Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Йогата » 03 апр 2014 10:14

Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 03 апр 2014 10:16

luxorus написа:A ве пичове кво ви става? :) :) :)

Ето я моята рецепта:
Коктейл "Боздуган":

водка/джин 50/50
гасите с бира.
Консумирайте с удоволствие и мярка! :!:

Сега ще дойде Меси-фен и ще видиш, не ти завиждам просто, алкохолик долен. :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 апр 2014 10:17

urkoto написа:На слаба скара го пека но по 8-9 минути от страна - и е доста тънък. Може би трябва да се пече повече време? Всъщност го пека на електрическа тава която ползвам като скара - може би ако и сложа капака да се пече и задушава едновременно?

Изкарай го на една дъска и го смлати с чука ;) Само гледай да не се разпадне, но трябва да стане тънко ;) После мяташ на скарата и си в бизнеса ;)

Ето и едно от любимите ми - свинско с топено сирене, сметана и гъби 8-) Постещите да не отварят :lol:

[offtopic]Изображение[/offtopic]
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 апр 2014 10:19

Йогата написа:Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?

Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9F&id=207&name=Pecheno-agneshko

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 03 апр 2014 10:23

boabbb написа:
Йогата написа:Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?

Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9F&id=207&name=Pecheno-agneshko

Мерси, ама ти си ми дал за агнешко, а овнешкото или овчото е съвсем различно. Има една специфична миризма, а и е по-жилаво мисля, но много са ми хвалили овнешки пържоли. Чул съм ,че помаците ги държат в прясно мляко за да станат крехки и да няма воня. Питам, защото едва ли за Великден ще мога да взема агне, а и не съм ял овчи пържоли. :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 апр 2014 10:31

Йогата написа:
boabbb написа:

Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа -

Мерси, ама ти си ми дал за агнешко, а овнешкото или овчото е съвсем различно. Има една специфична миризма, а и е по-жилаво мисля, но много са ми хвалили овнешки пържоли. Чул съм ,че помаците ги държат в прясно мляко за да станат крехки и да няма воня. Питам, защото едва ли за Великден ще мога да взема агне, а и не съм ял овчи пържоли. :)

Де да знам, до сега като съм ял овче, са били предимно курбани, т.е. варени манджи и се получават много добре ;) Наистина с по-старо животно е по-сложна работата ;) Ето ти и за овчи, ама пак са с доста подправки, така че трябва да имаш здрав корем ;) http://recepti.gotvach.bg/r-6853-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B8_%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D0%B8

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 03 апр 2014 10:32

За овнешкото знам, че е бая миризливо, че и мазничко, затова е добре да се приготви с доста подправки и картофи/ориз, които да неутрализират мазнината.
Аз лично консумирам само свинско и птиче, като за мен царят на птичето месо е патешкото.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 апр 2014 10:36

Laetitia написа:За овнешкото знам, че е бая миризливо, че и мазничко, затова е добре да се приготви с доста подправки и картофи/ориз, които да неутрализират мазнината.
Аз лично консумирам само свинско и птиче, като за мен царят на птичето месо е патешкото.

Евала :lol: :lol:

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 03 апр 2014 10:46

Преди няколко години бяхме по работа в Дортмунд.Домакините ни заведоха в един Етиопски ресторант,ядохме месо от зебра,щраус и такива щуротии.Адски вкусно.Иначе:
"Докато не опитам месо от лъв,за мен,свинята си остава царя на животните!"
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 апр 2014 10:50

luxorus написа:Преди няколко години бяхме по работа в Дортмунд.Домакините ни заведоха в един Етиопски ресторант,ядохме месо от зебра,щраус и такива щуротии.Адски вкусно.Иначе:
"Докато не опитам месо от лъв,за мен,свинята си остава царя на животните!"

Е, ти пък в Германия си бил и си се набил в циганите :lol: :lol: Немците имат много добро ястие - Jaggeschnitzel - панирано свинско филе с гъбен сос 8-) Един път е ;)

Върни се в “Свободна зона”