37 годишен пловдивчанин е капитан на отбор от елита на Чехия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Parmalat

37 годишен пловдивчанин е капитан на отбор от елита на Чехия

Мнениеот Parmalat » 24 яну 2014 18:15

[center]Изображение[/center]
Българинът Тодор Йонов е капитан на чешкия отбор Зноймо,който се състезава е елитната чешка дивизия носеща името Гамбринус Лига.Зноймо се намира на 10 място след изиграни 16 мача и е с 1 точка пред един от големите отбори в Чехия Славия Прага.Тодор Йонов играе като защитник.

http://www.transfermarkt.de/de/1-sc-zno ... 13716.html

Изображение

Ето едно негово по-старо интервю което намерих.

Тренирам на пълни обороти и ако успея да избегна контузиите, се надявам да съм на терена още два сезона.”

А след това? „Ходя на курсове за треньор в Зноймо. Моето бъдеще в Чехия ще бъде свързано с футбола. В България няма кой знае колко възможности – икономиката ни е по-слаба, а и трудът ни не се цени. Нямам предвид само финансово. В Чехия почти всяко село има изкуствен терен и добри условия. Подобно нещо все още не се случва в моята родина. Има едва пет или шест нормални клуба. Юноша съм на Локомотив Пловдив, но подкрепям Левски.”

Какво си спомня от дните в Славия? „Дойдох в Чехия благодарение на Франто Кашпаржик. Той каза, че имам повече умения, отколкото за Зноймо, който тогава беше в трета дивизия. Огромен скок – за един сезон минах две дивизии. Но дойдох в готов отбор, какъвто тогава беше Славия. Въпреки всички треньорът Яролим и асистентът Козлов ме харесаха и казаха, че ще ме държат под око. Но така си и остана. И от януари 2005 съм в Зноймо, макар че имах оферти от клубове от втора дивизия с по-добри условия. Може да не изглеждам като истински патриот, но се считам за местен. Останах верен на клубния президент Ото Кохоутек – без него едва ли щях да играя футбол. Той знае какво иска – например наскоро ме пусна на почивка в Несебър. Два пъти в година се прибирам в България. Лятото в Несебър, зимата в Пловдив, където все още живеят майка ми, брат ми и сестра ми.”

Интересно ми е ако някой може да види дали това не е най-старият капитан чужденец в историята на чешкия футбол?Иначе голямо признание е чужденец да носи капитанската лента.Мисля че Зноймо е единствения от 16 отбора който има за капитан чужденец.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
ninjata
Контакти:

Re: 37 годишен пловдивчанин е капитан на отбор от елита на Чехия

Мнениеот ninjata » 24 яну 2014 18:48

Има ли и други отбори,в които е играл през годините?

Потребителски аватар
fire
Контакти:

Мнениеот fire » 24 яну 2014 18:56

ninjata написа:Има ли и други отбори,в които е играл през годините?

Тошко е юноша на Локомотив Пловдив и беше основен футболист в Локомотив доста време до началото на "новия век"!
Йонов игра и в Берое доколкото си спомням и така! В Чехия играе вече десетилетие и в Зноймо е не само капитан, ами вече е със статут на легенда!
Тошко е много добър защитник и очевидно и до днес играе на много високо ниво!

локо до живот
Контакти:

Мнениеот локо до живот » 24 яну 2014 19:41

ninjata написа:А в националния защо не е викан?

щото не става за националния

D.Yonov
Контакти:

Мнениеот D.Yonov » 24 яну 2014 19:46

Тошко е в Чехия от 2005 г. Капиан е от мн време води отбора още от 3 лига. Вкарва и много голове , притежава страхотно умения да бележи от фаул. Дори вкара невероятните 4 гола в един мач!!.В България игра за Локо пд , Берое , Берое 2000, македонска слава , Несебър, Родопа,и др. От родопа можеше да отиде в Левски сф , ноо ... За съжаление задкулисни огри му попречиха. Ето линк към едно мое клипче http://youtu.be/MCtKrivskQg
Последна промяна от D.Yonov на 24 яну 2014 22:53, променено общо 1 път.

D.Yonov
Контакти:

Мнениеот D.Yonov » 24 яну 2014 19:54

локо до живот написа:
ninjata написа:А в националния защо не е викан?

щото не става за националния

Щото всички които са играли до сега през годините стават а ?

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 24 яну 2014 20:13

Този чешки отбор Зноймо има ли някакви успехи ?
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

D.Yonov
Контакти:

Мнениеот D.Yonov » 24 яну 2014 20:43

Не, няма успехи. От средняжки отбор от 3 лига става конкурент за влизане във 2-ра ,две години подред е мн близо и накрая влизат и след 3 годишен престой във 2ра влизат в "Гамбринус лига"

Върни се в “Футбол - Свят”