Виктор Орбан посочи новият път за развитие на Европа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Виктор Орбан посочи новият път за развитие на Европа

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 апр 2014 20:30

tomba написа:Проблема е в мисленето ти,тезата с русофилите те прави автоматично на колене само и само да си в тези два съюза.

Когато може да имаш полза от тези 2 съюза, защо да се бяга от нея ?

Нещо не си схванал написаното от мен, ми се струва. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 12 апр 2014 20:55

THE G.A.M.E написа:
tomba написа:Проблема е в мисленето ти,тезата с русофилите те прави автоматично на колене само и само да си в тези два съюза.

Когато може да имаш полза от тези 2 съюза, защо да се бяга от нея ?

Нещо не си схванал написаното от мен, ми се струва. :roll:

Схванах какво си написал,ако Русия дава по-добра цена за реактор в Козлодуй,не ми е проблем да е от Русия.Ако чакаш американска,канадска или германска фирма да се цакат кой ще ти продаде по-изгодно реактор само защото си в ЕС и НАТО хич не си в час,и те така нататък.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 апр 2014 21:01

tomba написа:Схванах какво си написал,ако Русия дава по-добра цена за реактор в Козлодуй,не ми е проблем да е от Русия.Ако чакаш американска,канадска или германска фирма да се цакат кой ще ти продаде по-изгодно реактор само защото си в ЕС и НАТО хич не си в час,и те така нататък.

Ми да дава Русия, ама не дава.

Газа ни го продават на една от най-скъпите цени в Европа.
На мнозина други от Западната част от Континента, го продават 3 до 5 пъти по-евтино.
И с другите "продукти" внос от там, процедират по-същият начин.
Ние с Русия към момента сме всичко друго, но не и равно-правни партньори.

Сега разбра ли вече, що трябва да стоим далеч от тези ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 12 апр 2014 21:32

THE G.A.M.E написа:
tomba написа:Схванах какво си написал,ако Русия дава по-добра цена за реактор в Козлодуй,не ми е проблем да е от Русия.Ако чакаш американска,канадска или германска фирма да се цакат кой ще ти продаде по-изгодно реактор само защото си в ЕС и НАТО хич не си в час,и те така нататък.

На мнозина други от Западната част от Континента, го продават 3 до 5 пъти по-евтино.

Русия дава добра цена ама ние се чудим,за газа не е точно така както се обяснява по медиите има си цени и при 3-5 пъти по-евтин не могат да си покрият разходите по доставката(такса пренос,поддръжка) и е въпрос на договорки,ако сме равни защо не ни продадат изгодно 5-6 евробойци(Еврофайтър)

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 12 апр 2014 22:13

FLANKER написа:
HardWork написа:
dzhambov написа:
Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.

+1

+1 Евала неутрален! С това се изчерпва всичко! Ключ за темата, съд за политицити, и смърт за русофилите! Всички Гербери, Бесепари, Атакисти, депесари и реформатори под ножа, на тяхно място немски политици!

:shock: :shock: :shock: :shock: Изби рибата.Не пожелавай смърт никому.Дай чаша вода и на най-големия си враг.Шокиран съм от твоето изказване!!!!

Аз не им желая смъртта наистина :) :lol: просто ме дразни про руската пропаганда, от хора които никога не са били в Русия, за разлика от мен!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 апр 2014 23:34

HardWork написа:
FLANKER написа:
HardWork написа:
dzhambov написа:
Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.

+1

+1 Евала неутрален! С това се изчерпва всичко! Ключ за темата, съд за политицити, и смърт за русофилите! Всички Гербери, Бесепари, Атакисти, депесари и реформатори под ножа, на тяхно място немски политици!

:shock: :shock: :shock: :shock: Изби рибата.Не пожелавай смърт никому.Дай чаша вода и на най-големия си враг.Шокиран съм от твоето изказване!!!!

Аз не им желая смъртта наистина :) :lol: просто ме дразни про руската пропаганда, от хора които никога не са били в Русия, за разлика от мен!

Колега,аз също съм бил там 1година почти (Архангелск).Повярвай, само добро съм видял от тези хора.
Последна промяна от FLANKER на 13 апр 2014 00:49, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 13 апр 2014 00:25

tomba написа:Русия дава добра цена ама ние се чудим,за газа не е точно така както се обяснява по медиите има си цени и при 3-5 пъти по-евтин не могат да си покрият разходите по доставката(такса пренос,поддръжка) и е въпрос на договорки,ако сме равни защо не ни продадат изгодно 5-6 евробойци(Еврофайтър)

Щом е въпрос на договорки, защо не сме го договорили през цялото това време? :? За справка, в края на 2004, Газпром е доставял 97% от газта в България.
Съединението прави силата!

[offtopic]Image[/offtopic]

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 13 апр 2014 02:48

... хм ..за пореден път в една на пръв поглед добра и полезна тема , нещата се израждат и то най вече защото фактите се четат , така както дявола чете Евангелието ...

