ,че няма никакви доказателства) ,а за твоите коментари на мача "Литек"- ЦСКА 8:0. За твоя информация ,аз съм бивш състезател по борба и дори в книгите на Д.Златков се споменава мой много добър приятел като участник в някои изпълнения ,само дето във въпросния момент той въобще не е бил в България. Всеки сам може да си направи изводите колко сериозен автор е цитирания от теб,както и редктирания от него в-к "Уикенд"
И в постовете ти по тази тема има доста грешки,който показват,че си ползвал НЕ автентична информация,трябва ли да изброявам: Каква е била Цола Драгойчева на 1.май .1947? Каква длъжност е заемал Ан.Солаков през 1974? Бил ли въобще генерал Ан.Солаков? Още нещо все още не си коментирал М.Манолов ? Публикува в този форум документ ,който официално се води изгубен,и после каза,че си го бил видял в Интернет-много силен довод в мрежата всеки може да намери това ,което иска,но това не значи,че е истина.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 14 ное 2009 23:15

Old_death написа:
Можеш ли да цитираш поне едно изказване на Т.Батков,в което той обвинява ЦСКА за събития,станали в Левски?Щото има много примери в обратна посока.

Само ще ти напомня за Казанската афера,публичните му обвинения,че съдиите подпират ЦСКА и призива към феновете за размирици,поведението му на сбирката на футболните босове с Яне Яняв,изказванията му на летището след мача с БАТЕ,и това е без да се замисля.Сега ти ми дай пример,в който член на нашето ръководство или футболист се е занимавал с Левски!

За разлика от предишното десетилетие 50-те години не предлагат особено богати емоции на левскарите. Това е времето, в което партията-държава упорито и безусловно се стреми да налага ЦДНВ (после ЦСКА) като водеща спортна и футболна сила в страната. По силата на височайшето си положение военният клуб привлича най-талантливите играчи в България, като им предлага социални и битови удобства, непосилни за останалите тимове. Въпреки конюнктурата Левски продължава да държи първенството по популярност.
Единствената титла през това десетилетие сините извоюват през 1953 г., когато изпреварват ЦСКА с една точка в крайното класиране.

Това е част от официалната история на Левски,публикувана в тоя форум!Покажи ми място в историята на друг клуб,в която се говори за чужд отбор!КОМПЛЕКСИ БАТЕ ;) От тук започва мозъчната промивка.Гледането в чужда паница,злобата и омразата започват от тук и са се превърнали в официална клубна политика за съжаление!

Ами за повече пари в ЦСКА. Сега всеки казва, че има да получава пари от ЦСКА.
- Кой го казва?
- Например спортният министър Нейков, данъчните...
- Няма такова нещо. Данъчните никога не са казвали, че им дължим пари. Не могат да го кажат.
- Каза го Тодор Батков. На срещата в парламента той заяви, че ЦСКА дължи 6 млн. лв.

- Има някаква грешка. Мисля, че моят партньор Иво Иванов още тогава съобщи, че задълженията ни към НАП са 1,6 млн. лв. Това са декларирани суми, при това покрити с банкова гаранция от 3 млн. лв. Гаранцията е от сериозна банка. Така че не виждам къде е проблемът и на кого какво дължим.

Това е последния пример от едно скорошно интервю с единия от собствениците на ЦСКА!Сам си направи извода дали има разлика в поведението между него и Борат и кой с кой отбор се занимава!Върхът на сладоледа бе едно интервю с Гонзо от преди около година.Тогава той спомена 7 пъти името на ЦСКА срещу 5 името на Левски!

И кое от това ,което публикуваноот сайта на "левски" за 50-те години не вярно? И не забравяй,че капитана на ЦСКА от онези години Манол Манолов (Симолията) го потвърди.
За задълженията на ЦСКА - в интрвю за радио "Дарик" председателя на парламентарната комисия по корупция Я.Янев посочи,че няма право да изнесе информация,но на въпроса как ще коментира думите на Т.Батков,че ПФК ЦСКА АД дължи на държавата около 7 милиона лв. Я.Янев отговори" МНОГО БЛИЗКО ДО ИСТИНАТА СА"- коментара оставам на вас. И на другия въпрос,че в ЦСКА по времето на Ал.Томов всичко е било изрядно(по думите на самия Ал.Томов),то Я.Янев,каза,че в последното твърдение няма нищо вярно.
На срещата между президентите и комисията,когато И.Иванов каза,че в ЦСКА няма двойно счетоводство и играчите получават колкото се разписват и се осигуряват на толкова, Я.Янев избухна и каза на И.Иванов дали си дава сметка ,че говори пред парламентарна комисия и думите му се протоколират и той носи отговорност за тях.
За казнската афера- лично моето мнение,че всички споменавани- Батков, Артур, титани са замесени.От една страна, целия този цирк не може да стане без вътрешен човек в "Левски" и то някой от най-високо възможно място (Т.Батков или М.Чорни) или пък са страшно наивни(нещо ,което ама въобще не ми приличат на такива), а има и нещо друго небеизвестния Артур(който също е намесен по някакъв начин) е в България по покана на титаните,съгласно разпоредбите на ЕС ,ако поканиш чужденец извън ЕС на територията на държава от ЕС,то ти гарантираш за него и носиш отговорност за неговите дейности на територията на ЕС. Неслучайно Батков споменава ,че ще отнесе въпроса до Европейския комисар по сигурността.
Без да искам да се заяждам,но само искам да кажа на привържениците на ЦСКА,не че е моя работа, че с тези собственици ,които ви са в момента ще си мечтаете за Ил.Павлов и Ал.Томов та даже и за Батков :mrgreen: това го пиша без да искам да се заяждам.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 15 ное 2009 10:25

