В какво се превърнахме ние българите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: В какво се превърнахме ние българите

Мнениеот Tommi » 06 яну 2014 20:20

doktora25 написа:
Tommi написа:От начина, по който задаваш въпроса оставам с впечатление, че смяташ игрите за нещо лошо или ако не лошо, то поне не толкова полезно. Само че игрите формират умението за разрешаване на проблеми с различна сложност и с различна степен на структурираност, равиват способността за самоорганизиране, умението за работа в екип, постигане на резултати, които на пръв поглед изглеждат непостижими или много трудни за постигане и още редица предимства. Все неща, които могат да се постигнат много трудно чрез четене на книги или дори традиционното слушане на преподавателя в училище. Вчера с теб коментирахме въпроси за образованието и ти споменах за активните методи на обучение и игровизацията на учебния процес. Това е практиката в престижните училища и университети по цял свят.
Между другото, в САЩ средностатистическият играч е 37-годишен, а не дете или тийнейджър. ;) А хората над 40 години играят най-много време (средно по около 30 часа седмично), докато младежите под 18 години играят средно по 22 часа на седмица.

С много правилни впечатления оставаш. Игрите правят едно единствено нещо: зомбират, ако ще и фифа да е, ако ще и най-обикновени ферми във фейсбука да са. Би ли ми обяснил какви умения придобива някой, който по 10 часа на денонощие стои зад екрана с касаплъците? (Познавам не един или двама такива) Та този човек след някой друг месец и името си не може да каже, един нормален разговор не може да проведеш с него. Нервната му система се съсипва, отвсякъде трепери дали някой няма да го нападне. Утре ще те утрепе на улицата без да знае защо! Да не говорим колко важен е здравият сън за подрастващите. Искаш да ми кажеш, че е по-добре да прави това, отколкото да прочете една книга?
Да, игрите помагат и подобряват социалните умения, но игрите навън, спортът.
А тези цифри, които ми ги вадиш ако имат някаква представителност се очертава твърде песимистична картина. Такива родители какви ли деца биха възпитали и отгледали? Аз се сещам. Припомни си ето това:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=536162
ПП. Интересен ще ми е и коментарът ти за снимката в началото на страницата: за този съвременен младеж "в крак с времето".

Какво да коментирам на снимката? Не виждам нещо нередно.
А това, което си описал са крайни случаи, а не тенденция. Ако четеш книги по 10 часа на ден също може да имаш проблеми с комуникацията, с недоспиването и др. И също така игрите не са само "касаплъци".
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 яну 2014 20:32

Levskar_90 написа:
PFC Litex написа:Моите деца на компютър сядат по 15 маааакс 30 минути за 24 часа без да ги ограничавам аз, просто така ги възпитавам, така че Чапайче, както ти казах, проблема е в родителите, а не в системата, времето и глобалното затопляне.
Дори и в момента са на двора и вече ще ги прибирам, че стана тъмно и студено.

хаха за сметка на това баща им форумниия плъх седи по сумати часове с 3 различни акаунта, жалък :lol:

Не мислех да ти слизам до нивото, но PFC Litex, когато е на компа значи е на работа и работи, и ако толкова си любопитен, моето висене на компа е равно на 3000лв месец чисто, докато твоето висене на компа е равно на загуби време и убиване на мозъчни клетки, които така или иначе са ти много малко.

Айде лека ти вечер и успех в троленето с 10 акаунта.
Между другото никога не съм крил, че тук имам два акаунта, единия е този, а другият е Dust, Dust го ползвам, когато модераторите ме баннат за неправилно дишане.
Изображение

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 06 яну 2014 20:34

fcb_bg написа:Е, да, бе, те родителите са виновни, че им евават майката фирмаджиите, бачкат за колкото да вържат 2та края и пак се притесняват да не ги уволнят. И елементарните дневни глупости, които изобщо не би трябвало да им минават през акъла, намаляват драстично времето за възпитание на децата. За това не е виновна системата , нали? Видя ли как чакат за да си запишат детето в училище? Едно време такива проблеми?! Дръжки, такива проблеми.

Явно нещо пропускаш, те не чакат, че няма места в училище, а чакат защото искат децата им да бъдат в елитни училища - усещаш ли разликата?
За децата винаги има време, но татко и мама трябва да загърбят някои пороци.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 06 яну 2014 20:36

PFC Litex написа:
Levskar_90 написа:
PFC Litex написа:Моите деца на компютър сядат по 15 маааакс 30 минути за 24 часа без да ги ограничавам аз, просто така ги възпитавам, така че Чапайче, както ти казах, проблема е в родителите, а не в системата, времето и глобалното затопляне.
Дори и в момента са на двора и вече ще ги прибирам, че стана тъмно и студено.

