stefani написа:W84me написа:Могат защото имат условията за това. Например в Словения само един Алпийски курорт има повече километра писти от цяла България! Разбира се има и други причини, които са ни до болка познати...
Какви условия след като във Франция умират по пистите 60 души годишно ?
В кой екстремен спорт няма жертви?
doktora25 написа:saffron написа:Най яката скиорка . Миналата година чупи всички рекорди

Напълно съм съгласен. Няма Линдзита, няма Вонки.

Напълни ми душата миналата година. Тази година почна на малко по-ниски обороти, но коментаторите казаха, че това е за да е в оптимална форма за Сочи. Да й стискаме палци там да мачка наред.
ПС. Интересно ми е как хървати и словенци могат, а ние не? Много ми се иска да се разнищи надълго и нашироко този въпрос в темата. Твоето мнение лично какво е? Предполагам, че имаш малко по-широк поглед.
Да ти кажа честно , нямам си представа . По-скоро го отдавам на това ,че Ски спорта и особенно алпийски дисциплини е много скъпо удоволствие , също като тениса. За да започне едно дете да се занимава с това са нужни страшно много инвестиции. Незнам въобще ние имаме ли ски училища ? А какво остава да се наеме личен треньор , база и тн.
Тина Мазе , Ивица и Яница Костелич са просто изключения, но покрай тях страните им инвестират в зимните спортове . Вижте само колко аврстииски съзтезатели има, френски , немски , американски . Мисля си ,че имаме супер курорти , но хората , който могат да си позволят целогодишно обучение на състезатели са много малко , за разлика от гореизброените , където там ските са национален приоритет. Ние сме добри в борбата , щангите , волейбола , но понякога няма пари дори и за тях

Можем да се надяваме да изкочат някакви потомствени състезатели, както Сани Жекова например израства покрай баща си, който е учител на некви богати деца ... поне това са ми казвали .
Иначе да.. няма Манкузо , няма Рииш , няма Вон - Тина Мазе олимпииски шампион