Виетнам – новия тигър на Азия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Виетнам – новия тигър на Азия

Мнениеот Thsmith » 18 фев 2014 13:41

CTAHKO написа:
Thsmith написа:
CTAHKO написа:
ehh написа:
CTAHKO написа:Вече е все по-очевидно, че централизираната система на управление бие по всички показатели корпоративният, лобистки капитализъм на САЩ и ЕС 8-)

Нали се сещаш, че ако ги нямаше от другата страна "корпоративният, лобистки капитализъм на САЩ и ЕС", тази централизирана система на управление щеше да бие... да не казвам какво 8-) Щеше да си остане само с центъра.

На китайците, виетнамците и въобще азиатците не им трябва да си изнасят производството в САЩ и ЕС, ама за американските и европейските корпорации обратното е от жизнено важно значение 8-)

Естествено! А сега помисли ЗАЩО? Защото в щатите на един шивач трябва да му плащаш (примерно) 4000 $ на месец и ще работи (примерно) 200 часа. За тоя в китай ще плащаш (примерно) 300 $ като 250 от тях ще са за държавата му за да го принуди да работи това и ще го прави не 200 ами 450 часа месечно.
Накрая стоката ще е с по ниска цена...
Замисляш ли се кой е печелившия от това?
а/ западния производител
б/ западния потребител
ц/ жълтия висш комунист
д/ жълтия обикновен работник
е/ а, б, ц с губещ д

Кой според теб е верния отговор?

Ти четеш ли какво съм ти написал или само ръсиш мозък и пърхот в темата? Обясни ми защо на китайската икономика не и трябва да си изнася производството, а американската не може без това :?: Китайците могат да се оправят без американците и ЕС, ама американците и ЕС без китайците гризват дръвчето ;) Коя система е по-добра :roll: Въпросът е риторичен 8-)

Първото си изречение не е лошо да го прочетеш сам и да помислиш над него.
Къде да го изнася? Те предлагат единствено евтина работна ръка... къде ще намерят по евтина? Достатъчно ясно обясних защо запада изнася производството си в такива държави и колко по евтино им излиза. КИтайците ще са като северна корея без запада, а Запада съвсем спокойно може да ползва друг инкубатор ако се наложи. Дали ще е Виетнам, Индия или някоя подобна държава - значение няма. Наистина последния ти въпрос е риторичен.

Иначе аз ти предлагам нещо. Предлагам ти работа. Ако си съгласен ще те назнача в един склад. Ще работиш по 18 часа/7дни в седмицата, а аз ще ти осигурявам две купички ориз дневно и място където да спиш в един гараж. Ще се чувстваш точно като тях. Предложението е съвсем сериозно ако имаш желание. (Валидно е за София)
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 фев 2014 14:56

каппрестъпници написа:ами така е ,социалистическите страни бягат напред като спринтьори ,а ние гнием и тънем под натиска на капитализма който изтисква и изнасилва всеки жив човек за да трупа богатства на неговия гръб

Виетнам дърпа яко, защото се отказа от строго копиране на стария "соцмодел", сега е нещо смесено.. оптимална комбинация между системите. Още доста хляб има да ядат, но като цяло са бързоразвиваща се икономика и доброто за тях предстои.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 18 фев 2014 15:02

Виетнам е бързоразвиваща се икономика, която е комбинация частна и държавна инициатива (общо казано).
Все още големи части от страната са назад с материала, но това е нормално. Страната е преживяла десетилетия смазващи войни, разруха, неща за които се плаща скъпо и бавно. Все пак вече се виждат резултати...

При това положение Виетнам ще стане икономика, с която всеки да се съобразява. Рано или късно.
Запада наистина изнася производство там, защото е по-евтино. Но все пак това създава работни места, генерира някакви приходи на държавата, и то пари, които малко или много се използват после правилно.