...първо Орбан , въпреки че в последно време понятията дясно и ляво са доста размити , си е ДЕСЕН - в Унгария си има левица , която управляваше 8 години преди него ..но както казах - понятията дясно - ляво отдавна не са това , което са .... това , че Орбан прави неща характерни за лявото означава само едно - човека прави това , което е добро , без да му пука дали е ляво или дясно , важното е да върши работа на народа му - т.е не го прави защото иска да връща комунизма в Унгария ...и да , от Евросъюза му се карат за доста неща , но поне засега той умело лавира с евробюрократите и от тази работа имат полза унгарците ... това ,че е отворил Унгария към изтока - Русия , Китай и прочие не означава , че ще влиза в Евразийския съюз на Путин и още по малко , че ще прави проруски завой - прочетете биографията му , прочетете историята на Унгария и ще разберете , че това са пълни глупости - просто Орбан си гони интереса и не му дреме дали Унгария ще изкара пари от Русия , Китай или Германия - важното е да се изкарват пари и народа да е по добре ...Унгария е много пряко свързана с Полша - тя е страната , която ясно заяви , че ще наложи вето на каквито и да са санкции срещу Унгария в Евросъюза и не случайно Орбан посети именно Полша след победата , а не Брюксел , Вашингтон или Москва ... а всички ние знаем какво е отношението на поляците към Русия ..затова ще е добре нашите доморасли патриоти , които странно защо до един слагат знак за равенство между патриотизма и предаността към Москва да са наясно , че при Орбан и унгарците не е така - явно в Унгария патриотите смятат , че патриотизъм означава да правиш всичко възможно за страната си ...и точка ....

.....докато при нас , както в последно време ясно показа Сидеров , патриот означава да правиш всичко за България ....стига това да не засяга Русия ....

...... да си руска подлога не е по различно от това да си американска или турска ....

...Унгария и Орбан са намерили верния път и това дава резултат и народа е доволен , но пътя на Унгария не е да става руска колония , както се надяват да стане България нашите патриоти .. Орбан си гони интереса и си го отстоява и може би затова постига равноправни отношения с путкин ... хората не го играят ибрикчии , каквито искат да сме нашите патриоти ..и за това ги уважават .... нормално е да показваш уважение към народ , който ти е помогнал да се освободиш от робство , но едно е да си признателен и благодарен и съвсем друго от сутрин до вечер да се чудиш дали ти е подмито дупето , за да може да си на разположение за онождане във всеки един момент от освободителя си .... това си е робска психика ...и като прибавим и комунистическото наследство - нещата стават такива каквито ги виждаме - ужас

. ..... ние нямаме политици като Орбан ..няма и да имаме май .... при нас левите са децата на бившите партийни величия , техен коалиционен партньор са агенти на ДС от турски произход , а главната дясна опозиционна партия се води от бившия охранител на Бай Тошо ... преди това имаше СДС , което беше назначено от Луканов , а явно така наречените патриотични организации са правени с руски пари до една .... за бареков няма какво да говоря ... там е още по тъжно ... не просто няма да се оправим ... още ще затъваме ... защото , колкото повече затъваме , толкова повече ще се повишават антиевропейските настроения и в едни момент това може да се използва за излизане на България от ЕС и приобщаването и към Русия - не че ще цъфнем и вържем при тях , но явно сме важни за руските геополитически цели ..с други думи - нищо добро не ни чака ...дано греша , но .... натам отиват нещата ...

.... каквито са ни патриотите - такива са и резултатите - миришат и само мухи по тях ....

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 апр 2014 13:49

THE G.A.M.E написа:

Ааа аз предпочитам някакъв пазарлък Русия да дава евтинджос, абе далавера да има.
Но съгласи се.. и България трябва нещо да предложи. Според теб от чие сътрудничество има повече полза Русия: от това с Германия или това с България? От кое печели повече пари, кое ще прежали по-лесно? Ем.. предложи нещо и се пазари, не става само с ДАЙ, ИСКАМ. Не че ще откажа Русия да ни дава аванта или евтино ама.. и в тези неща си има прости икономически закони...
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Re: Виктор Орбан посочи новия път за развитие на Европа

Мнениеот Foreigner » 13 апр 2014 23:51

Балкански Орел написа:
Foreigner написа:
Балкански Орел написа:Само тука глупаците не разбират, че трябва да ни управлява патриотична партия, която да скъса всякакви връзки със САЩ и Европа, да върне златодобива и да махне всички монополи и чужи вериги от магазини. ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.

Още един псевдо-патриот! Нацвъкал си на подписа една камара чужди емблеми - Мерцедес, Пирели, Мартини и т.н. и се тупа по ганьовски в гърдите - Болгар, Болгар. Хайде поне не се излагайте, че с тва "прост народ" не изглеждаш от най-умните.

И кво общо има профила ми и симпатиите към някой отбор от Ф1 с това дали съм патриот или не ? Малоумник.

Недей с лошото, нека зрителите преценят кой е малоумник и кой не. Значи подкрепяш патриотична партия, която да СКЪСА ВСЯКАКВИ ВРЪЗКИ със Сащ и Европа, а в същото време симпатизантите на подобна партия (разбирай твоя милост) са фенове на западното, т.е. хем симпатизираш на западняците, хем искаш някой да те отърве от тази твоя симпатия?!? :o
Твоите изказвания звучат като наркоманчетата през 90-те, които искаха да се легализира дрогата както в Холандия. Как пък един не поиска вело-алеи?Така де, всеки квото му отърва.
Та и твоята работа същата. За да не изглеждаш смешен, вместо Пирели, Мерцедес и Мартини си сложи Каучик, Чавдар и Пещерска пък тогава се тупай в гърдите, че инак малоумниците като мен няма да разберат точно какво искаш и за какво се бориш. ;)
...

Върни се в “Свободна зона”