CTAHKO написа:Thsmith написа:CTAHKO написа:ehh написа:CTAHKO написа:Вече е все по-очевидно, че централизираната система на управление бие по всички показатели корпоративният, лобистки капитализъм на САЩ и ЕС
Нали се сещаш, че ако ги нямаше от другата страна "корпоративният, лобистки капитализъм на САЩ и ЕС", тази централизирана система на управление щеше да бие... да не казвам каквоЩеше да си остане само с центъра.
На китайците, виетнамците и въобще азиатците не им трябва да си изнасят производството в САЩ и ЕС, ама за американските и европейските корпорации обратното е от жизнено важно значение
Естествено! А сега помисли ЗАЩО? Защото в щатите на един шивач трябва да му плащаш (примерно) 4000 $ на месец и ще работи (примерно) 200 часа. За тоя в китай ще плащаш (примерно) 300 $ като 250 от тях ще са за държавата му за да го принуди да работи това и ще го прави не 200 ами 450 часа месечно.
Накрая стоката ще е с по ниска цена...
Замисляш ли се кой е печелившия от това?
а/ западния производител
б/ западния потребител
ц/ жълтия висш комунист
д/ жълтия обикновен работник
е/ а, б, ц с губещ д
Кой според теб е верния отговор?
Ти четеш ли какво съм ти написал или само ръсиш мозък и пърхот в темата? Обясни ми защо на китайската икономика не и трябва да си изнася производството, а американската не може без товаКитайците могат да се оправят без американците и ЕС, ама американците и ЕС без китайците гризват дръвчето
Коя система е по-добра
Въпросът е риторичен
Първото си изречение не е лошо да го прочетеш сам и да помислиш над него.
Къде да го изнася? Те предлагат единствено евтина работна ръка... къде ще намерят по евтина? Достатъчно ясно обясних защо запада изнася производството си в такива държави и колко по евтино им излиза. КИтайците ще са като северна корея без запада, а Запада съвсем спокойно може да ползва друг инкубатор ако се наложи. Дали ще е Виетнам, Индия или някоя подобна държава - значение няма. Наистина последния ти въпрос е риторичен.
Иначе аз ти предлагам нещо. Предлагам ти работа. Ако си съгласен ще те назнача в един склад. Ще работиш по 18 часа/7дни в седмицата, а аз ще ти осигурявам две купички ориз дневно и място където да спиш в един гараж. Ще се чувстваш точно като тях. Предложението е съвсем сериозно ако имаш желание. (Валидно е за София)