Всекидневна за Ботев Пловдив

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Ще има ли еднакъв критерий.

Мнениеот boabbb » 07 апр 2014 11:34

Captain Stottlemeyer написа:Умишленото нарушение е част от играта. Футболът е преди всичко игра, а след това бизнес. Двете понятия не са тъждествени, дори само поради простата причина, че футбол се играе на всякакви нива – от ШЛ до училищните първенства. (Тук примерът на автора на темата с умишленото вредителство в бизнеса е нелеп.) Въпрос на преценка на съдията е, доколко грубо е дадено умишлено нарушение, в каква степен е повлияло то на играта и т.н. Ако съдията реши, картонът вместо жълт може да бъде и директен червен. В тази връзка – умишлени нарушения по време на мач се извършват винаги и навсякъде, както в България, така и в топ първенствата на Европа. Ако съдиите наказваха всяко умишлено нарушение, то почти винаги отборите нямаше да могат да завършат мачовете помежду си (Правило 3).
Що се отнася до картоните, които нашите „юнаци” получават в международните мачове, обяснението е просто – толериране от страна на съдиите на някои играчи, респ. на отбори във вътрешното първенство. Така „юнаците” придобиват измамното чувство за имунитет, което навън обикновено им изиграва лоша шега, от което страдат както те, така и целият отбор.
П.П. Не знам какво има предвид „любимците на Мичмана” авторът на темата. За мен Мичманът (лека му пръст) беше и остава най-големият български спортен коментатор – компетентен, обективен и безпристрастен. Лично аз (гледам футбол от 1962 година насам) дълго време смятах, че той е привърженик на столичния „Локомотив”... 8-)

Като стана въпрос - как ти се видя "чики-рики"-то снощи :? Някои дали не получават "измамно чувство за имунитет" :?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 07 апр 2014 11:40

W84me написа:Питай Станислав Тодоров, дето не ви изгони куция кон за опита за убийство срещу Старокин.

Имам предвид друг тип нарушение, но като казваш за "куция кон", то тогава К.Рамос за това как влезе на Неделев трябваше вече да е в затвора.

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 07 апр 2014 11:43

boabbb написа:
Captain Stottlemeyer написа:Умишленото нарушение е част от играта. Футболът е преди всичко игра, а след това бизнес. Двете понятия не са тъждествени, дори само поради простата причина, че футбол се играе на всякакви нива – от ШЛ до училищните първенства. (Тук примерът на автора на темата с умишленото вредителство в бизнеса е нелеп.) Въпрос на преценка на съдията е, доколко грубо е дадено умишлено нарушение, в каква степен е повлияло то на играта и т.н. Ако съдията реши, картонът вместо жълт може да бъде и директен червен. В тази връзка – умишлени нарушения по време на мач се извършват винаги и навсякъде, както в България, така и в топ първенствата на Европа. Ако съдиите наказваха всяко умишлено нарушение, то почти винаги отборите нямаше да могат да завършат мачовете помежду си (Правило 3).
Що се отнася до картоните, които нашите „юнаци” получават в международните мачове, обяснението е просто – толериране от страна на съдиите на някои играчи, респ. на отбори във вътрешното първенство. Така „юнаците” придобиват измамното чувство за имунитет, което навън обикновено им изиграва лоша шега, от което страдат както те, така и целият отбор.
П.П. Не знам какво има предвид „любимците на Мичмана” авторът на темата. За мен Мичманът (лека му пръст) беше и остава най-големият български спортен коментатор – компетентен, обективен и безпристрастен. Лично аз (гледам футбол от 1962 година насам) дълго време смятах, че той е привърженик на столичния „Локомотив”... 8-)

Като стана въпрос - как ти се видя "чики-рики"-то снощи :? Някои дали не получават "измамно чувство за имунитет" :?

Ами, гледай по редовно мачове и ще се убедиш, че всяка умишлена интервенция се наказва.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 07 апр 2014 11:51

Tommi написа:Нещо не разбрах темата, но както и да е. :)

Темата е ясна бе братле, да се изкарат съдийте, че подкрепят Левски. Комплексарщината и параноята до такава степен тресат антилевскарите, че вече са изпаднали в шокова истерия от това, че Левски излиза от кризата и може да се класира за Европа, или не дай си Боже да стане Шампион. Веднага започват да ни торпилират с Иртиш, без да си дават сметка, че може да ни се падне примерно някой от шведските - Калмаар, или АИК, или Славия Прага примерно. Във всеки кръг гледаме как един, или друг отбор е подпиран явно от съдийте, но темите се пускат само за Левски! Но това е напълно нормално с оглед популярността на този клуб :idea:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 апр 2014 11:52

Точно на мен да ми кажш да гледам по-редовно ... :mrgreen: :lol: Мисълта ми е, че докато не се дават нарушения за балтията на Блажевич, няма да имаме нормален футбол ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 07 апр 2014 13:21

Трябвя да се свири по европейски, а не със страх, случайно да не се ощети някой от "грандовете". Тоест, критерият трябва да е европейски и за двата отбора, дори и ако означава първите кръгове всички отбори да завършват с по 2 души по-малко. Така ще се научат и няма да оставят отбора си по най-глупав начин с числено намален състав, когато играят в европейските турнири или за национала.
Изображение Изображение

мили

Мнениеот мили » 07 апр 2014 14:27

damyanov1963 написа:... че Левски излиза от кризата и може да се класира за Европа, или не дай си Боже да стане Шампион. ...

"И другите начини" няма да ви помогнат тази година. Как ще стане това, да станете шампиони??? Ето как:
Левски трябва да вземе всичките 8 следващи мача. Да, ама не!!!
Дори и тогава трябва и Лудогорец да загуби 5 от оставащите 8 мача! Да, ама не!!! Те от 30 мача са загубили едва 4, сега от 8 да загубят 5???
Все едно х.я на магарето, в п.....а на въшката.
Хайде, с различни критерии към Европата ;) .
Последна промяна от мили на 07 апр 2014 22:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 апр 2014 15:00

мили написа:
damyanov1963 написа:
Tommi написа:... че Левски излиза от кризата и може да се класира за Европа, или не дай си Боже да стане Шампион. ...

"И другите начини" няма да ви помогнат тази година. Как ще стане това, да станете шампиони??? Ето как:
Дори и тогава трябва и Лудогорец да загуби 5 от оставащите 8 мача! Да, ама не!!! Те от 30 мача са загубили едва 4, сега от 8 да загубят 5???

Това, което си цитирал, не съм го написал аз! Ще те помоля да не ми приписваш чужди думи.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 07 апр 2014 15:29

W84me написа:Питай Станислав Тодоров, дето не ви изгони куция кон за опита за убийство срещу Старокин.

+1
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 07 апр 2014 15:38

мили написа:
damyanov1963 написа:
Tommi написа:... че Левски излиза от кризата и може да се класира за Европа, или не дай си Боже да стане Шампион. ...

Последните, които съм имал предвид са "Левски". Тази година за тях или добро или нищо. Написах го по принцип, заради изключително многото тактически нарушения, които се отминават от съдиите като нещо маловажно. Не случайно г-н Домусчиев /не вярвам да го изкарате, че ми е любимец"/ съвсем скоро заяви, че футбола на запад се играе 90 минути, а при нас 15 минути. Един от елементите за намаляването на времето на един мач от 90 на 15 мин. заедно със симулациите и ненужните разправии, са тактическите нарушения по целия терен.

Върни се в “Ботев”