хаха за сметка на това баща им форумниия плъх седи по сумати часове с 3 различни акаунта, жалък :lol:

Не мислех да ти слизам до нивото, но PFC Litex, когато е на компа значи е на работа и работи, и ако толкова си любопитен, моето висене на компа е равно на 3000лв месец чисто, докато твоето висене на компа е равно на загуби време и убиване на мозъчни клетки, които така или иначе са ти много малко.

Айде лека ти вечер и успех в троленето с 10 акаунта.
Между другото никога не съм крил, че тук имам два акаунта, единия е този, а другият е Dust, Dust го ползвам, когато модераторите ме баннат за неправилно дишане.

Не е истина колко си жалък. 3000 лева взимаш като продадете тютюна :lol:
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 06 яну 2014 20:52

Tommi написа:Какво да коментирам на снимката? Не виждам нещо нередно.
А това, което си описал са крайни случаи, а не тенденция. Ако четеш книги по 10 часа на ден също може да имаш проблеми с комуникацията, с недоспиването и др. И също така игрите не са само "касаплъци".

По едно време се замислих дали умишлено не ме провокираш да напиша нещо по-провокативно, както и стана (това за геймъра). С подобни изречения като това, което съм ти подчертал, все повече се убеждавам, че е така. Искрено се надявам това да не го мислиш. :|
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 06 яну 2014 20:55

doktora25 написа:
Tommi написа:Какво да коментирам на снимката? Не виждам нещо нередно.

По едно време се замислих дали умишлено не ме провокираш да напиша нещо по-провокативно, както и стана (това за геймъра). С подобни изречения като това, което съм ти подчертал, все повече се убеждавам, че е така. Искрено се надявам това да не го мислиш. :|

Дайте да направим едно CS-че :) Мога и ИП да ви дам :)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 яну 2014 20:55

FLANKER написа:
black sea написа:За комунизма сме говорили и коментирали достатъ4но,но какво става днес, конкретно - Двама души убити при престрелка във Варна - мом4е и моми4е на видима възраст около 18 години и още, и още много...Това ли искахте и това ли харесвате :!: :?: :roll: Нека бъдем 4естни - след 1989г. настъпи пълна анархия, безпринципност, тотално затъпяване, ал4ност и егоизъм, непукизъм към вси4ко и вси4ки...не виждам кое е доброто в слу4ая. И не ме интересува, 4е били виновни само родителите - те да не са паднали от небето, да не са извънземни същества.

Напълно те подкрепям колега!
П.П.поздрави и на Чапаев за темата!

Преди `89-а също имаше убийства и изнасилвания - Павето например .... ама тогава тези неща се криеха, все едно ги няма, мили ми комунета. Вие така "решавахте" проблемите - като ги цензурирате.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 06 яну 2014 21:03

1982 написа:
FLANKER написа:
black sea написа:За комунизма сме говорили и коментирали достатъ4но,но какво става днес, конкретно - Двама души убити при престрелка във Варна - мом4е и моми4е на видима възраст около 18 години и още, и още много...Това ли искахте и това ли харесвате :!: :?: :roll: Нека бъдем 4естни - след 1989г. настъпи пълна анархия, безпринципност, тотално затъпяване, ал4ност и егоизъм, непукизъм към вси4ко и вси4ки...не виждам кое е доброто в слу4ая. И не ме интересува, 4е били виновни само родителите - те да не са паднали от небето, да не са извънземни същества.

Напълно те подкрепям колега!
П.П.поздрави и на Чапаев за темата!

Преди `89-а също имаше убийства и изнасилвания - Павето например .... ама тогава тези неща се криеха, все едно ги няма, мили ми комунета. Вие така "решавахте" проблемите - като ги цензурирате.

Факт! Но и фактче е че след 89-та станаха масово явление. Много обичам да оборвам лаиците с фактчета, като бате санди 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 яну 2014 21:05

Преди `89-а също бяха масово явление, просто всичко се потулваше. Ако сега бяхме 1985-а, например, въобще нямаше и да научиш какво е станало във Варна днес. Това е единствената разлика.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 яну 2014 21:11

1982 написа:Преди `89-а също бяха масово явление, просто всичко се потулваше. Ако сега бяхме 1985-а, например, въобще нямаше и да научиш какво е станало във Варна днес. Това е единствената разлика.

Масово явление ли? Знаеш ли изобщо какви глупости плещиш?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”