Аз пак ще се появя, като един "координатор на движенията". Олд дет много ясно и точно написа, че само в една единствена история на футболен клуб е написано,че заради друг клуб (ЦСКА),те не са могли да станат шампиони в един 10 годишен пеиод от време. Т.е. те пак са си били най-добри, но партията не им е разрешила. Един вид "репресирани" за сметка на ЦСКА. Това го няма в никоя друга история на клуб. Много отбори не са могли да станат шампиони по едно или друго време, но при тях причините са: слаба форма, вътрешни противоречия, смяна на поколения и др. А при Левски, причината е: ЦСКА и БКП.
Другият въпрос, който сте засегнали, също е извъртян в друго русло. Става въпрос за това, че футболисти ,треньори и ръководители на Левски, постоянно коментират ЦСКА за щяло и нещяло. Тук не е важно дали казаното е истина или не, защото всеки клуб си има краставаци за изправяне, а защо не си гледат собствения двор. Единствения , който си позволи да обвини Левски за нещо, беше А.Томов по въпроса с лиценза, и то защото вече имаше изказване на Батков за проблема, преди още да се е случило.Докато в Левски, каквото и да се случи все виновни са им от ЦСКА. Ако не са спечелили достатъчно титли до сега, са виновни ЦСКА, ако не им е свирена дузпа, било поръчка от ЦСКА, ако не искат да им играят футболистите, било щото в ЦСКА обявили високите си заплати, а те играели с по-ниски, ако не и се получи "бомбастичния" трансфер, пак виновни са ЦСКА.Да не говорим за лично подстрекателство за бунт и обвинения в престъпления, които нямат нищо общо с футбола. Ето, от тук тръгва злобата, омразата и дългогодишното промиване на мозъци.

honda :Без да искам да се заяждам,но само искам да кажа на привържениците на ЦСКА,не че е моя работа, че с тези собственици ,които ви са в момента ще си мечтаете за Ил.Павлов и Ал.Томов та даже и за Батков това го пиша без да искам да се заяждам.

Ето, още едно доказателство, че даже и да не ви е работа, отново коментирате неща от кухнята на отбора. И, то не с факти , а някакви собствени предположения. Но все пак, друго си е да оплюваш противника с измислици, от колкото да подкрепиш собствения си отбор.
Последна промяна от msm на 15 ное 2009 10:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 15 ное 2009 10:32

msm написа:Аз пак ще се появя, като един "координатор на движенията". Олд дет много ясно и точно написа, че само в една единствена история на футболен клуб е написано,че заради друг клуб (ЦСКА),те не са могли да станат шампиони в един 10 годишен пеиод от време. Т.е. те пак са си били най-добри, но партията не им е разрешила. Един вид "репресирани" за сметка на ЦСКА. Това го няма в никоя друга история на клуб. Много отбори не са могли да станат шампиони по едно или друго време, но при тях причините са: слаба форма, вътрешни противоречия, смяна на поколения и др. А при Левски, причината е: ЦСКА и БКП.
Другият въпрос, който сте засегнали, също е извъртян в друго русло. Става въпрос за това, че футболисти ,треньори и ръководители на Левски, постоянно коментират ЦСКА за щяло и нещяло. Тук не е важно дали казаното е истина или не, защото всеки клуб си има краставаци за изправяне, а защо не си гледат собствения двор. Единствения , който си позволи да обвини Левски за нещо, беше А.Томов по въпроса с лиценза, и то защото вече имаше изказване на Батков за проблема, преди още да се е случило.Докато в Левски, каквото и да се случи все виновни са им от ЦСКА. Ако не са спечелили достатъчно титли до сега, са виновни ЦСКА, ако не им е свирена дузпа, било поръчка от ЦСКА, ако не искат да им играят футболистите, било щото в ЦСКА обявили високите си заплати, а те играели с по-ниски, ако не и се получи "бомбастичния" трансфер, пак виновни са ЦСКА.Да не говорим за лично подстрекателство за бунт и обвинения в престъпления, които нямат нищо общо с футбола. Ето, от тук тръгва злобата, омразата и дългогодишното промиване на мозъци.

