Tommi написа:1242 написа:CTAHKO написа:1242 написа:Общо взето имам и чисто инвестиционна цел това със акциите. Аз лично имам приятел, който ще си купи акции за 25 000 лева, само за да ги продаде след няколко месеца за по над 5 лева, а този човек не нито ЦСКА, нито нищо, един от най-големите финансисти е в България, и просто вижда начин как да си изкара пари с това, което не е лошо. А и той ми каза, че при публично АД, е почти невъзможно да се отклонят средства, т.е. няма шанс томов да отклони пари, най-малкото на 3 месеца ще дава публичен отчет, а и всеки акционер и със една акция има право по всяко време да изисква всякаква информация за АД. Така, че това със акциите е монго силен ход на ЦСКА, и няма нужда злоба!
И е така, и не е така, ама сега не ми се обясняваСамо ще те посъветвам преди да си купиш акции, добре да прочетеш устава и документите около АД-то. Иначе за твоя приятел, както може да ги продаде за 5 лева след 3 месеца, така може да ги продаде и за 50 стотинки след един месец.Гаранция никаква.
Той никога не играе, ако не е сигурно. Винаги има риск, но той ми обясни, че това от финансово гледна точка е една от най-сигурните инвестиции. И ще ви кажа защо! ОБщо взето има повече хора, които искат акции, от тия които ще бъдат пуснати, и и веднага пазара ще покачи пазара, ако не веднага, то при няколко силни резултата, приперно мач като този преди години с Динамо Москва, или с Левски от тази есен, акциите ще скочат и той в кратък срок (една година ще излезе на солидна печалба). Дори и това да не стане, което е малко вероятно за отбор като ЦСКА да не запише няколко надъхващи масите победи, има вариянт да се появи голям играч, който да почне да изкупува акциите на по-малките акционери. Т.е. има на къде да разте цената.. а той ми каза представи си лятото ЦСКА е завършил силно плейофите, ще играе в европа, ГГ реши отново да направи опит да купи отбора, т.е. всичко се е случило, каква ще е цената тогава.... общо взето хората, които се занимав със финансови пазари го оценяват всичко това..
Паднах от стола, като прочетох първите две изречения.Престъпление е да се говори, че акциите на ЦСКА са едни от най-сигурните.
А ако победите в мачовете носеха скок на цената, щеше да много хубаво, ама не е баш така.
Стига бе човек. Защо ме караш да те наричам неграмотник. От къде ти занеш какво ще доведе победата на терена, акто това за първи път се случва в България. Не може да се прави аналог с други държави, защото никъде не се е пускало акции на толкова значим от национално значение отбор, при толкова развит световен пазар за търгуване на акции, и тъкмо стартираш такъв в България...