Captain Stottlemeyer написа:Умишленото нарушение е част от играта. Футболът е преди всичко игра, а след това бизнес. Двете понятия не са тъждествени, дори само поради простата причина, че футбол се играе на всякакви нива – от ШЛ до училищните първенства. (Тук примерът на автора на темата с умишленото вредителство в бизнеса е нелеп.) Въпрос на преценка на съдията е, доколко грубо е дадено умишлено нарушение, в каква степен е повлияло то на играта и т.н. Ако съдията реши, картонът вместо жълт може да бъде и директен червен. В тази връзка – умишлени нарушения по време на мач се извършват винаги и навсякъде, както в България, така и в топ първенствата на Европа. Ако съдиите наказваха всяко умишлено нарушение, то почти винаги отборите нямаше да могат да завършат мачовете помежду си (Правило 3).
Що се отнася до картоните, които нашите „юнаци” получават в международните мачове, обяснението е просто – толериране от страна на съдиите на някои играчи, респ. на отбори във вътрешното първенство. Така „юнаците” придобиват измамното чувство за имунитет, което навън обикновено им изиграва лоша шега, от което страдат както те, така и целият отбор.
П.П. Не знам какво има предвид „любимците на Мичмана” авторът на темата. За мен Мичманът (лека му пръст) беше и остава най-големият български спортен коментатор – компетентен, обективен и безпристрастен. Лично аз (гледам футбол от 1962 година насам) дълго време смятах, че той е привърженик на столичния „Локомотив”...
Като стана въпрос - как ти се видя "чики-рики"-то снощи