Всичко за ските и сноуборда!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Всичко за ските и сноуборда!

Мнениеот doktora25 » 08 яну 2014 18:07

saffron написа:Най яката скиорка . Миналата година чупи всички рекорди :mrgreen:

Изображение

Напълно съм съгласен. Няма Линдзита, няма Вонки. :) Напълни ми душата миналата година. Тази година почна на малко по-ниски обороти, но коментаторите казаха, че това е за да е в оптимална форма за Сочи. Да й стискаме палци там да мачка наред.

ПС. Интересно ми е как хървати и словенци могат, а ние не? Много ми се иска да се разнищи надълго и нашироко този въпрос в темата. Твоето мнение лично какво е? Предполагам, че имаш малко по-широк поглед.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 яну 2014 21:32

Могат защото имат условията за това. Например в Словения само един Алпийски курорт има повече километра писти от цяла България! Разбира се има и други причини, които са ни до болка познати...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 08 яну 2014 22:05

W84me написа:Могат защото имат условията за това. Например в Словения само един Алпийски курорт има повече километра писти от цяла България! Разбира се има и други причини, които са ни до болка познати...

Какви условия след като във Франция умират по пистите 60 души годишно ?
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 яну 2014 22:07

stefani написа:
W84me написа:Могат защото имат условията за това. Например в Словения само един Алпийски курорт има повече километра писти от цяла България! Разбира се има и други причини, които са ни до болка познати...

Аз досега не съм чул човек да е загинал по обикновена ски писта! Тия загиналите до един са извън пистите, по необработените участъци, сигурен съм!
Някой да ги кара да ходят по тия места, след като нямат нужната подготовка?

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 09 яну 2014 12:52

stefani написа:

В кой екстремен спорт няма жертви?

doktora25 написа:
saffron написа:Най яката скиорка . Миналата година чупи всички рекорди :mrgreen:

Изображение

Напълно съм съгласен. Няма Линдзита, няма Вонки. :) Напълни ми душата миналата година. Тази година почна на малко по-ниски обороти, но коментаторите казаха, че това е за да е в оптимална форма за Сочи. Да й стискаме палци там да мачка наред.

ПС. Интересно ми е как хървати и словенци могат, а ние не? Много ми се иска да се разнищи надълго и нашироко този въпрос в темата. Твоето мнение лично какво е? Предполагам, че имаш малко по-широк поглед.

Да ти кажа честно , нямам си представа . По-скоро го отдавам на това ,че Ски спорта и особенно алпийски дисциплини е много скъпо удоволствие , също като тениса. За да започне едно дете да се занимава с това са нужни страшно много инвестиции. Незнам въобще ние имаме ли ски училища ? А какво остава да се наеме личен треньор , база и тн.
Тина Мазе , Ивица и Яница Костелич са просто изключения, но покрай тях страните им инвестират в зимните спортове . Вижте само колко аврстииски съзтезатели има, френски , немски , американски . Мисля си ,че имаме супер курорти , но хората , който могат да си позволят целогодишно обучение на състезатели са много малко , за разлика от гореизброените , където там ските са национален приоритет. Ние сме добри в борбата , щангите , волейбола , но понякога няма пари дори и за тях 8-) Можем да се надяваме да изкочат някакви потомствени състезатели, както Сани Жекова например израства покрай баща си, който е учител на некви богати деца ... поне това са ми казвали .
Иначе да.. няма Манкузо , няма Рииш , няма Вон - Тина Мазе олимпииски шампион :P
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 яну 2014 13:30

saffron написа:Да ти кажа честно , нямам си представа . По-скоро го отдавам на това ,че Ски спорта и особенно алпийски дисциплини е много скъпо удоволствие , също като тениса. За да започне едно дете да се занимава с това са нужни страшно много инвестиции. Незнам въобще ние имаме ли ски училища ? А какво остава да се наеме личен треньор , база и тн.
Тина Мазе , Ивица и Яница Костелич са просто изключения, но покрай тях инвестират в зимните спортове . Вижте само колко аврстииски съзтезатели има, френски , немски , американски . Мисля си ,че имаме супер курорти , но хората , който могат да си позволят целогодишно обучение на състезатели са много малко , за разлика от гореизброените , където там ските са национален приоритет. Ние сме добри в борбата , щангите , волейбола , но понякога няма пари дори и за тях 8-) Можем да се надяваме да изкочат някакви потомствени състезатели, както Сани Жекова например израства покрай баща си, който е учител на некви богати деца ... поне това са ми казвали .

Изключения или не, те поставят в джоба си всички френски, немски, австрийски, американски, шведски и швейцарски състезатели-представители на страни, считащи се за властелини и суперфаворити в този спорт. Да не говорим, че бюджетът на Словения и Хърватия е много по-съизмерим с нашия, отколкото с този на гореизброените държави. Но не мисля, че тези състезатели са по-скоро изключения. Андрей Шпорн, Андрей Йерман, Натко Зрънчич-Дим също нерядко постигат добри резултати и се доближават до "големите", а нашите най-добри в последните години се доближават минимум на 4 секунди от времената им. Дяволът не е чак толкова черен, големите не са чак толкова големи, планините ни не мисля, че са по-малко декари от тези на Хърватия и Словения, но нещо просто не ни достига. Държавата ли трябва да положи повече грижи, до манталитета на хората ли е или до нещо друго? Не вярвам да е и само до държавата, защото Русия едва ли малко инвестира в тези неща, а успехи в алпийските ски на практика няма. Това също ми е много интересно защо се получава.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 09 яну 2014 15:48

Днес получих информация за Добринище. Паничките на детската писта работят, там снега е изкуствен. Пистата между междинна и горна станция на лифта също е отворена, като има добра покривка от естествен сняг.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 11 яну 2014 19:52

Малко оптимизъм момчета! Снега идва!

В сряда вечерта през Балканите ще премине средиземноморски циклон, който ще донесе дъжд в низините и равнините, както и сняг в планините. Голям студ обаче не се очаква. Живачният стълб ще отчита между 5 и 10 градуса.

Едва около 23-25 януари се очаква по-сериозно застудяване. Температурите ще паднат до нула градуса през деня и до минус 6 в сутрешните часове. Очаква се в цялата страна да завали сняг, но само в планините ще се образува по-сериозна покривка.

[offtopic]http://inews.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE/%D0%A3%D1%80%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-_l.a_c.395_i.356736.html[/offtopic]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 11 яну 2014 19:55

Ето и един от най-надъхващите клипове, които съм гледал! Красотата на Добринище и Безбог е невероятна!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nEa9npecS8A[/youtube]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 03 фев 2014 10:48

Момчета, бъдете много внимателни, все по-често слушаме за пострадали скиори и сноубордисти в планината!

http://gong.bg/view_article.php?article_id=401735

Върни се в “Други спортове”