Venko123 написа:Защо не подкрепих Лудогорец?
Не можех да си позволя да спра еуфорията. Еуфорията на масово плонжиране в краката на един човек. Защото това ми даваше самочувствието на изправен и знаещ цената си човешки индивид.
Много важна уговорка: Преди да кажа следващите думи ще уточня, че всички - от старши треньора Стойчо Стоев на Лудогорец до домакина на отбора Мич, всички в спотно-техническия щаб са ми приятели, а член на екипа ми е, като брат. Поднасям силни аплаузи за момчетата от отбора за всичко, което направиха и им пожелавам с цялото си сърце успех с един гол повече в Испания, така че да продължат.
Това беше уговорката.
Оттук нататък няма как да очаквате моите симпатии. Не можете по няколко причини, като например:
1. В годината, в която бяха коронясани за шампиони, ръководителите на този клуб се държаха, като новоприпечелили мутри с бухалки;
2. Същите хора бяха част от една от най-тежките пародии в българския футбол. Играчите от Перник получиха изненадващо забавените си заплати за два месеца, клубът се представи на стадион "Мир и дружба" с детска формация срещу Лудогорец, а след това с общонационална подкрепа се изпъчи на ЦСКА. Не без съдействието и на вътрешни сили в ЦСКА, заради ... нека го кажат някой ден;
3. Същите хора си позволиха да извадят мутренска агресия във Враца, наричайки хората на този град селяни и текезесари в офицално обръщение на клуба, след като Ботев отказа да се наведе. А да наречеш Враца територия на селяния, е точно същото да твърдиш,че Разград е културен център. И всичко това нямаше нищо общо с отрудените хора на Лудогорието, а с парвнющината на няколко особи, които са лица и досега;
4. Същите хора се подсигуриха с мутри от Варна. Ние извадихме поименно със снимки биячите от последния мач, в който една разбойническа схема бе узаконена. И какво от това? Полицията се направи на бодната с тирбушон тапа. Кръвта стои. Дори не физически вече. Но стои. И споменът, и нискочелите изроди, за цялото купено предателство, за подготвения геноцид над ЦСКА;
5. Същите хора се подиграха с действителния архитект на този отбор. С младия и талантлив български треньор Ивайло Петев;
6. Човек от същата група хора вече е в Изпълкома на БФС и не се забави да ни посъветва как трябва да се учим от Лудогорец. Хайде ние да си четем "Аз съм българче" и да не си мешаме капите! Всеки със своята. Щото на Северозапад казваме в такива случаи - кога стана калайджия, кога ти почерня задника;
7. Не подкрепям, защото бе купена масово съвест;
8. Не подкрепям и не бих съветвал никой да се учи на поведение от феновете на този отбор. Ако съдим по последните им изяви от първия мач срещу Валенсия, то всичко е толкова нищожно. Зрителите на военния театър винаги са наясно с пиесата. Сигналите от трибуните в този мач издаваха по-скоро "спонтанен митинг". В събота, при по-празен стадион ще чуете защо твърдя това.
Мога да продължа още много, но всяко връщане в спомена ме мърси отново и отново. за разлика от плонжиращите с костюми, аз имам памет. Имам си и костюми. Но ги използвам по предназначение. Пазя се от калта. Същата, с която пръскат по мен и с която затлачиха мозъците на неочаквано много готови да проституират.
Съжалявам. Дори да съм единствен - този проект не ми харесва. Той не може да има моята и на моите приятели подкрепа.
Бих добавил и няколко неща от мен:
9. Насаждане на псевдопатриотизъм - навсякъде и по всяко време
10. Медиен комфорт - преиначаване на фактите и лизане на задници - като се почне от "биршия" колега Петричев и се приключи с Домуса.
11. Съдийския комфорт на тима от Разград - как за 3 години в А група веднъж не бяха от другата страна
12. Късметът, който ги съпътстваше - от трите греди на ЦСКА в Разград, през провала на Левски срещу Славия, дори трите им гола срещу Лацио - луд късмет, който беше представям през цялото време като световна класа
13. Преекспониране на ситуацията - пълните стадиони срещу Лацио и Валенсия са представени като постижение на модерния и безгрешен Лудогорец, а реално 70% от хората просто искаха да гледат европейски отбори. Днес беше пълно с деца, семейства и двойки, отиващи по-скоро на зрелище и забавление, а който каквото иска да говори истинските футболни фенове са мъжете.
14. Чужденците, играещи за пари и новоизпечените фенове (гловихънтъри), които до скоро не са се интересували от футбол, но вече гордо раздават морал навсякъде и се тагват във фейсбук.
Няма да ни разберете какво говорим, защото никога не сте изпитвали нещо истинско. Не сте изживявали вашата мъка, при вас всичко е нарисувано. Не сте имали вашите "съскащи змии", не сте имали вашата Тулуза или Лил, когато 30 000 на стадиона са по-тихи от сълзите им. Вие сте резултат от успехите ви (заслужени) и ще изчезнете малко след тях. Затова моля ви, наслаждавайте се на момента и на упреквайте другите за тяхната същност.