Аз пък не съм чувал на нито един стадион в Примера или Премиършип да подкрепят отбора си с:"еди-какво си за еди-кого си!"Няма го и на "Г.Аспарухов"!Нито един треньор на Левски не е говорил в стил "говеждия" стадион по адрес на "Българска Армия".
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 15 ное 2009 10:53

deepblue1963 написа:Аз пък не съм чувал на нито един стадион в Примера или Премиършип да подкрепят отбора си с:"еди-какво си за еди-кого си!"Няма го и на "Г.Аспарухов"!Нито един треньор на Левски не е говорил в стил "говеждия" стадион по адрес на "Българска Армия".

А да си чувал рефрена "Бий чорбата по главата"; да си чувал ,че всичко е синьо а само гъза на маймуната е червен? Боримиров да е казвал :- Дайте ми един автомат и ще ги разстрелям тези прасета? Вуцов да е казвал, че където срещне ЦСКА ще ги бие като магарета? Да не споменавам : червени боклуци, комунисти, турци и др.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 15 ное 2009 15:19

До Хонда!
За съжаление имам впечатление,че тъпчем на едно място!Явно си решил,че можеш да компенсираш липсата си на аргументи само с повтарящи се голословни твърдения и заяждане.Тактиката,че атаката е най-добрата защита е добра,но вече нямам намерение да се подвеждам по желанията ти да затъвам в безплодни спорове.
http://pro-anti.net/arhive/arhive-2006/1146-articles-16-047/1558-04.html
http://www.parliament.bg/kns/Pkontrol/Min%20MVR/ASolakov.htm

Толкова ли бе трудно да напишеш Ангел Солаков и да получиш цялата интересуваща те информация!Може да прочетеш и протокола на въпросното заседание,в което е критикуван Солаков.Голям майстор си на задаването на въпроси,но досега не си отговорил на нито един.Смятам повече да не се занимавам с тебе,докато не отговориш на въпросите ми:
1.След като бях толкова коректен по тая тема и загубих доста време в ровене,кога ще ми отговориш със същото,давайки тук и източниците си,без да ме обременяваш със слуховете,които лансираш?
2.Кажи ми някой световен аналог за отбор,толкова поддържан от властите(за справка прочети предишните ми постове) и в името на който са извършрни толкова нарушения,а в някои случаи и престъпления.
3.В България имаше няколко отбора под ведомството на МНО(Славия,Сливен,и Ботев).Защо на вас само ЦСКА ви пречеше за да се чувствате комфортно?
4.След като през цялата ви история ръководствата на Левски са се стремяли да бъдат близо да властимащите(пак прочети предишните ми постове),какъв отбор е Левски?Фащистки,комунистически или мафиотски?
5.Покажи ми един български отбор,който да е дал повече ръководители на нашия футбол от Левски.Дай ми световен аналог за такова срастване на управата на футболна федерация с някой клуб!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 15 ное 2009 16:16

msm написа:
deepblue1963 написа:Аз пък не съм чувал на нито един стадион в Примера или Премиършип да подкрепят отбора си с:"еди-какво си за еди-кого си!"Няма го и на "Г.Аспарухов"!Нито един треньор на Левски не е говорил в стил "говеждия" стадион по адрес на "Българска Армия".

А да си чувал рефрена "Бий чорбата по главата"; да си чувал ,че всичко е синьо а само гъза на маймуната е червен? Боримиров да е казвал :- Дайте ми един автомат и ще ги разстрелям тези прасета? Вуцов да е казвал, че където срещне ЦСКА ще ги бие като магарета? Да не споменавам : червени боклуци, комунисти, турци и др.

"Бий чорбата по главата" звучи само,когато играем с ЦСКА.Да си го чувал на други мачове?
"...че всичко е синьо а само гъза на маймуната е червен"-ти да виждаш ЦСКА някъде тука?Всичко останало се използува директно срещу съперника.Да си виждал на другите мачове на Левски,някой изобщо да си спомня за ЦСКА?Да не говорим за европейските турнири,защото гостите сигурно още се чудят защо феновете на домакините пеят за някакъв друг отбор.Щото те такова чудо другаде не са виждали.
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 15 ное 2009 17:05

msm написа:

