Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

1242
Контакти:

Re: Колко акции на ЦСКА сте готови да си купите на 19 март?

Мнениеот 1242 » 11 мар 2014 00:51

Tommi написа:
1242 написа:
CTAHKO написа:
1242 написа:Общо взето имам и чисто инвестиционна цел това със акциите. Аз лично имам приятел, който ще си купи акции за 25 000 лева, само за да ги продаде след няколко месеца за по над 5 лева, а този човек не нито ЦСКА, нито нищо, един от най-големите финансисти е в България, и просто вижда начин как да си изкара пари с това, което не е лошо. А и той ми каза, че при публично АД, е почти невъзможно да се отклонят средства, т.е. няма шанс томов да отклони пари, най-малкото на 3 месеца ще дава публичен отчет, а и всеки акционер и със една акция има право по всяко време да изисква всякаква информация за АД. Така, че това със акциите е монго силен ход на ЦСКА, и няма нужда злоба!

И е така, и не е така, ама сега не ми се обяснява 8-) Само ще те посъветвам преди да си купиш акции, добре да прочетеш устава и документите около АД-то. Иначе за твоя приятел, както може да ги продаде за 5 лева след 3 месеца, така може да ги продаде и за 50 стотинки след един месец.Гаранция никаква.

Той никога не играе, ако не е сигурно. Винаги има риск, но той ми обясни, че това от финансово гледна точка е една от най-сигурните инвестиции. И ще ви кажа защо! ОБщо взето има повече хора, които искат акции, от тия които ще бъдат пуснати, и и веднага пазара ще покачи пазара, ако не веднага, то при няколко силни резултата, приперно мач като този преди години с Динамо Москва, или с Левски от тази есен, акциите ще скочат и той в кратък срок (една година ще излезе на солидна печалба). Дори и това да не стане, което е малко вероятно за отбор като ЦСКА да не запише няколко надъхващи масите победи, има вариянт да се появи голям играч, който да почне да изкупува акциите на по-малките акционери. Т.е. има на къде да разте цената.. а той ми каза представи си лятото ЦСКА е завършил силно плейофите, ще играе в европа, ГГ реши отново да направи опит да купи отбора, т.е. всичко се е случило, каква ще е цената тогава.... общо взето хората, които се занимав със финансови пазари го оценяват всичко това..

Паднах от стола, като прочетох първите две изречения. :lol: Престъпление е да се говори, че акциите на ЦСКА са едни от най-сигурните.
А ако победите в мачовете носеха скок на цената, щеше да много хубаво, ама не е баш така.

Стига бе човек. Защо ме караш да те наричам неграмотник. От къде ти занеш какво ще доведе победата на терена, акто това за първи път се случва в България. Не може да се прави аналог с други държави, защото никъде не се е пускало акции на толкова значим от национално значение отбор, при толкова развит световен пазар за търгуване на акции, и тъкмо стартираш такъв в България...

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 11 мар 2014 00:53

Ловеч разчитат на юноши които са изграждали едно 5-6 години, а чужденците им вземат по 3-5 хиляди лева заплата.
ЦСКА с юноши, как ги виждаш? - ще ти отговоря, ще се борят за оцеляване в групата и ще видят ЕКТ с тях през крив макарон. Когато Ловеч станаха шампион бюджета им беше много по-голям, когато ганчев затвори кранчето и Ловеч останах две години извън Европа, а това няма как да вдигне цената на акциите.
1242 написа:Другото за трите хиляди отбора не знам! Повечот отбори с голяма фенска маса се управляват така.

Като изключим Барса и Реал посочи третия отбор, който се управлява така?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 мар 2014 00:55

1242 написа:
Червени Воини написа:Смешното в случия е че само фенове на отбора от подуене, агитират колко много ще се набутаме... СМЕШНИИИииии :lol:

Проблема е монго по глобален. Знаете ли, че в САЩ и западна европа 65 % от населението са акционери, и затова са толкова пред нас, тук се почва томов ще ви вземе 30 лева и ще избяга, ема няма как да стане, няма как да имаме висок БВП, и всичко ,ако не стоят парите в буркани :lol:
но трябваше да казвате колок, а не да се парвите на финансисти!

