Nomer_9 написа:Честита победа ! Много добър мач на Микел и Гари !
Нещата, които ме притесняват са следните:
1) Вече е Януари месец, изминали са 6 месеца работа треньор-отбор, а отборът няма никакъв ясен стил.
2) Нападателите ни са най- бездарните футболисти във ВЛ...а Ето'о и за Любимец не става !
3) Жал мие за Ашли. Явно има проблем между него и Моу, иначе не мога да си обясня защо не беше с лентата. Факт е, че не е особено убедителен, но това отчасти е и заради малкото игрови минути напоследък. Той се превърна в една от иконите за Челси наред с Франки, Тери и Дрогба и заслужава да носи лентата в отсъствието на Тери и Франки, независимо от формата, в която се намира. Като се сетя какъв мач направи в Мюнхен на финала и настръхвам !!!
4) Кевин, Ба и разбира се Мата- кариерите им вървят стремглаво надолу този сезон, но вината не е в тях ...
1) Не съм съгласен с това. Ясно се вижда желанието на отбора да пресира дълбоко противника в собствената му половина и да пречи на изнасянето на топката. В доста от мачовето това дава резултат. Отделно на това отбора се опитва да прави контри точно след като пресира и успява да принуди съперника си да сгреши при изнасянето. Когато се брани отново се налага преса с цел отнемане на топката и организирането на контра.
Започнахме да си вземаме мачовете без да блестим в тях и без да се изразходваме максимално(това не се получаваше в началото на сезона). Според мен целта е да не се разкрива пълният потенциал на отбора сега, а това да стане в началото на Март, когато това ще е важно. За сега основната задача трябва да е да се печелят мачовете и ако може това да става без да блестим и да се раздаваме.
За мен изводи относно играта на Челси трябва да почнат да се правят около края на Март. Ако играта тогава е същата съм съгласен с критиката ти, но към момента това не е нужно.
2) Тук съм съгласен с теб, но ясно се вижда желанието на Моу да налага Ето О и Торес. За сега те не се намират в добра форма, но целта е те да са във форма някъде около Март месец. Особено за Ето О Моу каза, че престоят в Русия е повлияла много на формата му в негативен план и според мен упорството да го налага в повече мачове е именно с цел той да си възвърне старата форма. А всички знаем какво може той когато е във форма. При това положение няма как да се разчита на Ба. За мен той по скоро ще е резервен вариянт в случей на контузия или натрупана умора. Ако не купим нов нападател сега, съм готов да се обзаложа, че Ба няма да бъде продаден преди лятото.
4) Кажи ми 1 мач, в който някой от изброените се е възползвал от шанса си и е показал, че заслужава да бъде нещо повече от резерва? Във футбола не трябва да се робува на имена и стари лаври- ако не си във форма, ако не си полезен за отбора, ще седиш на пейката. И за това не е виновен Моу, а самите играчи, така че не виждам защо ги оправдаваш. Специално Мата няма как да очаква да е титуляр в този мач, след реакцията му в предишният.