Ернесто ,,Че'' Гевара

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Ернесто ,,Че'' Гевара

Мнениеот MORSKI » 12 ное 2009 23:36

slavia_forever написа:
MORSKI написа:Ама разберете, че това което мразите и коеот е било при нас не е КОМУНИЗЪМ!!!
Моето семейство е било сред опарените от този сторй, що неща са ни са се случили не ми се мисли, но аз не го заклеймявам, защото нито сега, нито преди 1944 е било по-добре....
НЯМА ИДЕАЛНО БЕ ХОРА!!!
ЖИВЕЕМ В УЖАСЕН СВЯТ ,ТОВА Е ...
Хората са били и са зверове...
Още от убийството на Каин над Авел.....
Вярвате или не в Бог това се доказва с годините.,....
Нямам какво повече да кажа, за мен не е правилно да се казва комунизма той лош, вижте фашизма например е добър, или демокрацията...
Няма добър строй и това е...Царете, императорите, президентите, диктаторите, хановете, всички са прилагали един и същи аршин спрямо народа...Така е и при демокрацията...

Саше, наистина в много моменти съм си мислел, че си начетено момче. Ти изобщо даваш ли си сметка за това, че до 44-та година по икономически показатели, България е била на първо място на Балканите и на 6-то място в Европа, докато в момента сме последни по заплати, от преди дни паднахме и под средната заплата на Албания, а сме в Европейсия съюз! А и вместо да оспамваме темата, можеше действително да се замислим върху фактите, що за ИЗРОД е Че Гевара и да погледнем, как същите или подобни нему и техни наследници, са управлявали и биват избирани все още в страната ни.

Коце ти кое уважаваш- управлението на Самболийски ли???>
Белия и червен терор ли???
Били сме добре точно около 15 години преди да ни съсипят тотално двете нациопнални катастрофи...
Кой е виновен за тях??
Коце не е ли Кобургта???
Иозбщо, ама изобщо не ис прав...
Стабилна държава започната от Стмболов е довеена до крах...
Кое д ауважавам???При Стамболов сме били добре, защото неговите интереси са съвпадали с тези на народа -донякъде...
Но и той е прилагал репресии...
Гледай по-обективно приятелю, тук изобщо не съм съгасен с теб..
Приеми, че аз стана държавен глава да речем и моя интерес е да печеля, то ти си ми опозицията, мислиш ли , че няма да искам да те стъпча???Същото е, ако и ти си на власт примерно...
Давам пример, познаваме се с теб и знаем, че това няма да стане, но ти давам пример...
Разберете И ПРЕИД КОМУНЗИМА Е ИМАЛО РЕПРЕСИИ.
РИМСКАТА ИМПРЕИЯ ДАНЕБИ ДА НЕ Е ПРЕСЛЕДВАЛА???
Няма идеално не го ли разбархте???

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 ное 2009 23:37

Viktor4o_Rs написа:Siegfried , братле гледай сега следната ситуация : Идвам аз , избивам цялото ти семейство , кефя се на това , вземам ти имоти и всичко , тебе тиквам в лагер и казвам , че строя справедлив строй и се чудя , аджеба , как не виждат положителното в мене тия другите :roll: Звучи идиотско , нали ? А и в крайна сметка какъв е крайният резултат - че Куба няма национален отбор по плуване , тъй като всички , които могат да плуват , са вече в Маями ;) А теориите на Маркс са супер , готини са и звучат адски добре , ама са абсолютно неизпълними и невъзможни :!: Неслучайно Чърчил е казал : " Който на младини не е бил комунист , не е имал сурце ; който на зряла възраст продължава да е комунист , няма разум "

Съгласен съм с теб,с изключение на цитата от Чърчил.Аз съм все още млад,но никога не съм бил комунист,но не смятам,че нямам сърце заради това.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 12 ное 2009 23:39

acmilan написа:Аз съм все още млад,но никога не съм бил комунист

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е това остава във вечните бисери, немаш равен братле с тва изказване буахахахаха
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 12 ное 2009 23:40

Ами такъв е цитата , идеята е , че младите са си мечтатели , и аз съм на 21 и да ми изсъхне ръката , ако някога гласувам за БСП или ДПС :)
Изображение

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 12 ное 2009 23:40

Siegfried написа:Но едно е сигурно - аз се опитах да открия положителното у Че Гевара и мисля , че успях ;) Не само в дискусиите - но и в живота човек трябва винаги да е умерен в оценките си и убежденията си и винаги да търси доброто - колкото и оскъдно да е то .