Подобен модел дава не много бързо, но доста стабилно развитие.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 фев 2014 15:21

CTAHKO написа:На китайците, виетнамците и въобще азиатците не им трябва да си изнасят производството в САЩ и ЕС, ама за американските и европейските корпорации обратното е от жизнено важно значение 8-)

CTAHKO написа:Ти четеш ли какво съм ти написал или само ръсиш мозък и пърхот в темата? Обясни ми защо на китайската икономика не и трябва да си изнася производството, а американската не може без това :?: Китайците могат да се оправят без американците и ЕС, ама американците и ЕС без китайците гризват дръвчето ;) Коя система е по-добра :roll: Въпросът е риторичен 8-)

В голяма заблуда си. ;) Това важеше за близкото минало, но сега нещата са доста по-различни. Китайските инвестиции в САЩ са няколко милиарда долара годишно, а има прогнози, че до 2020г. китайците ще инвестират в чужбина, под формата на нови заводи и компании, над 1 трилион долара. Целта е да бъдат по-близо до основните си пазари.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

pomiqr135

Мнениеот pomiqr135 » 18 фев 2014 17:26

Божеееее, да сравнявате държави с минимално почасово заплащане от 0,30$ с дъражва с 7,25$. Сериозно сте изтрещели!!! Всеки бизнесмен с минимален умствен капацитет и възможност ще се премести при азиатските тигри, лъвове и слонове, за да има 30 пъти по-голяма печалба.
Обичам Ви!!!

Потребителски аватар
hue
Контакти:

Мнениеот hue » 19 фев 2014 11:14

От 40 мнения само 2 виждам, които да посочват истината (а не измишльотините на фалшивия ЕЛЕНКО) -

GDP Per Capita 2012 in USD

Vietnam - 1755
China - 6091
South Korea - 22590
Romania - 9036
Bulgaria - 6978
Germany - 41863

Сега, ЕЛЕНКО, сметни какъв растеж за колко години ще им трябва на Виетнам, за да стигнат стандарта на живот в България :mrgreen: :mrgreen:

Обясни ми защо на китайската икономика не и трябва да си изнася производството,
:rofl:

Exports of goods and services (% of GDP) 2012

China 27%
USA 14 %
Romania 34 %
Bulgaria 67 %

Данните са на Световната банка

Опасен си, ЕЛЕНКО :rofl:
Иначе скоро разрив между САЩ и Китай няма да има поради простата причина, че Китай държи близо 4 000 000 000 000 (4 трилиона) долара валутен резерв (вкл. 20% от външния им дълг). така че споровете кой кого са излишни.
относно китайските инвестиции в САЩ - за 2013 те са 14 млрд долара, а американските в Китай са 3-4 млрд.
Последна промяна от hue на 19 фев 2014 15:24, променено общо 1 път.
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Потребителски аватар
Антикомунист
Контакти:

Мнениеот Антикомунист » 19 фев 2014 13:57

КНДР написа:Вижте ми подписа! Не случайно там фигурира Виетнам. Социалистическите страни до 10 години ще господстват. Виетнам са 100 години пред нас. През социализма им се смеехме, но откакто в България има капитализъм и разграбиха държавата, социалистически Виетнам се разви изключително бързо!
Шапки долу пред виетнамските ни братя!

Кой спасии комунистическите престъпници в това число и вас от въжето?
Не бяха ли комунягите от С(ДС)?
Докога ще тровите въздуха с комунистическите си бацили?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 19 фев 2014 14:10

Антикомунист написа:Кой спасии комунистическите престъпници в това число и вас от въжето?
Не бяха ли комунягите от С(ДС)?
Докога ще тровите въздуха с комунистическите си бацили?

И тук дойдоха мненията на този комунистически престъпник, провокатор и узурпатор Антикомунист, платен от московски червеникомунистически рубли! В неговата бетонна глава има само комунисти, сърпочукове и петолъчки !
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 19 фев 2014 14:40

[offtopic]
hue написа:ЕЛЕНКО

Защо му викаш ЕЛЕНКО :lol: ?[/offtopic]

Потребителски аватар
hue
Контакти:

Мнениеот hue » 19 фев 2014 15:21

Jürgen написа:[offtopic]
hue написа:ЕЛЕНКО

Защо му викаш ЕЛЕНКО :lol: ?[/offtopic]

[offtopic]Потърси в гугъл КОЙ е Еленко...тук очевидно влиза инкогнито, но аз го разконспирирах :mrgreen:

Аз съм Еленко, Конспиратор твой, Който те изведох от слепотата и ти отворих очите;
да нямаш други Конспиратори, освен Мене.
Не чети други теории и нямай мнение различно на онова, що аз говоря, що аз пиша, и що не съм разрешил да имаш;

и т.н

Еленко Ангелов обучава мениджъри, търговци и тв кадри как да се държат пред публика. Популярен е от малкия екран, където развива ексцентрични теории за свободата на мисълта и световната конспирация.
[/offtopic]
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Върни се в “Свободна зона”