Всеки един български владетел, бил той Кан или Цар, е бил по своему велик !
Интересно, че през средновековието.....разделението на българите също го е имало както сега. Но още по интересен факт е, че когато България се е намирала в беда....или пред беда, всички са заставали като един зад водача ( Кана или Царя ) .....колкото и недолюбвам да е бил той ! Това е било наистина уникално качество.....признато дори и от високомерните византийски хронисти !
Та мисълта ми беше.....да не си делим владетелите....всеки един е направил толкова за България......че вероятно на всеки един от нас, няма да му стигнат и 5 живота.....дори да се доближи до стореното от нашите владетели !
А съвременните български политици......изглеждат просто, като недодялани чираци, пред всеки един средновековен български владетел !
За мен всички са велики....по велики дори и от Ал. Македонски....от римските императори.....и пред разните му там Атила, Чингиз, Ногай.....и т.н.
В темата по нагоре, някои посочват Симеон и Иван Асен втори като Императори......аз обаче ще задам един интересен въпрос:
Знаете ли, кой български владетел, е признат от цяла Европа за Император ?
Принципно доста от нашите хора са имали пълното право да се наричат Императори....но само този за който ми е въпроса, е бил всепризнат от цяла Европа......и Ватикана !
Вярвам, че жокер не ви трябва......