А знаеш ли, че голяма част от тия дребни акционери инвестират в така наречените "сини чипове", които носят най-малък риск? А знаеш ли, че има борсов индекс (не много коректен, но пак е нещо), който включва акциите на двайсетина футболни отбора и този индекс за последните 5 години е ригистрирал понижение с около 28%. Това дава представа колко привлекателни са "футболните" акции.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 11 мар 2014 00:58

аз ще си купя един пакет, не знам дали ще струват след време нещо, но като фен на цска ще се радвам да имам такива на масата си. имам шалче, шапка, знаме, екип, защо не и акция, а и все си мисля, че 3лв е евтинко , по малко от кутия цигари, може и след месеци ще струват 4,5,6,7, лв знам ли
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 мар 2014 01:01

1242 написа:Стига бе човек. Защо ме караш да те наричам неграмотник. От къде ти занеш какво ще доведе победата на терена, акто това за първи път се случва в България. Не може да се прави аналог с други държави, защото никъде не се е пускало акции на толкова значим от национално значение отбор, при толкова развит световен пазар за търгуване на акции, и тъкмо стартираш такъв в България...

Я пак? :? Ман Юн, Арсенал, Ювентус, Аякс, Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ, Селтик, Порто, Спортинг, Бенфика, Селтик, Рейнджърс и да не изреждам още не са ли значими в съответната страна? Избери си един отбор от тези и виж дали при следващата му победа акциите ще скочат.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 11 мар 2014 01:01

1242, с какви 4 млн. са станали Литекс шампиони, че нещо не те разбрах? Пълни глупости са това, много по-голям от 4 млн. им беше бюджета тогава.

1242
Контакти:

Мнениеот 1242 » 11 мар 2014 01:05

BadBoy написа:Ловеч разчитат на юноши които са изграждали едно 5-6 години, а чужденците им вземат по 3-5 хиляди лева заплата.
ЦСКА с юноши, как ги виждаш? - ще ти отговоря, ще се борят за оцеляване в групата и ще видят ЕКТ с тях през крив макарон. Когато Ловеч станаха шампион бюджета им беше много по-голям, когато ганчев затвори кранчето и Ловеч останах две години извън Европа, а това няма как да вдигне цената на акциите.
1242 написа:Другото за трите хиляди отбора не знам! Повечот отбори с голяма фенска маса се управляват така.

Като изключим Барса и Реал посочи третия отбор, който се управлява така?

Само ти давам един пример Станислав Манолев преди да го продадат на ПСВ, е бил със зпалат 4 000 ЛЕВА, и беше национал и т.н. На Г. Миланов заплатата му беше 3000 лева, така че когато управлението е правилно, може и с по-малко пари. Ето тони Силва заплата 3500, Чочев му беше 3500 лева, сега след предподписването не знам колко ще бъде, но ето и без школа, при правилно управление може да се получи. но това не е темата на за която исакх да говорим тук. Моля те спри, за да нямаа спор, малко се получи, като за кокошката и яйцето спора :)

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 11 мар 2014 01:06

Взимайте акции преди да съм ги изкупил всичките!!! Колкото мога - толкова ще взема :!: Акции, дайте ми акции :!:
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

1242
Контакти:

Мнениеот 1242 » 11 мар 2014 01:08

Tommi написа:
1242 написа:Стига бе човек. Защо ме караш да те наричам неграмотник. От къде ти занеш какво ще доведе победата на терена, акто това за първи път се случва в България. Не може да се прави аналог с други държави, защото никъде не се е пускало акции на толкова значим от национално значение отбор, при толкова развит световен пазар за търгуване на акции, и тъкмо стартираш такъв в България...

Я пак? :? Ман Юн, Арсенал, Ювентус, Аякс, Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ, Селтик, Порто, Спортинг, Бенфика, Селтик, Рейнджърс и да не изреждам още не са ли значими в съответната страна? Избери си един отбор от тези и виж дали при следващата му победа акциите ще скочат.

е то това е важното в поста "при толкова развит световен пазар за търгуване на акции, и тъкмо стартираш такъв в България..." гледам си усвоил урока за определяне на цената на акции на публични АД, но не в случая няма аналог, защото на българския пазар ЦСКА ще бъде първи. Но и теб те моля, не се отклонявай от темата, не за тази тема, която е КОЛКО, е не защо , как , къв е Томов и т.н.

1242
Контакти:

Мнениеот 1242 » 11 мар 2014 01:09

nicromanser написа:аз ще си купя един пакет, не знам дали ще струват след време нещо, но като фен на цска ще се радвам да имам такива на масата си. имам шалче, шапка, знаме, екип, защо не и акция, а и все си мисля, че 3лв е евтинко , по малко от кутия цигари, може и след месеци ще струват 4,5,6,7, лв знам ли

За това исках да се говори тук. Та въпроса ми е защо ще си купиш само един пакет? и при какви обстоятелства ще вземмеш повече от един, или един за подарък на приятел или роднина..?

Върни се в “ЦСКА”