Сега можеш да откриеш доброто в сталин, хитлер, ким ир сен и останалите герои, ще се почувстваш още по-добре. Може някой от тях да е бил добър на карти, а друг да е отглеждал цветя в градината си :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 ное 2009 23:42

Бижутера написа:
acmilan написа:Аз съм все още млад,но никога не съм бил комунист

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е това остава във вечните бисери, немаш равен братле с тва изказване буахахахаха

Култов съм,нали :mrgreen: Аз го казах сериозно,но е добре,че прозвуча и смешно :lol:
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 12 ное 2009 23:43

Само да си допълня мисълта- историята ми е слабост и достатчъно съм изчел за да си създам някаква преценка- явно грешно сте ме разбрали аз не защитавам комунизма, но не съм съгласен, че той Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВИНОВНИК ЗА ВСИЧКО- както го определяте...
Съветвам ви да прочетете на какви гонения са били подлагани христаините по време на Римската имерия...
Колко светци са били убити...
Това е само един пример, дори и да не сте христиани това пак е ИСТОРИЯ, И ТЯ Е ЧЕРНА ИСТОРИЯ!!!
НЯМА САМО ДОБРО ИЛИ ЗЛО, ИМА ГИ И ДВЕТЕ...
КОце пак ще ти кажа любимия си израз, който е много верен МОНЕТАТА ИМА ДВЕ СТАРНИ!!!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 12 ное 2009 23:45

Viktor4o_Rs написа:Ами такъв е цитата , идеята е , че младите са си мечтатели , и аз съм на 21 и да ми изсъхне ръката , ако някога гласувам за БСП или ДПС :)

Ехеееее,ти си одъртял,бе,аз съм с година по-млад :lol:

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 12 ное 2009 23:45

Siegfried написа:Но едно е сигурно - аз се опитах да открия положителното у Че Гевара и мисля , че успях ;) Не само в дискусиите - но и в живота човек трябва винаги да е умерен в оценките си и убежденията си и винаги да търси доброто - колкото и оскъдно да е то .

Да, по принцип ако следиш изявите ми се старая и аз да бъда относително умерен, най-малкото откакто съм модератор. За комунизма, комунистите, безродниците, убийците на деца и родителите им пред тях, убийците на свещенници и завирането на половия им орган по устите им и вкарването на главите им по уличните фенери ли да търся "добрите страни"?! :shock: Какво са им пречели те?! Или избиването на интелигенцията, която е гарант на Държавността?! :o Или отнемането на частната собственост от хората, трудили се за нея, за да се раздаде "на бедните", като под "бедни" се разбира крилите се в шумата некадърници и съдисти, бездушници и безродници, които в последствие излизат да избиват поголовно и масово!? НЯМА КАК ДА НЕ БЪДАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОСЪЖДАНИ, ХОРА С ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ И ДА СЕ ТЪРСЯТ ХУБАВИТЕ ИМ СТРАНИ! ВСЕ ЕДНО ДА ТЪРСИМ ХУБАВИТЕ СТРАНИ НА ФАШИЗМА?! :shock: :o :shock: И като говорим за фашизма, който аз ОТРИЧАМ също, нека видим Германия, след фашизма и България, след комунизма (макар, че след е условно казано) и тогава да говорим.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 12 ное 2009 23:47

Viktor4o_Rs написа:Siegfried , братле гледай сега следната ситуация : Идвам аз , избивам цялото ти семейство , кефя се на това , вземам ти имоти и всичко , тебе тиквам в лагер и казвам , че строя справедлив строй и се чудя , аджеба , как не виждат положителното в мене тия другите :roll: Звучи идиотско , нали ? А и в крайна сметка какъв е крайният резултат - че Куба няма национален отбор по плуване , тъй като всички , които могат да плуват , са вече в Маями ;) А теориите на Маркс са супер , готини са и звучат адски добре , ама са абсолютно неизпълними и невъзможни :!: Неслучайно Чърчил е казал : " Който на младини не е бил комунист , не е имал сурце ; който на зряла възраст продължава да е комунист , няма разум "

Жалко е , че вярваш на всичко написано ! Ти - както много други - гледаш все черното и не обръщаш внимание на факта , че има и друга страна на въпросната личност ! За трети път в дискусията ще кажа - НЕ УВАЖАВАМ ЧЕ ГЕВАРА ЗА ТОВА , ЧЕ Е БИЛ УБИЕЦ И САДИСТ !!! А го уважавам заради това - за което се е борел . Не го оправдавам откъм другата му страна ! А и примерът ти е малко детски и необмислен - така , както представяш нещата , излиза - че аз одобрявам зверствата на Че Гевара - което не е така - напротив - аз го осъждам за това ! Още - ти не си бил свидетел и не можеш да вярваш на всичко !!! Дори и да си прав - ще те помоля да се върнеш малко по-нагоре и да ми видиш мнението за другата му страна ! Въпросът е именно в това , че той е противоречива личност !!! Но каква е ползата за нас , ако постояно се опитваме да хулим Че Гевара - дори и справедливо ? За пореден и последен път повтарям - ценя това - към което се е стремял и борил !!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”