Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?
luxorus написа:A ве пичове кво ви става?![]()
![]()
![]()
Ето я моята рецепта:
Коктейл "Боздуган":
водка/джин 50/50
гасите с бира.
Консумирайте с удоволствие и мярка!
Сега ще дойде Меси-фен и ще видиш, не ти завиждам просто, алкохолик долен.

urkoto написа:На слаба скара го пека но по 8-9 минути от страна - и е доста тънък. Може би трябва да се пече повече време? Всъщност го пека на електрическа тава която ползвам като скара - може би ако и сложа капака да се пече и задушава едновременно?
Изкарай го на една дъска и го смлати с чука

Ето и едно от любимите ми - свинско с топено сирене, сметана и гъби

[offtopic]
Леевски, оле

Йогата написа:Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?
Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9F&id=207&name=Pecheno-agneshko
Леевски, оле

boabbb написа:Йогата написа:Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?
Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%9F&id=207&name=Pecheno-agneshko
Мерси, ама ти си ми дал за агнешко, а овнешкото или овчото е съвсем различно. Има една специфична миризма, а и е по-жилаво мисля, но много са ми хвалили овнешки пържоли. Чул съм ,че помаците ги държат в прясно мляко за да станат крехки и да няма воня. Питам, защото едва ли за Великден ще мога да взема агне, а и не съм ял овчи пържоли.

Йогата написа:boabbb написа:Йогата написа:Я някой по-запознат да каже как се приготвят овнешки/овчи пържоли, но без да имат специфичната воня от тях?
Много подправки, предимно черен пипер, разни кимиони и подобни - ето ти една рецепта, да добиеш представа -
Мерси, ама ти си ми дал за агнешко, а овнешкото или овчото е съвсем различно. Има една специфична миризма, а и е по-жилаво мисля, но много са ми хвалили овнешки пържоли. Чул съм ,че помаците ги държат в прясно мляко за да станат крехки и да няма воня. Питам, защото едва ли за Великден ще мога да взема агне, а и не съм ял овчи пържоли.
Де да знам, до сега като съм ял овче, са били предимно курбани, т.е. варени манджи и се получават много добре

Леевски, оле

За овнешкото знам, че е бая миризливо, че и мазничко, затова е добре да се приготви с доста подправки и картофи/ориз, които да неутрализират мазнината.
Аз лично консумирам само свинско и птиче, като за мен царят на птичето месо е патешкото.
Аз лично консумирам само свинско и птиче, като за мен царят на птичето месо е патешкото.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Laetitia написа:За овнешкото знам, че е бая миризливо, че и мазничко, затова е добре да се приготви с доста подправки и картофи/ориз, които да неутрализират мазнината.
Евала

Леевски, оле

Преди няколко години бяхме по работа в Дортмунд.Домакините ни заведоха в един Етиопски ресторант,ядохме месо от зебра,щраус и такива щуротии.Адски вкусно.Иначе:
"Докато не опитам месо от лъв,за мен,свинята си остава царя на животните!"
I'M BLIND!IMPRESS ME!
luxorus написа:Преди няколко години бяхме по работа в Дортмунд.Домакините ни заведоха в един Етиопски ресторант,ядохме месо от зебра,щраус и такива щуротии.Адски вкусно.Иначе:
Е, ти пък в Германия си бил и си се набил в циганите

Леевски, оле