Само не разбрах,кой от цитираните от теб рефрени на синята агитка е нецензурен? Да не би задника на маймуната да не е червен? Нали не сте прасета ,какво ви интересува ,че Боримиров има желание да стреля по прасета, вече ако някой се самоопределя като прасе е отделен въпрос :) ;) . Да не би да не сте червени и шефовете ви да не са боклукчии :) ;) ? Нали не сте турци и комунисти, това ,че отсреща викат турци и комунисти какво ви пречи,те не викат на вас,освен ако не се самоопределяте като турци и комунисти :) ;). А това с биенето е напълно нормален рефрен -не виждам нищо нецензурно в него.
Вече писах,за шефовете ви,ако на вас ви харесват -чудесно. Като те съветвам да запомниш това ,което съм написал,за да не налага да ти го напомням и да се сърдиш,че съм извадил след време някой твой пост(като един наш общ приятел :) ). Между другото с теб доколкото си спомням имахме спорове относно дали съда е обявил ЦСКА за правоприемник на АС–23 ;) . Ако беше така ,както ти твърдеше -Как Св.Найков щеще да заведе дело за неплатен наем на обект,който не му принадлежи и "Титаните" да плащат наем за обект ,който е тяхна собственост- май нещо не се връзва ,а ;) ?
А дали съм прав ,само времето ще покаже ;)

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 15 ное 2009 17:44

honda написа:Само не разбрах,кой от цитираните от теб рефрени на синята агитка е нецензурен? Да не би задника на маймуната да не е червен? Нали не сте прасета ,какво ви интересува ,че Боримиров има желание да стреля по прасета, вече ако някой се самоопределя като прасе е отделен въпрос :) ;) . Да не би да не сте червени и шефовете ви да не са боклукчии :) ;) ? Нали не сте турци и комунисти, това ,че отсреща викат турци и комунисти какво ви пречи,те не викат на вас,освен ако не се самоопределяте като турци и комунисти :) ;). А това с биенето е напълно нормален рефрен -не виждам нищо нецензурно в него.
Вече писах,за шефовете ви,ако на вас ви харесват -чудесно. Като те съветвам да запомниш това ,което съм написал,за да не налага да ти го напомням и да се сърдиш,че съм извадил след време някой твой пост(като един наш общ приятел :) ). Между другото с теб доколкото си спомням имахме спорове относно дали съда е обявил ЦСКА за правоприемник на АС–23 ;) . Ако беше така ,както ти твърдеше -Как Св.Найков щеще да заведе дело за неплатен наем на обект,който не му принадлежи и "Титаните" да плащат наем за обект ,който е тяхна собственост- май нещо не се връзва ,а ;) ?
А дали съм прав ,само времето ще покаже ;)

Тук се изложи тотално. Значи, аз заставам срещу теб и ти казвам в лицето , че ти си "мръсен долен циганин", а ти отсреща ще ми се усмихваш и ще си викаш , ама това не е за мен. Хайде не се прави на толкова наивен.Защото същото мога да ти отговоря и аз: вие да не сте Левски, или пък се оприличавате на говеда. Точно защото не се определяме, нито като чорби, нито като боклуци, нито като турци, нито като прасета, приемаме всичко това, като обида от страна на левскарите.И понеже темата е много по-сериозна, не мисля да изпадам във фенщина и да се мерим кой е по-малко бременен (обиден).
Относно нашите шефове, пак ти казвам, ако ще и най-големите престъпници на света да са, нищо не ти дава право да пророкуваш, какво и за кого ще си мечтаем.
Ако беше така ,както ти твърдеше -Как Св.Найков щеще да заведе дело за неплатен наем на обект,който не му принадлежи и "Титаните" да плащат наем за обект ,който е тяхна собственост- май нещо не се връзва ,а

Ето какво каза Нейков пред Дарик:

„Пуснахме искова молба до Софийски градски съд за намеса и решение по казуса по проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на „червените.
Да виждаш някаква разлика ?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 15 ное 2009 18:36

А сега във връзка и с темата. Малко снимков материал, който доказва "репресираният Левски" , колко трагично се е чувствал по време на комунизма. И, какви коментари ще породят у вас?
[rimg]http://www.bgphoto.net/photos/25426/o633901817644353783.JPG[/rimg]
Забележи изцъклените погледи на Аспарухов и Вуцов в знак на страхопочитание към славата на СССР.

[rimg]http://media.snimka.bg/4499/015252699-big.jpg[/rimg]
Безспорното доказателство,че веднага след 9.09.1944г.,отборът на Левски става първия, който е финансиран от новата власт, и своего рода първия Държавен комунистически отбор!

[rimg]http://media.snimka.bg/4499/015252701-big.jpg[/rimg]
"Ненавистта към комунизма" се е изразявала по много любвеобилен начин. Поклон пред Сталин.
[rimg]http://www.bgphoto.net/photos/25426/o633903530997947533.JPG[/rimg]
Успехи, които футболистите на Левски от сърце посвещават на 35-ата годишнина от социалистическата революция у нас.

Върни се в “ЦСКА”